Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Venedig centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Venedig

Hotel Helvetia

Hotel Helvetia

Nära Markuskyrkan, Venedig
3 km från centrum.
Från 767 SEK
Certosa Hotel

Certosa Hotel

I Venedig (Isola La Certosa), Venedig
2 km från centrum.
Från 904 SEK
Hotel Villa Edera

Hotel Villa Edera

Nära Markuskyrkan, Venedig
3 km från centrum.
Från 951 SEK
Belle Epoque

Belle Epoque

Nära St. Mary of the Friars, Venedig
1 km från centrum.
Från 959 SEK
Hotel Villa Cipro

Hotel Villa Cipro

I Lido di Venezia (Lido de Venezia), Venedig
3 km från centrum.
Från 993 SEK
Hotel La Meridiana

Hotel La Meridiana

I Lido di Venezia (Lido de Venezia), Venedig
4 km från centrum.
Från 1116 SEK
Albergo Commercio e Pellegrino

Albergo Commercio e Pellegrino

Nära Markuskyrkan, Venedig
Från 1223 SEK
Hotel Spagna

Hotel Spagna

Nära St. Mary of the Friars, Venedig
1 km från centrum.
Från 1381 SEK
Pensione La Calcina

Pensione La Calcina

Nära Peggy Guggenheim-museet, Venedig
1 km från centrum.
Från 1966 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Venedig

Områden och distrikt i närheten av Venedig

Reseguide Venedig

Bo bra och billigt på hotell i Venedig centrum

Foto Tomas Ruud

Venedig ligger i Italien och är känt för sin vackra arkitektur, sin spännande historia och inte minst för alla kanalerna. Med över 40 kilometer kanaler och fler än 400 broar som knyter samman staden blir det en spännande stad att utforska. Venedig är huvudstaden i Veneto-regionen och besöks årligen av mer än 15 miljoner turister. Något som gör staden till en av de mest populära turiststäderna i Italien.

Venedig är förutom full av fantastiska restauranger, caféer och butiker ett perfekt resmål för en romantisk weekend eller bara för att gå på sightseeing.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du vill bo bra och billigt i Venedig. Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och enklare hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat något som passar dig. Ta en titt på våra rekommenderade hotell nedanför om du vill ha tips på ställen att bo på.

Bo i Venedig centrum

Bor man på ett hotell i centrum av Venedig så är man garanterad en bra upplevelse. Väljer man ett hotell med centralt läge har man kort väg och bra möjligheter till att utforska allt det Venedig har att bjuda på. Man får gott om tid till att njuta av alla sevärdheter och attraktioner som finns här.

Vill du bo på ett hotell i Venedig centrum kan vi rekommendera Hotel Cavalletto e Doge Orseolo och Hotel Gorizia A La Valigia.

Resa till Venedig med barn

Venedig centrum är inte ideellt att ta med barn till. Med de små och trånga gatorna, mycket folk och kanaler vid kanterna kan det fort bli oroligt med små barn. Dessutom finns det inte så speciellt mycket aktiviteter som passar för barn och det kan lätt bli långtråkigt om man inte gillar att gå runt på gatorna och besöka museer, sevärdheter och gallerior.

Vill man ta med barn till Venedig rekommenderar vi hellre att man bor vid Lido di Venezia som ligger lite utanför själva staden. Detta är en stor sandbank i Venedigbukten där man hittar många caféer och restauranger i tillägg till områdets bästa badstränder.

Vi har flera bra och billiga hotell i närheten av Lido di Venezia som kan vara värda att titta på.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen som vi erbjuder i närheten av Venedig passar bra för familjer så det är inga problem att hitta boende för hela familjen. Oavsett om du vill ha ett hotell med balkong, simbassäng eller andra faciliteter.

