Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt - hotell Danmark

Boka bra och billiga hotell i Danmark

Köpenhamn har redan – av goda skäl – etablerat sig på världsscenen som en populär storstad. Utforska också Århus, Europas kulturhuvudstad 2017. Eller bo i härliga gamla städer längs den jylländska västkusten och samtidigt komma tätt inpå unik och mångfaldig natur i till exempel Skagen, Hvide Sande eller Ribe. I Danmark är man alltid nära kusten och det platta, gröna landskapet bjuder in till många turer med cykel, vilket kan hyras överrallt.

Danmark är ett litet land, något som gör att man lätt kan besöka många städer på en resa om man har lust för det. Temperaturen är typiskt nordeuropeisk men även om det är högsäsong under sommaren så kommer det turister hit året runt. Till exempel så är december en populär tid för turister som vill julshoppa eller bara unna sig ett avbrott i en hektisk tid.

Här finns dessutom ett stort och varierat utbud av hotell och vi har allt från stugor på campingplatser till exklusiva hotell så att ni kan hitta det som passar för just er resa i Danmark.

Destinationer i Danmark

  • Huvudstaden Köpenhamn är mycket populär bland turister och sägs vara en av världens bästa städer att leva i. Köpenhamn är en storstad men den är ändå överskådlig. Den rymmer bland annat världens äldsta nöjespark, ett tivoli mitt i staden, samt den berömda fristaden Christiania och otaliga Michelinrestauranger. Se vår Köpenhamnsguide för tips till aktiviteter och för att boka hotell.
  • Århus är Danmarks näst största stad och kallas populärt för ”Leendenas Stad” eller ”Världens Minsta Storstad”. Århus har utropats till Europas Kulturhuvudstad 2017 och det vimlar av kulturella möjligheter. Staden har bland annat gjort ett namn för sig internationellt med konstmuséet AroS och det går inte att missa det moderna Moesgaard Museum som ligger vackert vid kusten söder om centrum. Vill ni bo centralt nära shopping, restauranger, AroS och museibyn ”Den Gamle By” kan vi rekommendera det miljövänliga hotellet City Hotel Oasia AArhus. Ute vid vattnet, bredvid en skog, Marselisborgen och Minnesparken ligger Marselis Hotel. Se vår guide till Århus för fler alternativ.
  • Klippön Bornholm, som ligger i Östersjön, liknar ingen annan plats i Danmark. Det är en liten granitö som i folkmun går under namnet ”Solskensön”. Speciellt på sommaren flockas turister hit men det känns alltid som en lugn och avslappnad plats att vara på, bland annat för att många turister väljer att ta sig runt på hyrda cyklar. Rökerier kan hittas i varenda fiskeby och det är ett måste att prova rätten ”Sol över Gudhjem” medan man njuter av utsikten över denna vackra stad. Kusten är prydd med vackra bergssluttningar men man hittar också, förvånansvärt nog, några av Nordeuropas bästa sandstränder på sydkusten. Se till exempel Hotel Balka Strand.
  • Den lilla, klassiskt charmerande fiskestaden Skagen är också en populär destination för danskarna. Här slår vågorna från Skagerrak och Kattegat mot varandra på Jyllands nordligaste punkt. I hamnen serveras färsk fisk och flera attraktioner ligger inom ett kort avstånd till exempel den vandrande öknen Råbjerg Mile och den sandbegravda kyrkan.
  • Längs Jyllands västkust finner man många av Danmarks mest populära strandområden till exempel Hvide Sande där vi har både stugor på stranden och lägenhetshotell med vattenland.
  • I sydvästra Jylland kan man uppleva helt unika naturfenomen. Här ligger Danmarks största nationalpark vid Vadehavet, som är ett lerigt område som översvämmas två gånger per dag. Här finns ett rikt djurliv, framförallt med fåglar. Med ett stopp i Ribe så kan ni uppleva Danmarks äldsta stad som ligger i närheten av Vadehavets nationalpark. Härifrån kan man till exempel, såvida inte högvattnet kommer in, ta traktorbussen eller köra över det pittoreska Mandö.

Hur är det i Danmark?

Danmark ligger alltid på topp i undersökningar om vilket land som har de lyckligaste invånarna. Detta kan för vissa vara svårt att förstå då danskarna inte har något rykte om sig att vara speciellt leende eller öppna, men låt inte det lura er. Danskar är generellt godhjärtade människor som gärna hjälper turister, oavsett om de blir tillfrågade på norska, svenska eller engelska.

