Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Marrakech centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Marrakech

Riad Bibtia

Riad Bibtia

Near Jamaa el Fna, Marrakech
2 km från centrum.
Från 220 SEK
Riad Nejma Lounge

Riad Nejma Lounge

I Marrakech (Medina), Marrakech
1 km från centrum.
Från 336 SEK
Riad Le Jardin d'Abdou

Riad Le Jardin d'Abdou

I Marrakech (Medina), Marrakech
3 km från centrum.
Från 369 SEK
Ryad Amiran

Ryad Amiran

Nära Ben Youssef-moskén, Marrakech
2 km från centrum.
Från 409 SEK
Palais Calipau

Palais Calipau

Nära Mellah-marknaden, Marrakech
3 km från centrum.
Från 455 SEK
Riad Pachavana

Riad Pachavana

Nära Ben Youssef-moskén, Marrakech
1 km från centrum.
Från 476 SEK
La Renaissance Hotel

La Renaissance Hotel

I Marrakech (Gueliz), Marrakech
1 km från centrum.
Från 561 SEK
Palm Appart Club Marrakech

Palm Appart Club Marrakech

I Marrakech (Agdal), Marrakech
5 km från centrum.
Från 671 SEK
2Ciels Hotel Boutique

2Ciels Hotel Boutique

Nära Palais des Congres, Marrakech
Från 856 SEK
Le Meridien N'fis

Le Meridien N'fis

Nära Ungdomens plats, Marrakech
1 km från centrum.
Från 886 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Marrakech

Områden och distrikt i närheten av Marrakech

Reseguide Marrakech

Bo bra och billigt på hotell i Marrakech centrum

Djemaa El Fna

Marrakech ligger i södra Marocko och även om det inte är den största staden i landet så är det kanske den mest intressanta och aktiva. Staden har över en miljon invånare och den speciella atmosfären kommer garanterat att vara något nytt för de som inte är speciellt vana vid arabiska storstäder.

Klimatet i Marrakech är förhållandevis torrt och varmt. Temperaturerna på sommaren kan lätt komma upp i 40 grader medan kvällarna under vintern ofta kan bli kyliga. Även om staden är en helårsdestination så kan det rekommenderas att resa hit på våren eller på hösten då temperaturerna är som mest stabila och det varken är för varmt eller för kallt. Ska man resa hit under vintern så bör man definitivt ta med sig varma kläder då det ofta inte finns någon form av uppvärmning på hotellen.

Vi har ett stort hotellutbud med rimliga priser för dig som vill bo bra och billigt i Marrakech. Hos oss finner du ett stort urval av bland annat pensionat, boutique- och lyxhotell. Så vare sig du vill bo exklusivt eller enkelt, finner du garanterat ett passande hotell hos oss.

Shopping i Marrakech

Är man på jakt efter märkesvarubutiker eller andra kända butikskedjor så är Marrakech förmodligen inte rätt stad att resa till. Shopping i Marrakech består huvudsakligen av att gå runt på marknader, eller souker som de heter. Här kommer man möta många ivriga säljare som säljer handgjorda filtar, skinnprodukter, apor, guldsmycken och mycket annat. Man bör dock vara uppmärksam så man inte blir lurad. För ett otränat öga kan det nämligen vara svårt att se skillnad på en riktig handgjord matta och en fabrikstillverkad. Det kan ofta vara smart att ha med sig en guide om man vill köpa sig äkta varor.

Även om säljarna här är påträngande så har de ofta respekt om man ger de ett bestämt men vänligt nej. När man har lärt sig hur man bäst hanterar säljarna så blir marknaderna en mycket trevligare upplevelse.

Många av stadens souker hittar man i den gamla stadskärnan, Medina, och vill du ha kort väg till Marrakechs alla marknader så kan vi rekommendera ett hotell i detta område.

Bo i Marrakech centrum

Marrakech centrum är relativt kompakt och de flesta attraktioner ligger inom korta avstånd från varandra. Hittar man ett hotell med centralt läge har man därmed goda möjligheter att utforska staden och allt spännande den har att erbjuda. Vill du få med dig mycket av staden, men du inte har lust att gå, så kan det vara en bra idé att åka med en av sightseeing-bussarna.

Letar du efter bra och billiga hotell med bra läge i centrala Marrakech, kan vi bland annat rekommendera Hôtel Meriem och Kenzi Farah.

Marrakech för barn

Marrakech är kanske inte det bästa stället att ta med barnen till, speciellt med tanke på att staden har relativt få attraktioner som är väl lämpade för barn. Detta betyder dock inte att man inte kan få en bra semester här om man reser med barn. Man bör dock vara uppmärksam om att det troligvis inte kommer bli en typisk «familjesemester». Marockanerna är bra på att anpassa sig efter barn utifrån de förutsättningar som finns, och reser man med barn så kommer man garanterat att få mycket uppmärksamhet. Ska man bege sig ut i parker eller på marknader med sina barn så bör man hålla ett extra öga på dem och alltid veta var de är. Att tappa bort sitt barn på en marknad här kan vara en förälders värsta mardröm.

