Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Amsterdam centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Amsterdam

Hotel Casa 400 Amsterdam

Hotel Casa 400 Amsterdam

I Amsterdam (Watergraafsmeer), Amsterdam
3 km från centrum.
Från 863 SEK
NH Amsterdam Zuid

NH Amsterdam Zuid

I Amsterdam (Södra Amsterdam), Amsterdam
5 km från centrum.
Från 1027 SEK
Park Plaza Vondelpark

Park Plaza Vondelpark

Nära Concertgebouw, Amsterdam
3 km från centrum.
Från 1051 SEK
The Student Hotel Amsterdam City

The Student Hotel Amsterdam City

I Amsterdam (Watergraafsmeer), Amsterdam
2 km från centrum.
Från 1066 SEK
Conscious Hotel Vondelpark

Conscious Hotel Vondelpark

I Amsterdam (Oud-West), Amsterdam
3 km från centrum.
Från 1079 SEK
ibis Styles Amsterdam Amstel

ibis Styles Amsterdam Amstel

Nära Heineken Experience, Amsterdam
2 km från centrum.
Från 1112 SEK
citizenM Hotel Amsterdam City

citizenM Hotel Amsterdam City

I Amsterdam (Zuideramstel), Amsterdam
4 km från centrum.
Från 1175 SEK
Hotel Cornelisz

Hotel Cornelisz

Nära Rijksmuseum, Amsterdam
1 km från centrum.
Från 1371 SEK
ibis Amsterdam Centre

ibis Amsterdam Centre

Nära Oude Kerk, Amsterdam
1 km från centrum.
Från 1429 SEK
Rho Hotel

Rho Hotel

Nära De Dam, Amsterdam
Från 1506 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Amsterdam

Områden och distrikt i närheten av Amsterdam

Reseguide Amsterdam

Bo bra och billigt på hotell i Amsterdam centrum

Copyright by Moyan Brenn

Amsterdam är huvudstaden i Nederländerna och staden brukar ses som en av världens mest liberala städer. Det är en charmerande och mysig stad som kan bjuda på allt från stora konstmuseer och blomstermarknader till ölbryggerier, Coffee Shops och Red Light District. Staden är också full av vackra hus och kanaler och har ett yrande uteliv.

Detta är en stad som kan vara fin att besöka året runt men hösten och vintern präglas ofta av mycket kyla och regn. Vill du uppleva Amsterdam från sin bästa sida bör du resa hit under tulpansäsongen mellan april och juni när tulpanerna blomstrar i parker och runt om kring i hela stan.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du vill bo bra och billigt i Amsterdam. Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och enklare hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat något som passar dig. Ta en titt på våra rekommenderade hotell nedanför om du vill ha tips på ställen att bo på.

Uteliv och mat

Amsterdam har ett yrande uteliv och här hittar man alla möjliga slags diskotek, klubbar, barer och caféer. Alla kan hitta någon form av kvällsunderhållning oavsett om man vill ta det lugnt på ett av stans «Coffee shops» eller dansa hela natten lång på en av stans populära nattklubbar. Leidseplein är centrum för uteliv i Amsterdam och bor man på ett hotell i närheten har man kort väg till några av de bästa klubbarna och barerna i staden.

Letar du efter ett bra och billigt hotell i närheten av Leidseplein kan vi rekommendera Hampshire Hotel - Amsterdam American .

När det kommer till mat är Amsterdam inte den första staden man tänker på men i själva verket kan man få tag på nästan all typ av mat här. Typiskt för Amsterdam är kanske pannkakorna och ett besök på ett av stans pannkakshus är definitivt något man bör testa.

Bo i Amsterdam centrum

Amsterdam är en storstad som ofta ses som en mindre stad. Mycket av detta beror på att det är så lite trafik inne i stan och cykeln är istället det mest populära transportmedlet bland invånarna. Staden i sig är inte så stor räknat i storlek så bor man på ett hotell i centrum kan man ta sig runt till fots för det mesta. Vi erbjuder flera hotell med bra läge i Amsterdam centrum.

Letar du efter hotell till rimliga priser i centrum av Amsterdam bör du ta en titt på hotell i området runt och i kanalringen. Kanalringen är en rund kanal som omringar en del av stadens centrum. Har du svårt att välja hotell kan vi tipsa om Park Plaza Victoria Amsterdam.

Resa till Amsterdam med barn

Amsterdam är kanske inte en stad som det verkar helt uppenbart att man tar med sig barn till. Men det finns faktiskt flera saker att göra för både stora och små. Förutom att maten och klimatet är rätt likt det som finns i Sverige kan en tur på kanalerna i paddelbåt eller ett besök på stadens tekniska museum, NEMO, vara en trevlig upplevelse för alla åldrar. Ska man ut och äta lunch kan en tur till ett av Amsterdams pannkakshus passa för både vuxna och barn mitt i en fullspäckad dag.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen vi erbjuder i Amsterdam passar bra för familjer så det är inte något problem att hitta övernattning för hela familjen.

Transport

De flesta gatorna i Amsterdam är relativt små, ofta enkelriktade plus att parkeringen är dyr så bilkörande avrådes. Vill man göra som invånarna själva kan man hyra en cykel för ca 10 eruo för en dag.

Amsterdam har också en välfungerande kollektivtrafik om man behöver åka lite längre. Att åka med stadens spårvagnar och bussar kanske är det mest effektiva sättet för att ta sig runt inne i centrum. Att åka med tunnelbanan är bättre om man ska en bit utanför centrum.

Ska du resa kollektivt i Amsterdam kan det vara smart att kolla reseplaneraren för att hitta tidtabeller och hållplatser (engelsk).

Hur tar man sig till Amsterdam?

Amsterdams huvudflygplats är Schiphol (AMS) och ligger ca en timmas flygresa från de södra delarna av Sverige. Flygplasten ligger en bit utanför centrum men har goda förbindelser med bland annat tåg och buss. Reser man kollektivt tar det mellan 15-20 minuter att ta sig in till centrum.

Söker du efter ett hotell i närheten av Schiphol (AMS) har vi flera bra erbjudanden även här.

Sevärdheter och saker att göra

Amsterdam är först och främst känt för sina museer när det kommer till attraktioner. Staden har bland annat en rad kända konstmuseer som ställer ut nederländska konstnärer men det finns också flera byggnader och kända platser som kan vara värda att besöka.

Man kan bland annat hitta Nederländernas främsta museum för konst, Rijksmuseum, som ställer ut nederländsk konst ändra från 1600- talet och fram tills idag. Flera kända nederländska konstnärer har egna museer dedikerade åt dem själva. Ett exempel är Van Gogh-museet och Rembrandts hus som bägge är två populära turistmål.

Många av Amsterdams museer kan hittas i området runt Museumplein som också är ett ställe där många festivaler och konserter arrangeras. Planerar du att besöka många av museerna kan vi tipsa om att bo på ett hotell i närheten av Museumplein.

Är man intresserad av öl kan man besöka Heineken-bryggeriet eller Heineken Experience som det också heter. Här kan man lära sig om historien till bryggeriet i ett museum byggt i det gamla Heineken-bryggeriet. Vill man lära sig mer historia bör man se Anne Franks hus där man bland annat kan se vart Anne Frank och hennes familj gömde sig under andra världskriget.

Blommarknad är en annan populär turistattraktion i Amsterdam. Detta är värdens enda flytande blomstermarknad och här kan man speciellt hitta tulpaner bland mängder av andra blommor.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande på din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Amsterdam.