Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Hotell i Köpenhamn centrum. Bo bra och billigt

Cityhotels kan erbjuda 70 hotell i Köpenhamn. Det är ofta svårt och tidskrävande att välja hotell. Vi har därför valt ut 10 hotell som vi kan rekommendera baserat på våra erfarenheter, svenska kunders bokningar och Tripadvisor.

Längre ner på sidan kan du läsa en reseguide och tips i Köpenhamn. Var ska man shoppa, äta eller gå ut.

Ta gärna kontakt med oss om du behöver hjälp eller hotelltips i Köpenhamn


Våra 10 populäraste hotell i Köpenhamn centrum.

Hotel Maritime

Hotel Maritime

Nära Nyhavn, Köpenhamn
1 km från centrum.
Från 2376 SEK
AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

I Köpenhamn (Amager), Köpenhamn
5 km från centrum.
Från 2441 SEK
Ascot Apartments

Ascot Apartments

Nära Tivoli, Köpenhamn
1 km från centrum.
Från 2660 SEK
Phoenix Copenhagen

Phoenix Copenhagen

Nära Frederiks Kirke, Köpenhamn
1 km från centrum.
Från 2666 SEK
First Hotel Twentyseven

First Hotel Twentyseven

Nära Strøget, Köpenhamn
Från 2754 SEK
Scandic Sydhavnen

Scandic Sydhavnen

I Köpenhamn (Vesterbro), Köpenhamn
4 km från centrum.
Från 3067 SEK
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

Nära City Safari, Köpenhamn
1 km från centrum.
Från 3124 SEK
First Hotel Copenhagen

First Hotel Copenhagen

Nära Köpenhamns zoo, Köpenhamn
4 km från centrum.
Från 3407 SEK
Avenue Hotel Copenhagen

Avenue Hotel Copenhagen

Nära Tivoli, Frederiksberg
2 km från Köpenhamn centrum.
Från 3154 SEK
Hotel Sct Thomas

Hotel Sct Thomas

Nära Tivoli, Frederiksberg
2 km från Köpenhamn centrum.
Från 2774 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Köpenhamn

Rekommenderade områden i Köpenhamn.

Om letar hotell i Köpenhamn centrum så är det bekvämt och billigt att bo runt Tivoli. Det är också populärt att bo på hotell i Nyhavn och vid Kongens Nytorv. Vi har också hotell vid och på Köpenhamns flygplats.

Reseguide och tips i Köpenhamn

Bo bra och billigt på hotell i Köpenhamn centrum

Copenhagen

Köpenhamn är huvudstad i Danmark och har sedan 1300-talet varit en av landets viktigaste städer. Staden har över 1,2 miljoner invånare och ca 20% av Danmarks befolkning bor här och i de områden som tillhör Köpenhamn. Köpenhamn har rankats som en av världens bästa städer att leva i och kan bland annat skryta med att ha världens bästa restaurang , Noma, samt ett antal andra restauranger som också har stjärnor i Michelinguiden.

Vi har en massa bra erbjudanden och överkomliga priser om du vill bo bra och billigt i Köpenhamn . Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat Bed & breakfast, boutique- och lyxhotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett prisvärt hotell hos oss.

Shopping i Köpenhamn

Köpenhamn, precis som många andra storstäder, är ett bra ställe att resa till om du gillar shopping. De flesta affärerna kan hittas vid området runt Ströget, som förutom att vara Europas största gågata, har allt från kända och mindre kända märkesklädesbutiker till mataffärer och restauranger. Här hittar man några av de mest kända danska designbutikerna som Ryal Copenhagen och Illums Bogilhus. Man hittar även mer internationella kända designbutiker som Louis Vuitton, Gucci och Tommy Hilfiger

Letar du efter bra och billigt boende med kort väg till Köpenhamns shopping har vi många har vi många bra hotellerbjudanden på hotell i närheten av Ströget.

Förutom långa shoppinggator har Köpenhamn flera varuhus, köpcentrum och olika marknader. Några av de köpcentrum som är värda att besöka är Illum, Magasin du Nord och inte minst Fields som är Skandinaviens största köpcenter

Julmarknader

En populär tradition i Köpenhamn är att gå på julmarknad och den mest populära marknaden hålls varje år på Tivoli. Marknaden på Tivoli varar från mitten av november fram tills 30 december och är definitivt något man bör besöka om man kommer till Köpenhamn kring juletider.

Vill du bo på ett hotell i närheten av Tivoli i Köpenhamn har vi många bra erbjudanden på flera rekommenderade hotell. Vi kan bland annat rekommendera Grand Hotel där man har gångavstånd till Tivoli.

Bo i Köpenhamn centrum

Den största fördelen med att välja ett hotell i centrum är att man bor med kort avstånd till de flesta sevärdheterna och sakerna man kan göra. Bor man på ett av våra rekommenderade hotell, som till exempel på Hotel Alexandra, befinner man sig bara fem minuter i gångavstånd från Tivoli och max tre kilometer från de flesta andra attraktionerna. Ett annat rekommenderat hotell är Hotel Kong Arthur.

Nästan hälften av alla hotell i Köpenhamn ligger centralt vilket betyder att det finns goda möjligheter att bo både bra och billigt på hotell med bra läge i Köpenhamn centrum.