Reser du med familj så kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många av de hotell vi erbjuder i Marrakech är väl lämpade för familjer, och det är inga problem att hitta övernattning åt hela familjen.

Transport i Marrakech

Har man först tagit sig till den gamla delen av staden, Medina, så kan man i stort sett ta sig runt till fots. Ska man däremot åka runt i andra delar av staden så finns det flera alternativ att ta sig runt. Vill man åka med buss så kan man välja mellan att hoppa på en av de många sightseeing-bussarna eller åka med vanlig buss. De vanliga bussarna täcker i stort sett hela de centrala delarna av Marrakech och är ett bra alternativ om man inte ska åka särskilt långt. Det finns också ett bra taxiutbud, men man bör vara uppmärksam så man inte blir lurad av någon av chaufförerna.

Vill man utforska mer av Marocko så kan det vara en bra idé att skaffa hyrbil. Marockanska förare är i regel mer hänsynsfulla än de i andra arabiska länder men man bör ändå vara försiktig och visa god hänsyn i trafiken. Vägstandarden är också relativt hög och eftersom endast en minoritet av befolkningen har bil så blir det sällan särskilt trångt på vägarna.

Hur tar man sig till Marrakech

Det snabbaste sättet att ta sig till Marrakech på, är att flyga till Menara International Airport (RAK). Denna flygplats ligger inte mer än fem kilometer utanför centrum, och det enklaste sättet att ta sig in till staden är med hjälp av taxi. Från Arlanda går det direkflyg rakt ner till Marrakech.

Letar du efter hotell i närheten av Menara International Airport (RAK), kan vi rekommendera Four Seasons Resort Marrakech.

Attraktioner i Marrakech

Marrakech är en stad med många attraktioner och man kan ägna en hel dag till att bara gå runt på de olika marknaderna och fynda. Utöver marknaderna har Marrakech en rad olika sevärdigheter att bjuda på. Det finns garanterat tillräckligt att göra här så att man håller sig sysselsatt hela semestern.

En populär attraktion är Bahia-palatset. Detta vackert utsmyckade palats blev byggt på 1800-talet och blev utformat i tre olika stilarter, detta för att alla de olika folkgrupper som bor i Marrakech skulle känna sig välkomna. Även om palatset inte ser ut som något speciellt från utsidan så är det när man kliver in som man verkligen kan se hur vackert det är. Vill man få med sig mest av detta fantastiska palats så bör man passa på att gå med i en av de guidade turerna.

Är du på jakt efter hotell i närheten av Bahia-palatset så har vi flera bra erbjudanden på hotell i sydöstra Medina.

Ett annat palats, som blev byggt omkring samma tid som Bahia, är Palais Dar Si Said. Detta palats är idag platsen där museet för marockansk konst håller till. Här kan man se stora samlingar av marockansk konst och hantverk, textilier, objekt och annan konst. Själva palatset är också en attraktion i sig själv.

Koutoubia-moskén är också en stor attraktion, men för de som är ickemuslimer så kan den endast upplevas från utsidan. Dena moské är stadens högsta byggnad och det är inte tillåtet att bygga något högre i Marrakech, något som har gjort att moskén är väl synlig från stora delar av staden.

Vill du bo nära Koutoubia-moskén kan vi rekommendera Riad Catalina.

Vill du uppleva ett av Afrikas allra största och mest aktiva torg så bör du ta dig till Djemaa el-Fna, som inte ligger långt ifrån centrum och den gamla delen av staden. Här kan man antingen handla från de många bodarna eller bli fascinerad av ormtjusare, gatumusikanter och dansare.

Inte långt från Djemaa el-Fna hittar man Saadian-gravarna, som är en av stadens största attraktioner. Dessa gravar upptäcktes 1917 och har blivit kända för sina vackra dekorationer. Här hittar man bland annat tre mausoleer där kungar, drottningar och deras barn från Saadian-dynastin ligger begravda.

Letar du efter hotell i närheten av Saadian-gravarna så kan vi rekommendera Riad Alma.

Förslag och hotelltips

Ska du beställa gruppresa, eller planerar att göra det, kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss, så kan vi ge dig ett erbjudande på din gruppresa. Ska du på konserter, fotbollsmatcher, musikaler, mässor och liknande arrangemang kan vi också hjälpa dig att hitta hotellrum tillägnat detta.

Letar du efter hotell med speciela krav, som till exempel all inclusive eller swimmingpool, men inte hittar något? Ta gärna kontakt med vår kundeservice om du har problem med att hitta hotell.