Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Paris centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Paris

Hotel Prince Monceau

Hotel Prince Monceau

Nära Parc Monceau, Paris
3 km från centrum.
Från 623 SEK
Hotel Agenor

Hotel Agenor

Nära Fondation Cartier pour l'Art Contemporain, Paris
3 km från centrum.
Från 661 SEK
Hôtel Istria Paris

Hôtel Istria Paris

Nära Fondation Cartier pour l'Art Contemporain, Paris
3 km från centrum.
Från 758 SEK
Hôtel Val Girard

Hôtel Val Girard

I Paris (15:e arrondissement), Paris
4 km från centrum.
Från 794 SEK
Hôtel de l'Exposition Tour Eiffel

Hôtel de l'Exposition Tour Eiffel

I Paris (15:e arrondissement), Paris
4 km från centrum.
Från 812 SEK
Hôtel Mondial

Hôtel Mondial

Nära Galeries Lafayette, Paris
1 km från centrum.
Från 993 SEK
Les Fontaines du Luxembourg

Les Fontaines du Luxembourg

Nära Notre Dame, Paris
2 km från centrum.
Från 1007 SEK
Hotel Marceau Champs Elysees

Hotel Marceau Champs Elysees

Nära Triumfbågen, Paris
3 km från centrum.
Från 1103 SEK
Hotel Le Compostelle

Hotel Le Compostelle

Nära Notre Dame, Paris
1 km från centrum.
Från 1141 SEK
Le Regent

Le Regent

Nära Notre Dame, Paris
1 km från centrum.
Från 1285 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Paris

Områden och distrikt i närheten av Paris

Reseguide Paris

Bo bra och billigt på hotell i Paris centrum

Paris är huvudstaden i Frankrike och är en av Europas allra största städer med över 12 miljoner invånare. Hela staden kryllar av intima, unika och charmiga hotell och restauranger. Det är därför inte så konstigt att Paris kallas för romantikens huvudstad. Paris är ett perfekt resmål för de som önskar sig en romantisk helg eller för de som bara vill uppleva allt det spännande som staden har att bjuda på.

Vi har många hotellerbjudanden till rimliga priser om du vill bo billigt i paris. Hos oss hittar du ett stort utbud på bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och enklare hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat något som passar dig. Ta en titt på våra rekommenderade hotell nedanför om du vill ha tips på ställen att bo på.

Shopping i Paris

Paris har ett stort urval av butiker och köpcentrum med något för varje smak och plånbok. Här kan man hitta allt från små unika designbutiker till kända och exklusiva märkesklädersbutiker. En av de viktigaste shoppinggatorna i Paris Champs-Élysées. Denna gatan är över 3 kilometer lång och där håller en rad kända affärer till tillsammans med biografer, teatrar och de många caféerna.

Vill du läsa mer om shopping i Paris? Denna sidan ger dig fler bra tips till shopping i paris.

Är du på jakt efter hotell i närheten av Champs-Élysées bör du kolla på något av hotellerbjudanden.

Bo i Paris centrum

Paris är uppdelat i 20 områden eller arrondissementer som fransmännen kallar dem. Område 1-8 räknas till centrum av staden och det är här man hittar de flesta sevärdheterna och sakerna att göra. Väljer man ett hotell med centralt läge har man en bra utgångspunkt för att uppleva det Paris har att bjuda på.

Paris är dessutom en stad som bör upplevas till fots och bor man centralt har man bra möjlighet till att ta sig runt till fots bland de olika attraktionerna eftersom de flesta ligger i närheten av centrum.

Söker du efter hotell med bra läge i Paris centrum kan vi bland annat rekommendera Timhotel Berthier Paris 17 och Hotel Taylor.

Paris med barn

Paris är en stad som passar bra för både stora och små. Även om det är en storstad med massor av människor och mycket trafik passar det bra att gå runt och se folklivet. Reser man hit med barn är ett besök på Disneyland nästan obligatoriskt och inte minst en tur till Eifeltornet.

Letar du efter hotell i närheten av Disneyland har vi en mängd bra erbjudanden med rimliga priser på familjehotell.

Reser du med familjen kan vi hjälpa att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen vi erbjuder i Paris passar bra för familjer så det är inga problem att hitta övernattning åt hela familjen.

Transport

Paris är som sagt en stad som bör upplevas till fots men vill man ta sig längre sträckor finns det ett bra kollektivtrafiksystem. Det är tunnelbanan (Métro) och lokaltågen (RER) som utgör huvuddelarna. Men det finns också ett välfungerande bussnätverk.

Planerar du att resa kollektivt i Paris kan vi rekommendera att använda reseplaneraren (engelsk).

Hur man tar sig till Paris

Paris har tre flygplatser: Charles de Gaulle (CDG), Beauvais-Tillé (BVA) och Orly (ORY) som tidigare var Frankrikes huvudflygplats. Charles de Gaulle är i dag en av Frankrikes viktigaste internationella flygplatser och har bra förbindelser till Paris med bland annat tåg och buss. Orly och Beauvais är lite mindre flygplatser och Beauvais ligger en bit längre bort från centrum. Dessa flygplatserna är ofta vanligare för lågprisflyg att landa på och därför har flygplatserna också väldigt bra förbindelser med Paris centrum via buss.

Det är också möjligt att åka taxi från alla flygplatserna och in till centrum men detta är ofta rätt mycket dyrare än att åka kollektivt.

Sevärdheter och saker att göra

Paris har väldigt många attraktioner och sevärdheter att bjuda på. Det kan därför vara smart att se efter vad man vill besöka innan man åker för det kan vara svårt att hinna med att se allt.

Reser man med barn rekommenderas starkt ett besök på Disneyland. Disneyland Resort Paris består av två parker, Disneyland Park och Walt Disney Studios, och det krävs nästan flera dagar bara här för att kunna se allt.

Vi har ett stort utbud och rimliga priser på hotell i närheten av Disneyland.

Ett besök i Paris är inte komplett utan ha sett Eiffeltornet som är ett av världens kanske mest kända byggnadsverk och ett av de mest populära turistmålen i Paris och Frankrike. I tillägg till att vara en populär attraktion är Eifeltornet också en restaurang. Ett besök där kan vara perfekt om man har lust att se Paris från sin bästa sida.

Inte långt från Eifeltornet ligger Champs-Élysées och Triumfbågen. Champs-Élysées är känt för att vara en lång gata med många butiker, biografer och caféer. Är man cykelintresserad kan man också få se infarten till sista etappen i Tour de France här. Triumfbågen är ett ikoniskt monument som är placerat i den ena änden av Champs-Élysées. Triumfbågen är öppen för turister och det finns möjlighet att gå in i den.

Inte långt från Champs-Élysées hittar man Louvre och Latinkvarteret. Louvre är ett av världens största och mest besökta konstmuseer. Här kan man hitta över 35 000 skulpturer, målningar och annan konst från de flesta stora epokerna från konsthistorien. Bland de mest kända konsverken som ställs ut finns Leonardo da Vincis «Mona Lisa».

Paris är också känt för att ha flera historiska och storslagna byggnader så som Notre-Dame, Versailles och Bastillen som också är några saker som bör ses.

Rekommendationer och hotelltips

Letar du efter ett hotell men du kan inte bestämma dig? Vi kan bland annat tipsa om Hotel Chambiges Elysées. Kolla också bland våra andra rekommenderade hotell nedanför om du letar efter fler tips. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta ett hotell som passar för dig.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande på din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Paris.