Transport

Eftersom Venedig är byggt på vattnet och man hittar kanaler där man vanligtvis hittar vägar är det bussbåtarna som är det bästa alternativet om man ska komma snabbt fram på lite längre sträckor. Det finns både mindre kanalbåtar, som tar dig runt i centrum, och och större båtar som man kan åka med ifall man ska till andra öar i närheten. Vill man bara färdas en kortare sträcka är det bästa och billigaste sättet att ta sig runt till fots.

Det går också taxibåtar som är rätt snabba men de kostar ofta väldigt mycket så man bör kolla vad det kostar innan man åker iväg.

Ett annat populärt transportmedel i Venedig är gondolerna. Dessa båtar är en ikonisk del av Venedig och passar bättre för sightseeing än för enbart transport. Ska man åka med en gondol kan det vara smart att höra vad det kostar först eftersom priserna kan variera.

Hur man tar sig till Venedig

Det enklaste sättet att ta sig till Venedig på är att flyga till Venedigs huvudflygplats Marco Polo flygplats (VCE). Flygplatsen ligger inne på fastlandet, ca 14 kilometer från staden, och är en av de viktigaste flygplatserna i norra Italien med över 14 miljoner resenärer per år. Från flygplatsen är det enklaste sättet att ta sig in till Venedig med båt som tar ca 45 minuter. Båtarna går från kajen precis utanför flygplatsen. Man kan också ta buss från flygplatsen till Piazzale Roma som är platsen man anländer på. Men det rekommenderas att åka båt om man vill se staden från sin bästa sida.

Letar du efter hotell i närheten av Venedigs huvudflygplats Marco Polo (VCE) bör du titta på något av våra bra hotellerbjudanden.

Reser man till Venedig med hyrbil kan det vara smart att se efter vilka parkeringsmöjligheter som finns här (engelsk länk).

Sevärdheter och saker att göra

Sevärdheterna står minst sagt i kö när du reser till Venedig. Oavsett om man vill gå runt på gatorna och betrakta den speciella arkitekturen, besöka historiska byggnader och monument, titta i världsberömda gallerior eller uppleva storslagen shopping, hittar man garanterat något som passar.

Venedigs «huvudgata» är Canal Grande. Detta är den största kanalen som går genom staden och är en stor turistattraktion. Längs kanalen hittar man många av stadens finaste palats där många av Venedigs rikaste och viktigaste personer har bott genom tiderna. Söker du efter ett hotell vid Canal Grande kan vi rekommendera hotell i området runt San Polo.

Över Canal Grande går den berömda Rialtobron. Denna bro byggdes på slutet av 1500-talet och är den äldsta bron som korsar kanalen. Den var länge den eda bron som knöt samman de två sidorna av kanalen och är än i dag den viktigaste bron över Canal Grande.

Letar du efter hotell i närheten av Rialtobron kan vi rekommendera Hotel Gorizia A La Valigia.

En tur till Venedig är sällan komplett utan ett besök på Markusplatsen. Detta är den största öppna platsen i staden och här kan man se flera av Venedigs mest kända byggverk. Ett av dessa byggnadsverk är Dogepalatset som har blivit en av de viktigaste ikonerna för Venedig. Detta var tidigare byggnaden där regeringen höll till samtidigt som den fungerade som fängelse och rättsbyggnad. Byggnaden är känd för sin väldiga utsmyckning och är definitivt något man bör se när man är i Venedig.

Är man konstintresserad kan man besöka Accademia. Här kan man se historiska mästerverk målade av kända vatikanska konstnärer fram till slutet av 1700-talet. När man är trött på den klassiska konsten och vill se modern konst kan man gå till Guggenheimmuseet och se målningar av bland annat Picasso.

Vill du bo på ett hotell i närheten av Guggenheimmuseet bör du titta på några av våra erbjudanden på hotell i Dorsoduro-distriktet.

Rekommendationer och hotelltips

Vill du läsa mer om vart man bör äta när man är i Venedig eller letar du efter tips och inspiration till vad du kan göra kan vi rekommendera dessa två artiklarna.

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande på din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Venedig.