Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Rom centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Rom

B&B Hotel Roma Trastevere

B&B Hotel Roma Trastevere

I Esposizione Universale di Roma (Trastevere), Rom
3 km från centrum.
Från 595 SEK
Fenix Hotel

Fenix Hotel

Nära Villa Torlonia, Rom
3 km från centrum.
Från 614 SEK
Hotel Aventino

Hotel Aventino

Nära Circo Massimo, Rom
2 km från centrum.
Från 655 SEK
Hotel Re di Roma

Hotel Re di Roma

I Rom (San Giovanni), Rom
4 km från centrum.
Från 662 SEK
Ateneo Garden Palace

Ateneo Garden Palace

I Rom (San Lorenzo), Rom
3 km från centrum.
Från 725 SEK
Hotel Fori Imperiali Cavalieri

Hotel Fori Imperiali Cavalieri

Nära Forum Romanum, Rom
1 km från centrum.
Från 758 SEK
Hotel Igea

Hotel Igea

Nära Basilica di Santa Maria Maggiore, Rom
2 km från centrum.
Från 815 SEK
Class House

Class House

Nära Spanska trappan, Rom
Från 898 SEK
Hotel Lilium

Hotel Lilium

Nära Teatro dell'Opera di Roma, Rom
2 km från centrum.
Från 1055 SEK
Aldrovandi Residence City Suites

Aldrovandi Residence City Suites

Nära Galleria Nazionale d'Arte Moderna, Rom
2 km från centrum.
Från 1908 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Rom

Områden och distrikt i närheten av Rom

Reseguide Rom

Bo bra och billigt på hotell i Rom centrum

Copyright by Moyan Brenn

Rom är huvudstaden i Italien och har varit en viktig stad i Europeisk historia ända sedan den grundades 753 f.kr. Rom var tidigare centrum för Romarriket och har många historiska byggnader och platser att bjuda på. Man brukar säga att alla vägar bär till Rom. Några av sevärdheterna är några av världens största kulturhistoriska och arkeologiska skatter.

Rom är kanske inte förstahandsvalet om man reser med barn men det passar däremot bättre för en weekendtur eller en romantisk weekend. Turistsäsongen räknas främst från mars-juli och oktober-november eftersom det ofta blir väldigt varmt mitt under sommaren och kanske lite kyligt under vintern. Vill man ändå resa hit utanför turistsäsongen föredrar vi att åka på vintern då det är lite mindre turister och samtidigt förmodligen något mildare väder än i Sverige.

Vi har ett brett utbud av Bed & breakfast, spa, boutique- och lyxhotell i rom och du hittar garanterat det hotell du är ute efter bland vårt stora hotellutbud.

Bo i Rom centrum

Mitt i centrum av Rom hittar man Pantheon och hotell i detta området ligger väldigt centralt. Där har man kort väg till de flesta sevärdheterna och sakerna som man kan göra. Till exempel besöka Spanska trappan, Colosseum, Vatikanstaten och Castel Sant’Angelo som är några av världens mest kända historiska byggnadsverk och platser.

Vi har många Bra och billiga hotell med bra läge i Rom centrum. Bland annat kan vi rekommendera Albergo Santa Chiara som ligger väldigt centralt och där man bor med gångavstånd till Pantheon.

Letar du efter hotell med balkong, pool eller andra faciliteter fast du har problem med att hitta det? Ta kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig med att hitta ett hotell som passar för din resa!

Sevärdheter och saker att göra

Rom har en rad kända sevärdheter som är värda att besöka. För de som gillar historia kan man helt klart säga att Rom är en stad som man bör resa till. Reser man hit bör man förbereda sig med att välja ut och prioritera vissa sevärdheter eftersom det är svårt att se allt på en kortare resa. Man får inte glömma av att njuta av staden och eftersom Rom kommer vara en stad man vill åka tillbaka till kan man spara några av sevärdheterna tills nästa gång.

Vatikanstaten är en självständig stat som ligger inne i Rom. Staten är bland annat hem till Påven och här hittar man två av de mest kända historiska byggnaderna i Rom: Peterskyrkan och Det Sixtinska Kapellet. Peterskyrkan som är en av världens största kyrkor är huvudkyrkan för den katolska kristendomens tro. Det Sixtinska Kapellet är kanske en av de mest spektakulära byggnaderna man kan se. De imponerande konstverken som kapellet är dekorerat med invändigt är bland annat målat av renässanskonstnären Michelangelo. I närheten av Vatikanstaten hittar man Castel Sant’Angelo som idag är ett muséum där man har god utsikt över Peterskyrkan.