Det danska köket är speciellt känt för sitt smørrebrød. Basen är grovt rågbröd med flera lager av pålägg och tillbehör. Det är närmast ett måste att besöka en ”pølsevagn” och beställa en varmkorv med allting, men det finns också gott om schawarma- och sushirestauranger i städerna. De senaste åren har omdömena om dansk matkultur fått ett lyft med flera restauranger i världsklass som serverar så kallad ”New Nordic Food”.

Reser du med familjen så blir det inga problem att hitta intressanta saker att göra för alla åldrar. Många hotell är välanpassade för barnfamiljer och vi hjälper er gärna med att hitta barnvänliga hotell.

Det finns många intressanta städer att besöka i Danmark och vi har ett stort utbud av hotell i de flesta. För fler tips till destinationer kan vi rekommendera www.visitdenmark.se.

Hotell i 30 utvalda, populära städer i Danmark

Populära resmål i Danmark

20 utvalda hotellerbjudande i Danmark

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen, Köpenhamn

Nära City Safari, Köpenhamn
1 km från centrum.
Från 3124 SEK
Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, Odense

Radisson Blu H.C. Andersen Hotel, Odense, Odense

Nära Hans Christian Andersen Museum, Odense
Från 2054 SEK
First Hotel Atlantic

First Hotel Atlantic, Århus

Nära ARoS, Århus
Från 1437 SEK
Scandic Regina

Scandic Regina, Herning

Nära Hernings museum, Herning
1 km från centrum.
Från 1716 SEK
Scandic Bygholm Park

Scandic Bygholm Park, Horsens

Nära Bygholm Park Legeplads, Horsens
1 km från centrum.
Från 1328 SEK
Scandic Kolding

Scandic Kolding, Kolding

Nära 4 Elementer, Kolding
5 km från centrum.
Från 1560 SEK
Radisson Blu Limfjord Hotel Aalborg

Radisson Blu Limfjord Hotel Aalborg, Ålborg

Nära Jens Bangs Stenhus, Ålborg
Från 2402 SEK
Color Hotel Skagen

Color Hotel Skagen, Skagen

Nära Skagens museum, Skagen
2 km från centrum.
Från 1797 SEK
Hotel Svanen, Billund

Hotel Svanen, Billund, Billund

Nära Lalandia vattenpark, Billund
1 km från centrum.
Från 1539 SEK
Hotel Britannia

Hotel Britannia, Esbjerg

Nära Heerups Have, Esbjerg
Från 2569 SEK
Scandic The Reef

Scandic The Reef, Frederikshavn

Nära Kennedy Parken, Frederikshavn
Från 1333 SEK
Best Western Plus Hotel Kronjylland

Best Western Plus Hotel Kronjylland, Randers

Nära Randers tropiska regnskog, Randers
1 km från centrum.
Från 1308 SEK
First Hotel Kolding

First Hotel Kolding, Kolding

Nära Legeparken, Kolding
1 km från centrum.
Från 1049 SEK
Scandic Sønderborg

Scandic Sønderborg, Sönderborg

Nära Oksbol Kirke, Sönderborg
2 km från centrum.
Från 1971 SEK
Best Western Kryb I Ly

Best Western Kryb I Ly, Fredericia

I Fredericia (Taulov), Fredericia
11 km från centrum.
Från 1078 SEK
Best Western Hotel Svendborg

Best Western Hotel Svendborg, Svendborg

Nära Tykke Maend I Centrum, Svendborg
Från 1642 SEK
Hotel Pejsegården

Hotel Pejsegården, Brædstrup

Nära Braedstrup Kirke, Brædstrup
3 km från centrum.
Från 759 SEK
Løgstør Parkhotel

Løgstør Parkhotel, Løgstør

Nära Logstor Golfklub, Løgstør
4 km från centrum.
Från 762 SEK
Borbjerg Mølle Kro

Borbjerg Mølle Kro, Holstebro

Nära Borbjerg Molle Golf, Holstebro
11 km från centrum.
Från 1112 SEK
Molskroen Strandhotel

Molskroen Strandhotel, Ebeltoft

Nära Handrup Kirke, Ebeltoft
5 km från centrum.
Från 4462 SEK

Karta över 20 rekommenderade hotell i Danmark