Badmöjligheter

I tillägg till att många hotell i Köpenhamn har egna simbassänger finns det flera möjligheter till att bada. Köpenhamns Hamnbad är ett system bestående av flera badanläggningar där Islands Brygge är det största. Letar du efter hotell i närheten av Islands Brygge kan vi rekommendera Marriott Copenhagen.

Vill man besöka stränder bör man ta en tur till Amager Strandpark. Detta är ett populärt strandområde inte långt från Kastrup, Köpenhamns flygplats. Vi har många bra erbjudanden på hotell i närheten av Amager om man vill ha kort väg till fina stränder.

Transport

Köpenhamn är en förhållandevis kompakt stad som betyder att det enklaste sättet att ta sig runt är antingen på cykel eller till fots. Staden är upplagd så att man kan ta sig runt utan bil utan problem så det är nästan bara motorvägarna som inte har övergångsställen. Köpenhamn har också blivit utnämnd till en av världens mest cykelvänliga städer.

Kör man bil här kan det vara svårt att hitta. De inre delarna av stan präglas av en något dålig stadsplanering och det är ofta svårt att komma fram med buss eller bil. Det är därför som flera ringleder går runt hela staden och de är de viktigaste vägarna om man vill komma fram med bil. Parkering inne i stan är i regel gratis och det finns många hotell som erbjuder gratis parkering för besökande..

Vill man åka kollektivt har Köpenhamn ett brett utbud av bland annat buss, båt, tunnelbana och tåg. Tunnelbanan har ingen förare och har flera gånger blivit utsedd till «världens bästa tunnelbana». Letar du efter buss-, tunnelbana- eller tågtider kan du hitta det på denna reseplaneraren (engelsk).

Hur man tar sig till Köpenhamn

Det finns flera sätt att ta sig till Köpenhamn på. De flesta väljer antingen att köra bil hela vägen eller att kombinera bil och färja. Många väljer att flyga men det finns också direktbussar till Köpenhamn från flera Svenska städer.

Köpenhamns flygplats

Kastrup (CPH) som är Köpenhamns egen flygplats är Nordens största flygplats. Flygplatsen ligger bara 8 kilometer från centrum och har bra förbindelser med både tåg- och busstrafik. Flera svenska flygplatser och bolag har direktflyg till Köpenhamn.

Vi har flera hotell i närheten av Kastrup till bra priser.

Köpenhamn med barn

Köpenhamn är till skillnad från många andra storstäder en ypperlig stad att ta med sig barn. Reser man hit med barn måste man nästan besöka Tivoli. Här hittar man massor av roliga aktiviteter, god mat och attraktioner för både barn och vuxna. Ett annat ställe som är populärt att ta med barn till är Köpenhamn Zoo som är en av Europas äldsta djurparker. Här kan man se bland annat isbjörnar, giraffer, lejon och en mängd andra djur.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen som vi erbjuder är väl lämpade för familjer så att hitta övernattning för hela familjen är inga problem.

Sevärdheter och saker att göra

Köpenhamn har ett rikt utbud på sevärdheter och saker att göra som är värda att få med sig vid ett besök i stan.

Ett av stadens mest besökta turistmål är Nyhavn. Detta var länge ett av de mer skumma områdena i staden men har sedan 80- talet renoverats och är numera hem för många mysiga restauranger, kaféer och barer. Hit kan man gå på sommaren och sitta på en uteservering och njuta av solen. Vill du bo i närheten av Nyhavn kan vi rekommendera 71 Nyhavn Hotel.

En annan världskänd attraktion i Köpenhamn, som är en av Danmarks största sevärdheter, är statyn «Den lille havfrue» (den lilla sjöljungfrun). Denna statyn är gjord i brons och baseras på sjöljungfrun från H.C Andersen äventyr.

Tivoli är en nöjespark som befinner sig i centrum av Köpenhamn. Här hittar man allt från olika berg- och dalbanor till restauranger, konserthus och parker. Detta är ett väldigt populärt turistmål med över tre miljoner besökare varje år vilket gör nöjesparken till en Nordens mest besökta. Tivoli är tillsammans med Köpenhamn Zoo typiska ställen att besöka om man reser med barn.

Andra sevärdheter som också är värda att se är bland annat Rundetårn, Frederiksborg slott, fristaden Christiania, Operan och Strøget.

Här kan du hitta flera tips på sevärdheter i Köpenhamn och vill du ha fler tips på saker att göra när man är i Köpenhamn kan vi rekommendera denna sidan.

Rekommendationer och hotelltips

Letar du fortfarande efter ett hotell som passar dig så kan vi rekommendera att läsa denna artikeln som skriver om några hotell i Köpenhamn. Du kan dessutom kolla på våra rekommenderade hotell för extra bra erbjudanden på bra och billiga hotell.

Planerar du en gruppresa till Köpenhamn kan vi på Cityhotels hjälpa dig med att sätta ihop detta Ta kontakt med oss så kan vi sätta ihop ett bra erbjudande. Vi hjälper att skräddarsy din gruppresa så att du får ut det mesta av din resa!

Vi har ett brett utbud på allt från pensionat, boutique- och lyxhotell spahotell och liknande. Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor, och konferenser i Köpenhamn. Hittar du inte det du letar efter kan du ta kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig med att hitta det hotellrummet som passar för just dig.