Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Florens centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Florens

Hotel Meridiana

Hotel Meridiana

I Florens (Campo di Marte), Florens
2 km från centrum.
Från 575 SEK
Hotel De Lanzi

Hotel De Lanzi

Nära Santa Maria del Fiore-katedralen, Florens
Från 729 SEK
Hotel Beatrice

Hotel Beatrice

Nära Santa Maria del Fiore-katedralen, Florens
1 km från centrum.
Från 820 SEK
Hotel Botticelli

Hotel Botticelli

Nära Santa Maria del Fiore-katedralen, Florens
1 km från centrum.
Från 949 SEK
Hotel Sempione

Hotel Sempione

Nära Santa Maria del Fiore-katedralen, Florens
1 km från centrum.
Från 984 SEK
Hotel Villa Liana

Hotel Villa Liana

Nära Santa Maria del Fiore-katedralen, Florens
1 km från centrum.
Från 992 SEK
Loggiato dei Serviti

Loggiato dei Serviti

Nära Santa Maria del Fiore-katedralen, Florens
1 km från centrum.
Från 1070 SEK
Hotel Londra

Hotel Londra

Nära Mercado Central, Florens
1 km från centrum.
Från 1141 SEK
Hotel Caravaggio

Hotel Caravaggio

Nära Santa Maria del Fiore-katedralen, Florens
1 km från centrum.
Från 1146 SEK
Hotel Magenta

Hotel Magenta

Nära Santa Maria Novella basilica och museum, Florens
1 km från centrum.
Från 1151 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Florens

Områden och distrikt i närheten av Florens

Reseguide Florens

Bo bra och billigt på hotell i Florens centrum

Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

Florens ligger i Italien och är regionshuvudstad i Toscana. Namnet Florens kommer från latinets Florentina som betyder den blomstrande och varje år kommer det flera miljoner turister och besöker staden. Florens räknas som att vara födelsestaden åt den italienska renässansen så den är full med spännande historia och sevärdheter. Det är en relativt liten stad med en fantastisk atmosfär som man garanterat kommer att förälska sig i och vilja komma tillbaka till.

Florens har ett varmt klimat och är en fin helårsdestination. Även om det kanske inte finns det hetaste utelivet eller det största utbudet av butiker så tas det igen av alla sevärdheterna och den goda maten. Florens är en stad som passar de flesta så oavsett om man reser med familjen, är på en romantisk weekend eller åker ihop med ett gäng vänner kan man få en lyckad vistelse.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du vill bo bra och billigt i Florens. Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och enklare hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat något som passar dig. Ta en titt på våra rekommenderade hotell nedanför om du vill ha tips på ställen att bo på.

Shopping i Florens

Är man på jakt efter klädkedjebutiker och stora varuhus så är inte Florens det bästa stället att åka till. Staden är känd för sina gamla hantverkstraditioner och man hittar många stora och små lokala butiker som säljer handgjorda varor i toppkvalité. Det finns även flera lyxbutiker och Gucci öppnade faktiskt sin första butik i Florens 1922. Men det som lockar många är marknaderna runt om i staden där det säljs allt från mat till souvenirer. Den mest kända är förmodligen San Lorenzo-marknaden där man kan få köpt skinnvaror, kläder och mycket annat.

Letar du efter ett bra och billigt hotell med kort avstånd till mycket av Florens shopping kan vi rekommendera att hitta ett hotell i området runt Duomo som till exempel Grand Hotel Baglioni.

Bo i Florens centrum

Florens är inte en speciellt stor stad och det är korta avstånd mellan de olika attraktionerna. Hittar man ett hotell med centralt läge har man därmed bra möjlighet till att ta sig runt till fots och se mycket av det Florens har att bjuda på.

Letar du efter bra och billiga hotell med bra läge i Florens centrum rekommenderar vi Porta Faenza Hotel.

Florens med barn

Florens är en stad som det passar bra att ta med barnen till. Italienarna är bra med barn och den italienska maten faller ofta bra i smak. Det kryllar av pizzerior och glassbarer över hela staden och de korta avstånden gör att både stora och små kan klara av att gå mellan restaurangerna och sevärdheterna. Även om det inte finns så mycket saker som är speciellt tillrättalagt för barn så brukar de sevärdheter som finns uppskattas av personer i alla åldrar.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av de hotellen vi erbjuder i Florens passar bra för familjer så det ska inte vara några problem att hitta övernattning åt hela ert sällskap.

