Tips till 10 rekommenderade hotell i Stockholm centrum

hotel_list_thumb

Elite Hotel Adlon

Specialerbjudande: Spara 15%

Nära Hötorgshallen, Stockholm Visa på karta

inkl. frukost

Från
2116 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Crystal Plaza Hotel

Boka nu och spara!

Nära Hötorgshallen, Stockholm. 1 KM från centrum. Visa på karta

inkl. frukost

Från
1622 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Best Western Hotel Bentleys

Boka nu och spara! Endast 3 rum kvar

I Stockholm (Norrmalm), Stockholm Visa på karta

inkl. frukost

Från
1431 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Lilla Rådmannen

Boka nu och spara!

I Stockholm (Norrmalm), Stockholm. 1 KM från centrum. Visa på karta

inkl. frukost

Från
1572 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Freys Hotel

Boka nu och spara! Sista chansen! Endast 1 rum kvar

Nära Stadshuset, Stockholm Visa på karta

inkl. frukost

Från
1912 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Riddargatan

Boka nu och spara! Endast 3 rum kvar

Nära Kungliga Operan, Stockholm. 1 KM från centrum. Visa på karta

inkl. frukost

Från
1975 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Berns Hotel

Specialerbjudande: Spara 10% Endast 2 rum kvar

Nära Kungliga Operan, Stockholm. 1 KM från centrum. Visa på karta

Från
2249 SEK


Välj
hotel_list_thumb

Best Western Plus Time Hotel

Säsongserbjudande: Spara 10%

I Stockholm (Vasastan), Stockholm. 2 KM från centrum. Visa på karta

inkl. frukost

Från
2025 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Hotel Stureplan

Boka tidigt och spara 10% Endast 3 rum kvar

Nära Kungliga Operan, Stockholm. 1 KM från centrum. Visa på karta

inkl. frukost

Från
1395 SEK
inkl. frukost


Välj
hotel_list_thumb

Queen's Hotel

Spara 5%

Nära Kungliga Operan, Stockholm Visa på karta

inkl. frukost

Från
1534 SEK
inkl. frukost


Välj

Karta över 10 rekommenderade hotell i centrum av Stockholm

Bo bra och billigt - hotell i Stockholm centrum

Boka bra och billiga hotell i Stockholm centrum

Stockholm som är huvudstaden i Sverige är en av Europas mest besökta turistorter. Staden är byggd på massor av öar och blir ibland kallad «Nordens Venedig» på grund av alla sina kanaler och broar. Stockholm har idag nästan 900 000 invånare vilket gör staden till «Skandinaviens största stad». Stockholm är bland annat känd för alla attraktioner, muséer och inte minst sin vackra skärgård som består av mer än 30 000 öar, holmar och skär.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du vill bo både bra och billigt i Stockholm. Hos oss hittar du ett brett utbud på pensionat, vandrarhem, bed & breakfest, spa-, boutique- och lyxhotell. Så vare sig om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett boende som passar dig hos oss.

Shopping i Stockholm

Stockholm är kanske en av Nordens bästa städer att shoppa i och det finns många shoppinggator och shoppingstråk som har allt från dyra och exklusiva designbutiker till vanliga butikskedjor och köpcentrum.

Letar man efter de vanliga klädkedjorna bör man ta sig till Drottninggatan. Detta är en av de stora gågatorna i Stockholm där det förutom butiker finns många pubar och restauranger. Vill man titta i mer exklusiva butiker bör man gå till Biblioteksgatan. Här hittar man flera kända designbutiker som till exempel Emporio Armani och Swarovski.

Söker du hotell in närheten av Drottninggatan eller hotell i närheten av Biblioteksgatan har vi flera bra hotellerbjudanden till rimliga priser.

Julmarknad på Skansen

Ända sedan 1903 har julmarknaden på skansen varit en populär jultradition i Stockholm. Marknaden hålls i regel från första lördagen efter advent till sista söndagen i December.

Vill du veta mer om julmarknaden på Skansen kan du kolla på denna sidan. Letar du efter hotell i närheten av Skansen har vi flera bra och billiga hotell som ligger i närheten.

Hotell i Stockholm centrum

Gamla stan och områdena i närheten räknas som Stockholm centrum. Det är i dessa områden man hittar de flesta sevärdheterna och sakerna att göra. Så vill du ha kort väg till det mesta i staden bör du absolut bo på ett hotell som ligger centralt.

Är du på jakt efter hotellrum centralt i Stockholm kan vi bland annat rekommendera Mälardrottningen Hotell och Freys Hotel som båda ligger inom kort radie till de flesta sakerna man kan se och göra. Dessutom kan du hitta många andra hotell med bra läge i Stockholm centrum om kollar bland alla våra rekommenderade hotell längre ner på sidan.

