Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Nice centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Nice

Hôtel Saint Georges

Hôtel Saint Georges

Nära Nice Etoile shoppingcenter, Nice
1 km från centrum.
Från 959 SEK
Hotel Le Lausanne

Hotel Le Lausanne

Nära Ortodox domkyrka, Nice
1 km från centrum.
Från 984 SEK
Hotel Durante

Hotel Durante

Nära Nice Etoile shoppingcenter, Nice
1 km från centrum.
Från 1141 SEK
Gounod Hotel

Gounod Hotel

Nära Nice Etoile shoppingcenter, Nice
1 km från centrum.
Från 1180 SEK
Hotel Apogia Nice

Hotel Apogia Nice

Nära Musee d'Art Moderne et d'Art Contemporain, Nice
1 km från centrum.
Från 1251 SEK
Villa la Tour

Villa la Tour

Nära Théâtre de Nice, Nice
1 km från centrum.
Från 1263 SEK
Hotel Boreal

Hotel Boreal

Nära Nice Etoile shoppingcenter, Nice
1 km från centrum.
Från 1295 SEK
Hotel les Cigales

Hotel les Cigales

Nära Nice Etoile shoppingcenter, Nice
1 km från centrum.
Från 1316 SEK
Grand Hotel Le Florence

Grand Hotel Le Florence

Nära Nice Etoile shoppingcenter, Nice
1 km från centrum.
Från 1371 SEK
Hôtel Univers

Hôtel Univers

Nära Place Massena, Nice
Från 1390 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Nice

Områden och distrikt i närheten av Nice

Reseguide Nice

Bo bra och billigt på hotell i Nice centrum

Jonik, Tipiac, Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

Nice är en stad i södra Frankrike som ligger längs den franska rivieran inte långt från gränsen till Italien. Staden är den femte största i Frankrike och blir ofta framställd som en glamorös och exklusiv stad men det finns mycket att se och uppleva även om man inte är ute efter att bo på de dyra lyxhotellen. Turismen är stadens största näringskälla och det är över 4 miljoner besökare här varje år.

Nice har mer än 300 soldagar om året och är en stad med typiskt medelhavsklimat. Den bästa tiden att åka hit är på sommaren då man verkligen kan utnyttja stränderna och temperaturen är som varmast. Är man inte intresserad av att lata sig på stranden finns det ändå mycket man kan göra. Staden präglas av spännande arkitektur, det finns flera museer som är fulla av spännande historia och så finns det såklart mycket bra shopping. Nice har också ett aktivt uteliv med något för de flesta.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du vill bo bra och billigt i Nice. Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och enklare hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat något som passar dig. Ta en titt på våra rekommenderade hotell nedanför om du vill ha tips på ställen att bo på.

Shopping i Nice

Nice har ett stort urval när det kommer till shopping och de flesta butikerna hittar du i och runt centrum. Det finns många av de kända klädkedjebutikerna i tillägg till flera franska varuhus och designerbutiker. Det finns något för varje smak. I gamla-staden kan man också hitta flera stora marknader där man kan handla allt från suvenirer och antikviteter till färsk frukt och nyfångade havsdelikatesser.

Längs Avenue Jean Médecin, som är huvudgatan i Nice, finner man många restauranger och butiker. Vill man ha kort väg till en av stans bästa shoppingstråk bör man definitivt välja ett hotell i närheten av denna gatan. Vi rekommenderar bland annat Hotel Beau Rivage, där man också har gångavstånd till gamla-staden.

Bo i Nice centrum

Nice är en relativt liten stad med en kompakt stadskärna, något som gör att det är enkelt att ta sig runt till fots. Väljer man därmed ett hotell i centrum har man goda möjligheter till att utforska allt det som Nice har att bjuda på.

Centrum räknas som det området runt gamla-staden eller La Vieille Ville som det egentligen heter. Förutom att vara en sevärdhet i sig själv finns det många andra sevärdheter och saker att göra som till exempel att gå till blomstermarknaden Cours Saleya och besöka Le Chateau där man får en fantastisk utsikt över staden

Letar du efter hotell i närheten av gamla-staden i Nice kan vi bland annat rekommendera Hotel Beau Rivage.