Är du på jakt efter hotell i närheten av Vatikanstaten kan vi bland annat rekommendera Starhotels Michelangelo.

En av Roms mest populära och mest besökta turistattraktioner Spanska Trappan. I detta område går det att hitta många bra och billiga hotell även fast det är ett populärt turistområde. Vill du bo på ett hotell vid spanska trappan till ett rimligt pris har vi ett stort utbud på hotell med bra erbjudanden.

Piazza Navona Är också ett välkänt turistmål i Rom. Denna plasten är uppförd på resterna av Domitianus-stadion som var en gammal idrottsarena. Idag är plastens huvudattraktioner den stora obelisken och de två vackra fontänerna men det finns också andra historiska byggnader i området.

Rätt när Piazza Navona hittar man Pantheon. Pantheon byggdes runt år 100 och är ett av de bäst bevarade byggnadsverken från rommartiden. Byggnaden är mest känd för sin karaktäristiska form och är definitivt något som rekommenderas att besöka när man är i Rom. Letar du efter hotell i närheten av Pantheon eller Piazza Navona Har vi flera bra hotellerbjudanden.

Ett av Roms och kanske världens mest ikoniska byggnader är Colosseum. Colosseum byggdes runt år 80e.kr och har fått utmärkelsen ett av världens sju moderna underverk. Den var ursprungligen en stor amfiteater som användes till gladiatorspel men har sedan den tiden förfallit ganska mycket och det är endast ruinerna kvar av den struktur som en gång var. Den är dock fortfarande väldigt stor.

Vi har också flera hotell till bra priser i närheten av Colosseum.

Shopping i Rom

Rom har ett stort utbud av butiker och marknader och det är främst lädervaror och kläder som är populärt. De mest exklusiva butikerna hittar man i området kring Spanska trappan och vill man hitta de lite billigare affärerna rekommenderas en tur till Via del Corso. Detta är en lång shoppinggata med flera butikskedjor och lite mer rimliga alternativ till de dyra butikerna. Vill du ha ett hotell i närheten har vi flera bra hotell att erbjuda.

Om du läser denna artikeln kan du få några bra tips om du ska shoppa i Rom .

Transport

Rom har en tunnelbana med två linjer, spårvagnar och ett bussnätverk som är det bästa sättet att resa kollektivt på. Det är viktigt att tänka på att det är svårt att beräkna restid på grund av den varierande trafiken i stan. Ska du resa kollektivt i Rom kan det vara smart att använda reseplaneraren (engelsk) där du kan hitta den bästa kollektivtrafikinformationen.

Flygplats

Rom har två flygplatser, Ciampino (CIA) och Fiumicino (FCO). Fiumicino, eller Leonardo da Vincis internationella flygplats som den också heter är Italiens största flygplats och tar emot nästan 38 miljoner passagerare årligen. Ciampino är en mindre flygplats som ligger närmre centrum och det är mer vanligt för lågprisflyg och charterbolag att landa där.

Fiumicino har bra förbindelser med tåg som går rakt in till Roma Termini (Rom centralstation). Från Ciampino går det också flera bussar så det är väldigt lätt att ta sig till in till Rom centrum med kollektivtrafik.

Rom med barn

Rom är kanske inte perfekt för barnfamiljer som reser men det betyder inte att man inte kan få en lyckad semester när man reser med barn. I centrum och i närområdena finns flera fina parker som kan vara sköna att slappna av i och njuta av fint väder i. Dessutom hittar man djurparker, vattenland och inte minst Time Elevator som är ett aktivitetscenter där barn får lära sig om Roms historia.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du vill ha hjälp med att hitta hotell som passar för familjeresor.

Rekommendationer och nyttiga tips

Ska man resa kollektivt i Rom är det viktigt att man håller koll på sina värdesaker och ägodelar som man inte vill bli av med. Det finns mycket ficktjuvar på bussar, tåg och i områden med mycket turister. Därför är det viktigt att förvarar sina saker på säkra ställen som man har koll på där ingen kan ta dem.

Vill du ha fler tips på vad man kan se och uppleva i Rom kan vi rekommendera att du läser denna artikeln där du kan få lite inspiration till vad man kan göra.

Planerar du en gruppresa till Rom kan vi på Cityhotels hjälpa dig med att sätta ihop detta. Ta kontakt med oss så kan vi sätta ihop ett bra erbjudande. Vi hjälper att skräddarsy din gruppresa så att du får ut det mesta av din resa!

Vi har ett brett utbud på allt från pensionat, boutique- och lyxhotell, spahotell och liknande. Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor, och konferenser i Rom. Hittar du inte det du letar efter kan du ta kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig med att hitta det hotellrummet som passar för just dig.