Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Reykjavik centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Reykjavik

Stay Apartments Einholt

Stay Apartments Einholt

Nära Hallgrímskirkja, Reykjavik
2 km från centrum.
Från 1517 SEK
Stay Apartments Grettisgata

Stay Apartments Grettisgata

Nära Hallgrímskirkja, Reykjavik
1 km från centrum.
Från 1609 SEK
Reykjavik Lights by Keahotels

Reykjavik Lights by Keahotels

I Reykjavik (Laugardalur), Reykjavik
3 km från centrum.
Från 1865 SEK
CenterHotel Skjaldbreid

CenterHotel Skjaldbreid

Nära Hallgrímskirkja, Reykjavik
1 km från centrum.
Från 2239 SEK
Icelandair Hotel Reykjavik Natura

Icelandair Hotel Reykjavik Natura

Nära Perlan, Reykjavik
2 km från centrum.
Från 2247 SEK
CenterHotel Arnarhvoll

CenterHotel Arnarhvoll

Nära Hallgrímskirkja, Reykjavik
1 km från centrum.
Från 2319 SEK
CenterHotel Klopp

CenterHotel Klopp

Nära Hallgrímskirkja, Reykjavik
1 km från centrum.
Från 2442 SEK
Fosshotel Baron

Fosshotel Baron

Nära Hallgrímskirkja, Reykjavik
1 km från centrum.
Från 2534 SEK
Hotel Leifur Eiriksson

Hotel Leifur Eiriksson

Nära Hallgrímskirkja, Reykjavik
1 km från centrum.
Från 2547 SEK
Guesthouse Sunna

Guesthouse Sunna

Nära Hallgrímskirkja, Reykjavik
1 km från centrum.
Från 2816 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Reykjavik

Områden och distrikt i närheten av Reykjavik

Reseguide Reykjavik

Bo bra och billigt på hotell i Reykjavik centrum

Andreas Tille, Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

Reykjavik är huvudstaden och den största staden på Island. Detta är världens nordligaste huvudstad och över 60 % av Islands befolkning bor här. Staden har blivit ett av Europas mest trendiga resmål och är bland annat känt för sitt fartfyllda uteliv.

Reser man till Reykjavik får man både möjligheten till att uppleva det urbana island samtidigt som man också får se mycket av den vackra Isländska naturen. Det är perfekt att åka hit om man ska på en weekendtur. Åker man till Reykjavik, eller någon annan stans på Island, man bör i så fall välja att åka under sommarmånaderna eftersom det ofta både blåser och regnar väldigt mycket under vintern. Det är också ljust få timmar om dagen under vintern så vill man hinna se mycket rekommenderas det att åka hit under sommaren.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du önskar att bo bra och billigt i Reykjavik. Hos oss hittar du ett brett utbud av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och vanliga hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett hotell hos oss. Ta en titt på våra rekommenderade hotell nedanför om du vill ha tips på ställen att bo på.

Shopping i Reykjavik

Island är relativt dyrt att handla i eftersom de flesta varorna importeras. Så priserna liknar ofta de vi har hemma. Lokalproducerade varor däremot som till exempel ullvaror och hudvårdsprodukter kan köpas till bra priser och är perfekt att ta med hem som gåvor eller souvenirer.

Vill du bo med kort väg till stadens shopping kan vi bland annat rekommendera lägenhetshotellet Stay Apartments Einholt där man bor nära Kringlan som är ett av de största shoppingcentren i Reykjavik.

Bo i Reykjavik centrum

Även om Reykjavik är den största staden på Island så är det i förhållande till andra Europeiska huvudstäder en ganska liten stad. Nästan oavsett vilket område man väljer att bo i har man garanterat nära till centrum och därmed nära till många av stadens butiker, restauranger och barer.

Letar du efter ett hotell med bra läge i Reykjavik centrum kan vi rekommendera Icelandair Hotel Reykjavik Marina och Icelandair Hotel Reykjavik Natura.