Nice med barn

Nice har inte många saker som är speciellt gjorda för barn men det betyder inte att det inte finns något för barnen att göra när man reser med familjen. Stränderna i Nice består i stor del av småsten och det kan ofta bli djupt vatten väldigt fort. Men om man åker en liten bit utanför Nice som till exempel till Antibes som ligger 3 mil utanför hittar man barnvänliga stränder. Här kan man också besöka vattenlandet Aquasplash eller akvariet Marineland som barnen garanterat kommer gilla.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen som vi erbjuder i Nice passar bra för familjer så det ska inte vara några problem att hitta boende åt hela ert sällskap.

Transport i Nice

Nice är inte en så speciellt stor stad men det finns många möjligheter om man vill åka kollektivt. Buss- och spårvagnsnätet förbinder i stort sett ihop hela staden och det är relativt nya och moderna fordon. Ett annat smidigt sätt att ta sig runt på är med cykel och det finns över 175 självbetjäningsbara cykelstationer där man kan hyra cykel. Detta är ofta populärt band turister eftersom det är ett fint sätt att få se mycket av staden på.

Hur man tar sig till Nice

Flyger man till Nice landar man ofta på Nice Côte d'Azur Internationella Flygplats (NCE) som ligger ca 7 kilometer utanför centrum. Här ifrån kan man enkelt ta sig in till centrum med buss, som är det billigaste alternativet, eller taxi, som är lite dyrare. Från flera svenska städer går det direktflyg hit.

Vill du bo på hotell i närheten av Nice Côte d'Azur Internationella Flygplats (NCE) bör du kolla på något av våra hotellerbjudanden.

Sevärdheter och saker att göra i Nice

Nice är först och främst en kulturstad och staden kan betraktas som en attraktion i sig själv. Staden är full av historiska byggnader, kända museum och fina parker som tillsammans med det fina läget precis vid medelhavet gör att det finns något som kan locka hit i stort sätt alla.

Gamla-stan i Nice är en självklarhet att besöka när man är här. Här kan man utforska de trånga kullerstensgatorna och de små charmiga butikerna och restaurangerna. I närheten av gamla-stan ligger Le Chateau eller slottshöjden som i dag är en flott park där man kan njuta av utsikten över staden. I gamla-stan vid Place Rosetti, som är ett av stadens mest besökta torg, hittar man också St Réparate-katedralen som är en storslagen kyrka från mitten av 1600-talet.

Vi har flera bra och billiga hotell i närheten av gamla-stan i Nice om du vill bo med kort väg till något av det bästa Nice har att bjuda på.

Nice är också känt för sina många museum och är man intresserad av konst bör man besöka Musee Matisse. Detta museum har idag den största samlingen av konst gjord av den franska målaren Henri Matisse.

En tur på Promenade Des Anglais är också ofrånkomlig när man är i Nice. Detta är en berömd promenadgata som sträcker sig mer än 5 milometer längs det blå medelhavsvattnet och längs gatan finns många hotell och restauranger. Ett av de mest kända hotellen är lyxhotellet Hotel Le Negresco. Men vill man bo på ett hotell med lite rimligare pris längs Primenade Des Anglais har vi flera bra hotellerbjudanden.

Kommer man hit lite utanför turistsäsongen, i februari, kan man också få uppleva den traditionsfulla karnevalen som arrangeras här varje år. Karnevalen pågår under två veckor och avslutas med ett spektakulärt fyrverkeri.

Vill du ha fler tips till vad du kan hitta på i Nice rekommenderar vi att du läser denna artikeln.

Rekommendationer och hotelltips

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande på din gruppresa.

Letar du efter ett hotell med speciella krav? Vill du till exempel bo på ett hotell med pool eller balkong kan vi bland annat rekommendera Nice Riviera Hotel & Spa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Nice.

Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.