Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Milano centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Milano

Residence Lepontina

Residence Lepontina

I Milano (Porta Garibaldi), Milano
2 km från centrum.
Från 457 SEK
Hotel-Motel Autosole 2

Hotel-Motel Autosole 2

I Milano (Ripamonti Corvetto), Milano
4 km från centrum.
Från 556 SEK
Hotel Adler

Hotel Adler

I Milano (Citta Studi), Milano
3 km från centrum.
Från 629 SEK
Hotel Des Etrangers

Hotel Des Etrangers

I Milano (Navigli), Milano
3 km från centrum.
Från 652 SEK
Hotel Buenos Aires

Hotel Buenos Aires

Nära Corso Como, Milano
2 km från centrum.
Från 662 SEK
Atahotel Linea Uno

Atahotel Linea Uno

I Milano (Viale Monza), Milano
4 km från centrum.
Från 734 SEK
Hotel Mennini

Hotel Mennini

Nära Corso Como, Milano
2 km från centrum.
Från 759 SEK
UNA Hotel Scandinavia

UNA Hotel Scandinavia

Nära Teatro Out Off, Milano
2 km från centrum.
Från 782 SEK
Auriga Hotel

Auriga Hotel

Nära Corso Como, Milano
2 km från centrum.
Från 941 SEK
Studio Inn Centrale

Studio Inn Centrale

Nära Corso Como, Milano
3 km från centrum.
Från 971 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Milano

Områden och distrikt i närheten av Milano

Reseguide Milano

Bo bra och billigt på hotell i Milano centrum

Van Loon, Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

Milano är den nästa största staden i Italien och är huvudstad i Lombardia-regionen och i provinsen Milano. Staden är känd för att vara ett centrum för mode, design och finans. Milano räknas som en av Italiens mest trendiga och moderna storstäder.

Även om många förknippar Milano med shopping och mode har staden också många sevärdheter att erbjuda. Här hittar man bland annat kända byggnader som La Scala, ett av världens mest berömda operahus, och Duomo di Milano, som är en av världens största kyrkor.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du önskar att bo bra och billigt i Milano. Hos oss hittar du ett brett utbud av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och vanliga hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett hotell hos oss. Ta en titt på våra rekommenderade hotell nedanför om du vill ha tips på ställen att bo på.

Shopping och uteliv i Milano

Milano är ett mecka för shopping. Oavsett om man är på jakt efter exklusiva designerplagg, kända klädkedjor, eller stora shoppingcenter, är detta staden man bör besöka. I Quadrilatero della moda, eller «modedistriktet», finner man de flesta exklusiva butikerna. Här ligger bland annat butiker som Gucci, Versace och Prada. Vill man besöka mer vanliga klädbutiker bör man ta sig till området runt Corso Vittorio Emanuale eller Via Torino, där man hittar en rad kända affärer.

I tillägg till de traditionella klädbutikerna kan man också besöka flera marknader och lagerutförsäljningar i Milano där man kan hitta handgjorda varor till kraftigt sänkta priser. Vill du läsa mer om vad för shopping Milano har att bjuda på kan vi rekommendera denna artikel.

Milano har också ett pulserande uteliv och man kan välja mellan att gå på de dyra och exklusiva barerna eller gå på de mer folkliga barerna om man föredrar det. De mer folkliga barerna hittar man för det mesta i området Brera och Navigli. Här kan man också ofta äta mat för en liten peng om man samtidigt köper dricka.

Letar du efter ett hotell med kort väg till Milanos uteliv kan vi rekommendera hotell i området runt Navigli.

Bo i Milano centrum

Milano är en relativt stor stad men de flesta attraktionerna och sevärdheterna som är värda att besöka ligger i området runt centrum. Därför får man kort avstånd och därmed mer tid till det som finns att se och göra om man väljer ett hotell med centralt läge i Milano.

Vi har flera hotell hoteller som ligger centralt i Milano och vi kan bland annat rekommendera hotell i området runt Duomo om man vill bo mitt i centrum.

Resa till Milano med barn

Milano är kanske inte den första staden man tänker på när man ska med sig barn på en resa men det kan absolut vara en spännande stad för både stora och små. Italienarna är kända för att vara bra med barn och på de flesta restauranger har de stort tålamod med barnen och kan ofta göra det bra för dem.