Transport

Stockholm har ett bra nätverk av kollektivtrafik där stora delar av staden knyts samman av ett stort tunnelbanesystem. I tillägg till tunnelbanan finns ett välfungerande bussnätverk som knyter ihop hela staden och områdena utanför. Planerar du att resa kollektivt kan du kolla på reseplaneraren för att få fram tider och annan information om kollektivtrafiken.

Hur man tar sig till Stockholm

Det enklaste sättet att ta sig till Stockholm är antingen genom att flyga eller åka tåg. Stockholms huvudflygplats heter Arlanda (ARN) och ligger cirka 20 minuter från centrum. De flesta svenska flygplatser har direktflyg hit. Från flygplatsen kan man bland annat ta flygtåget som går rakt in till centrum på ca 20 minuter om man inte vill åka buss eller taxi.

Tåg är det billigaste och troligen mest bekväma sättet att resa till Stockholm på. Även om det kanske tar lite längre tid kan det i gengäld kosta hälften så mycket av en flygbiljett. Det är därmed ett bra alternativ till både bil och flyg

Letar du efter hotell i närheten av centralstationen i Stockholm eller i närheten av Arlanda (ARN) har vi flera bra erbjudanden bland våra hotell

Stockholm med barn

Stockholm är en perfekt stad att ta med barnen till. Staden har en mängd barnvänliga saker att se och göra som bland annat att besöka nöjesparken Gröna Lund, kulturparken på Skansen eller Junibacken där det finns mycket att uppleva för både stora och små.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen vi erbjuder i Stockholm passar bra för familjer och det är därför inga problem att hitta boende för hela familjen. Letar du efter hotell i närheten av många barnvänliga attraktioner bör du titta på hotell i Östermalm-området.

Sevärdheter och saker att göra

Stockholm har en mängd attraktioner och sevärdheter som är värda att uppleva.

Gamla stan Är Stockholms äldsta stadsdel och stadens ursprungliga centrum. De flesta byggnaderna där byggdes på 1700- och 1800-talet och många av stadens mest kända och historiska byggnader ligger här. Bland annat kan man se Riksdagshuset, där Sveriges riksdag håller till, Nobelmuseet och inte minst Stockholms slott som är den svenska kungafamiljens officiella hem. Andra sevärdheter som kan vara kul att se är Stortorget, Riddarholmen och Sergels Torg som också kallas för ”plattan”.

Vi har många bra erbjudanden på hotell i närheten av Gamla stan.

Har man lust att se flera kungliga byggnader bör man ta en tur till Drottningholms slott. Detta slottet står på UNESCOs världsarvslista och är en av Europas bäst bevarade byggnader från 1700-talet.

Ytterliggare ett populärt turistmål är Skansen. Här finns det en egen djurpark, ett stort akvarium och ett fridluftsmuseum. Museet ställer ut skandinaviska hus ändra från 1200-talet och det finns faktiskt en hel by från 1800-talet utställd med apotek, butiker, värkstäder och liknande. Reser man med barn är skansen ett perfekt ställe att besöka om man vill göra något som passar för både stora och små.

Vill man besöka museer och gallerior har Stockholm mycket att bjuda på. Vasamuseet, Moderna museet, Naturhistoriska riksmuseet och Nationalmuseet är några av de mest populära och ställer ut allt från svensk sjöfartshistoria till modern och historisk konst. De flesta museerna ligger i närheten av centrum och vi kan rekommendera att boka hotell i området runt Östermalm om man önskar att ha kort väg till många av Stockholms museer och gallerior.

Här kan du hitta en karta över alla sevärdheter och saker att göra i Stockholm.

Rekommendationer och hotelltips

Ska du boka gruppresa eller planerar att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Du kan spara massor av pengar genom att boka en gruppresa med flyg och hotell samtidigt hos oss. Ta kontakt med oss så kan vi skräddarsy din gruppresa och ge dig ett bra erbjudande så du får ut det mesta av din resa.

Vi har ett brett utbud på allt från pensionat, bed & breakfest, vandrarhem, boutique-, lyxhotell, spahotell och liknande. Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor, och konferenser i Stockholm. Hittar du inte det du letar efter kan du ta kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig med att hitta det hotellrummet som passar för just dig.

Ställen att bo på i Stockholm

På cityhotels.com kan du söka efter billiga hotell både i Stockholm och i områden utanför centrum. Boka din semester direkt på vår hemsida.

Svårt att välja hotell? Vi hjälper dig med rekomendationer och tips

Några gånger är det svårt att välja bland alla hotellen. Vi har bra rekomendationer och tips på hotell i Stockholm, så hittar du inte hotellet du söker efter så ta gärna kontakt med vår kundtjänst.

Mer text ...

Dölj text


Områden och stadsdelar i Stockholm