Transport i Florens

Florens är som sagt inte en speciellt stor stad men om man ändå ska ta sig en längre sträcka kan det vara smart att använda kollektivtrafiken som fungerar bra. Den består mest av bussar och man kan i stort sätt ta sig över allt i staden. Taxi är ett annat alternativ så länge man ringer och beställer en eller går till en väntplats för det går nämligen inte att stanna taxibilarna längs gatan.

Reser man med bil i Florens bör man veta att det är svårt att hitta parkeringsplats . Det kan därför vara smart att titta i förhand på vart man kan parkera så man slipper åka och leta. I stadens historiska centrum är det också är det en så kallad begränsad trafikzoon där man behöver ha tillåtelse för att få köra. Ska man bo på ett hotell i detta området är det därför smart att i förhand höra med hotellet vilka parkeringsmöjligheter som finns.

Hur man tar sig till Florens

Flyger man till Florens landar man i regel på Peretola Internationella Flygplats (FLR) som ligger ca 4 kilometer utanför centrum. Från flygplatsen kan man ta flygbuss in till staden och det tar inte mer än 15 minuter. Vi har flera bra hotellerbjudanden på hotell i närheten av Peretola Flygplats (FLR) om du vill bo nära flygplatsen.

Det är sällan det går direktflyg hit från Sverige men ofta finns det smidiga mellanlandningar så resan slipper ta onödigt lång tid. Vill man slippa mellanlandning kan man till exempel flyga direkt till Pisa. Det finns bra förbindelser mellan både Pisa och andra städer i Italien med Florens så det finns många olika sätt att ta sig hit på.

Sevärdheter och saker att göra i Florens

Florens är först och främst en stad med mycket historia och kultur och det finns massor av sevärdheter och attraktioner att uppleva. För turister kan hela staden nästan ses som ett utomhusmuseum med byggnader och platser som är dekorerade och designade av några av historiens största konstnärer. Man bör ändå ta en tur in på ett riktigt museum eller gå in i någon av de spektakulära byggnaderna för att det ofta bjuds på mycket intressanta saker på insidan.

Ett av de mest kända konstmuseerna i världen finns i Uffizi-palatset. Själva palatset byggdes på mitten av 1500-talet och ställer idag ut verk av konstnärer som Da Vinci, Rafael och Michelangelo. Detta är en av Florens mest populära turistattraktioner och man bör vara uppmärksam på att det kan vara lång väntetid på att få komma in. Ända upp till fem timmar under turistsäsongen. Så det kan vara en smart ide att förboka biljetter om man vet att man vill gå in där och vill slippa en del av köerna.

Letar du efter hotell i närheten av Uffizi kan vi rekommendera att bo i området Duomo.

Inte långt från Uffizi-palatset finner man Ponte Vecchio. Namnet är italienska för gammal bro och det är något som stämmer bra eftersom bron har funnits sedan 1300-talet. Bron är känd för alla sina butiker, speciellt guldsmeder, som ligger längs den. Bron har också använts av par till att befästa sin kärlek genom att låsa fast hänglås på bron och kasta nyckeln i älven Arno som rinner under. Detta har dock lett till problem och idag kan man dömas till böter för detta.

Vill du bo på ett hotell nära Ponte Vecchio kan vi rekommendera Room Mate Isabella.

En kort promenad från Ponte Vecchio ligger Palazzo Vecchio, eller gammalt palats som det betyder på italienska. Detta är rådshuset i Florens och det var utanför detta palatset som Michelangelos mästerverk «David» stod. Idag är statyn som står här en kopia och den riktiga statyn kan man se på Galleria dell'Accademia som inte ligger långt ifrån.

Är man på jakt efter ett sätt att få en bra utsikt över staden bör man besöka Giottos klocktorn. Detta tornet står bredvid den stora Basilica di Santa Maria del Fiore och tar dig 82 meter över marken, något som ger dig en fantastisk utsikt.

Letar du efter hotell i området runt Palazzo Vecchio och Santa Maria del Fiore bör du titta på några av våra bra hotellerbjudanden.

Andra saker som kan vara värda att få med sig är till exempel Basilica di San Lorenzo, Palazzo Pitti och Santa Maria Novella. Letar du efter fler tips till vad du bör se och göra i Florens rekommenderar vi denna guiden.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande på din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Florens.