Staden har också flera attraktioner och sevärdheter som passar bra om man har barn med sig. Det rekommenderas bland annat att ta en tur på ett av stadens museer som Museo Civico di Storia Natural (Naturhistorisk museum), där det bland annat ställs ut en mängd olika djur. Om man är sugen på att slappa kan man besöka en av stadens parker som till exempel Luna Park Idroscalo där det också finns en nöjespark.

För lite äldre barn kan det vara intressant att besöka den stora fotbollsstadion San Siro. Där spelar de världskända klubbarna Inter och AC Milan sina hemmamatcher.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen vi erbjuder i Milano passar bra för familjer så det är inga problem att hitta övernattning åt hela familjen.

Transport

De flesta attraktionerna i Milano är förhållandevis samlade så det bästa sättet att ta sig fram är till fots. Ska man ta sig lite längre sträckor kan det löna sig resa kollektivt.

Milano har ett förhållandevis bra tunnelbanesystem och är speciellt att rekommendera om man reser i rusningstider eftersom rusningstrafiken kan vara rätt extrem i Milano. Det finns också buss och spårvagn som kan vara ett bra alternativ till T-banan.

Hur man tar sig till Milano

Den enklaste sättet att ta sig till Milano på är att flyga till Linate (LIN), Orio al Serio (BGY) eller Malpensa (MXP), som är de tre flygplatserna som utgör Milanos flygnätverk. Malpensa är en av två internationella huvudflygplatser i Italien och är tillsammans med Orio al Serio de vanligaste flygplatserna för lågprisflyg till och från Milano. Linate och Malpensa ligger närmast Milano och har båda goda förbindelser med bland annat flygtåg om man vill komma in till centrum snabbt. Orio al Serio ligger cirka 50 kilometer utanför Milano och härifrån kan man ta flygbuss från flygplatsen in till centralstationen i Milano.

Letar du efter hotell i närheten av Linate (LIN) eller hotell i närheten av Malpensa (MXP) bör du titta på våra rekommenderade hotell i dessa områdena.

Sevärdheter och saker att göra

Milano är en stad som är full av spännende sevärdheter och attraktioner och det kan vara svårt att välja ut det man vill se. Det kan vara smart att på förhand prioritera vad man vill se mest så man får ut så mycket som möjligt av sin vistelse.

En av Milanos mest populära turistattraktioner är Duomo di Milano. Detta är en stor katedral som ligger mitt i centrum av staden. Arbetet med att bygga denna katedral startade på slutet av 1300-talet och byggnaden tog nästan 600 år att slutföra. Katedralen är ett praktfullt exempel på gotisk arkitektur och är en av sevärdheterna man nästan måste se när man är här.

Centralstationen i Milano är också en populär turistattraktion. Det är den näst största tågstationen i Italien och har en spännande arkitektur byggd i flera olika stilar som lockar mer folk än enbart tågresenärer.

Vill du bo på ett hotell i närheten av centralstationen kan du se efter bland några av våra bra hotellerbjudanden.

En annan känd byggnad i Milano är Galleria Vittorio Emanuele II. Detta är ett av världens äldsta köpcentrum och här kan man idag hitta många av stadens kända butiker och restauranger. Förutom att vara ett köpcentrum är det också ett fantastiskt byggnadsverk och bidrar till en upplevelse i sig. Galleria Vittorio knyter också samman Duomo di Milano på den ena sidan och La Scala på den andra.

La Scala som öppnades år 1778 är ett av världens mest berömda operahus. Detta är en av Milanos mest kända byggnader och har fungerat som en mall för många senare byggda operahus. Inne i operan finns ett museum där man kan lära sig mer om byggnadens historia och se på flera utställningar av olika konstverk som handlar om La Scala.

Vill man uppleva en byggnad som verkligen är en del av historien bör man besöka Santa Maria delle Grazie. Detta är en kyrka och ett kloster som står på UNESCOs världsarvslista och är känd för att vara den plats där Leonardo da Vinci har målade «Nattvarden». Målningen är målad på väggen i klostrets refektorium (matsal) och det finns möjlighet till att komma in i byggnaden och få se målningen. Ska man hit bör man beställa biljetter i förväg så att man vet att man kommer in.

Vill du se flera tips till sevärdheter och saker man bör göra när man är i Milano kan du ta en titt på denna sida och scrolla ner till sevärdheter.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Letar du efter hotell med simbassäng, spa eller andra faciliteter som du inte hittar? Ta gärna kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande för din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Milano.