Resa till Reykjavik med barn

Även om Reykjavik inte har speciellt många attraktioner som är direkt för barn finns det mycket att hitta på för både stora och små. En av de saker man kan ta med barnen på är Reykjavik Zoo & Familjepark. Till skillnad från traditionella djurparker som visar tigrar och tropiska djur kan man här i Reykjavik se djur som är typiska för Island så som renar och hästar. I anslutning till djurparken finns också en familjepark där man hittar lekplatser och olika attraktioner som barnen kan få leka av sig på. Om man vill uppleva Islands vackra natur är en tur till den blå lagunen eller gejsrarna något som garanterat är populärt hos hela familjen

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig hitta barnvänliga hotell. Många av de hotellen som vi erbjuder i Reykjavik passar bra för familjer så det är inga problem att hitta övernattning åt hela familjen.

Transport

Eftersom Reykjavik är landets största stad med över två tredjedelar av landets befolkning är kollektivtrafiken här bra utvecklad. Staden har varken tåg, tunnelbana eller spårvagnar men bussnätverket fungerar däremot väldigt bra. På busstationen kan man köpa olika typer av biljetter och det kan vara smart att fundera lite i förhand på hur mycket buss man tror man kommer åka så man kan köpa en biljett som passar och på så sätt spara pengar.

Ett annat bra sätt att ta sig runt på Island är med hyrbil. Få vill bo i staden hela tiden och då kan hyrbil vara ett bra sätt att uppleva Island och dess fina natur på egen hand. Dessutom är hyrbil bra om man vill ta sig till olika sevärdheter och kunna uppleva dem i sitt eget tempo.

Hur man tar sig till Reykjavik?

När man flyger till Reykjavik landar man troligtvis på Keflavik internationella flygplats (KEF) . Detta är den största flygplatsen på Island och ligger ca 5 mil utanför Reykjavik. Från flygplatsen kan man antingen ta flygbuss, taxi eller hyra bil för att komma in till staden.

Sevärdheter och saker att göra

Reykjavik kan bjuda på en rad sevärdheter och saker att göra. Så man kan välja fritt vad man har lust att göra.

De flesta vill förmodligen besöka det Isländska Nationalmuseet. Här kan man lära sig om Islands historia och om hur vikingarna levde för tusen år sedan. Island är också känt för sina sagor och tar man sig en tur till Sagomuseet kan man lära sig mer om historien till den Isländska sagovärlden. Sagomuseet är en del av Perlan som är en av Reykjaviks mest karakteristiska byggnader. Här inne finns också en restaurang, ett turistcenter och en varmvattenreservoar.

Vill du bo på ett hotell i närheten av Perlan kan vi rekommendera Icelandair Hotel Reykjavik Natura.

Vill man uppleva Reykjaviks historia bör man åka till Árbæjarsafn. Detta är ett fridluftsmuseum som visar hur levnadsförhållandena i staden har varit genom historien.

En av Reykjaviks mest populära attraktioner är Hallgrimskirkja. Bygget av kyrkan påbörjades 1945 med blev inte färdigställt förrän 1986 och kyrkan känns lätt igen på grund av dess speciella arkitektur. Tornet sträcker sig 74 meter över marken och man kan åka upp i hissen och få en fantastisk utsikt över staden.

Letar du efter ett hotell i närheten av Hallgrimskirkja kan vi tipsa om Hotel Leifur Eiriksson där man har kyrkan som närmsta granne.

Många åker till Island för att uppleva den vackra naturen och är det typisk Isländsk natur som man vill se bör man besöka den blå lagunen och Thingvellir. Den blå lagunen, som är den mest besökta turistattraktionen i Island, ligger en liten bit utanför Keflavik flygplats. Här kan bada året runt i det knallblåa och naturligt uppvärmda vattnet. Besöker man Thingvellir får man inte bara uppleva den granna isländska naturen utan också en historisk viktig plats. Det var nämligen här det första riksmötet för Island hölls runt år 930.

Är man konstintresserad borde man ta en tur till hamnen I Reykjavik. Här hittar man statyn Sólfar som är ett av de mest karaktäristiska landsmärkena på Island. Vill man se landets största konstsamling kan man besöka Nationalgalleriet på Island. Här ställs det ut värk av lovande isländska konstnärer tillsammans med verk gjorda av kända konstnärer som Picasso och Munch.

Vill du ha fler tips på vad man kan göra i Reykjavik kan vi rekommendera denna sidan.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande för din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Reykjavik.