Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Hotell i Oslo centrum - Bo bra och billigt

I Oslo finns det många hotell att välja mellan, vilket gör det svårt och tidskrävande. Men Cityhotels gör det enkelt för dig och vi har tagit fram 10 hotell som vi rekommenderar, och som är våra svenska kunders favoriter. Pluss rekommendationer från Tripavisor.

Under våra hotellrekommendationer kan du också läsa en reseguide om Oslo och vilka områden som är trevliga att besöka eller bo i.

Ta gärna kontakt med oss om du behöver tips eller hjälp att boka.


Våra 10 rekommenderade hotell i Oslo centrum

Thon Hotel Opera

Thon Hotel Opera

Nära Oslos operahus, Oslo
Från 2246 SEK
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Nära Oslos operahus, Oslo
Från 1871 SEK
Thon Hotel Gyldenløve

Thon Hotel Gyldenløve

Nära Kungliga slottet, Oslo
2 km från centrum.
Från 1558 SEK
Thon Hotel Vika Atrium

Thon Hotel Vika Atrium

Nära Kungliga slottet, Oslo
1 km från centrum.
Från 1277 SEK
Thon Hotel Slottsparken

Thon Hotel Slottsparken

Nära Kungliga slottet, Oslo
1 km från centrum.
Från 1225 SEK
Scandic Victoria

Scandic Victoria

Nära Karl Johans gate, Oslo
1 km från centrum.
Från 1250 SEK
Scandic Sjølyst

Scandic Sjølyst

I Oslo (Skøyen), Oslo
4 km från centrum.
Från 1302 SEK
Thon Hotel Oslo Panorama

Thon Hotel Oslo Panorama

Nära Karl Johans gate, Oslo
Från 1767 SEK
Clarion Collection Hotel Savoy

Clarion Collection Hotel Savoy

Nära Karl Johans gate, Oslo
1 km från centrum.
Från 2126 SEK
Thon Hotel Rosenkrantz

Thon Hotel Rosenkrantz

Nära Karl Johans gate, Oslo
1 km från centrum.
Från 2288 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Oslo

Var ska man bo i Oslo? Rekommenderade statsdelar

Vi rekommendera att bo i Oslo centrum. Här har du gångavstånd till Operan, Nationalteatern, Stortinget, Rådhuset och Aker Brygge. Tar du flygtåget, tåg eller buss till Oslo så har du ofta direkt närhet till hotellen. Grünerløkka med sin urbana stil är också väldig populärt. Här finner du unika butiker, massa restauranger och krogar. Majorstuen är också väldigt populärt med den kända gågatan Bogstadveien och Vigelandsparken eller Frognerparken som den också kallas. Det finns också hotell i Nydalen där studenter och många större företag har börjat att etablera sig. Holmenkollen är också trevligt att bo i om du önskar utsikt över Oslo eller har sportintresse.

Reseguide Oslo

Bo bra och billigt på hotell i Oslo centrum

Bjørvika and the center of Oslo. Foto Andreas Diederich

Oslo är huvudstaden och den största staden i vårt västra grannland Norge. Staden ligger längst in i Oslofjorden och har en ganska liten befolkning på drygt 600 000 invånare. Detta betyder dock inte att det inte finns mycket att göra. Tvärt emot. Det finns massor med saker att se och uppleva och man kan till exempel besöka festivaler som Norwegian Wood, ta en tur på Nationalgalleriet eller Munch-museet, njuta av solen på Aker Brygge eller se på utsikten från Holmenkollen.

Oslo är på många sätt en unik stad, kanske främst med tanke på närheten till naturen. Tar man en kort färjetur kommer man ut på många av de mysiga öarna i fjorden eller så hoppar man på tunnelbanan från centrum och kommer till marka med miltals av längdskidåkningsspår. Oslo är en stad som passar bra för en romantisk weekend eller om man bara vill ha en avslappnande långhelg. Är man inte ute efter skidåkningen är det bäst att åka hit under sommarmånaderna när vädret är bra och man kan sitta i någon av de vackra parkerna eller vandra på gatorna.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du vill bo bra och billigt i Oslo. Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och enklare hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat något som passar dig. Ta en titt på våra rekommenderade hotell nedanför om du vill ha tips på ställen att bo på.

Bo i Oslo centrum

Oslo er en relativt liten stad och vill man ha en bra utgångspunkt för att utforska staden är ett hotell med centralt läge perfekt. I området runt Oslo centrum hittar man bland annat flera viktiga knytpunkter för kollektivtrafiken så som Oslos centralstation och busstation. Man har också kort väg till stadens huvudgata vilket är Karl Johan.

Vi har flera bra och billiga hotell i Oslo centrum. Vill du till exempel bo på hotell med spa kan vi rekommendera Grand Hotel eller om du hellre vill bo på hotell med simbassäng kan vi tipsa om Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Resa till Oslo med barn

Det passar perfekt att ta med sig barnen till Oslo. Det kan vara en väldigt rolig stad med många sevärdheter och saker att göra som passar både stora och små. En av de populäraste sakerna att göra är att åka ca två mil utanför Oslo till Tusenfryd som är en av Norges största nöjesparker. Tekniska museet är en annan sak som brukar intressera personer i alla åldrar. Här kan man se många olika spännande utställningar och pröva på flera interaktiva upplevelser. En tur till Frognerparken, Vikingaskeppsmuseet eller Norska Folkmuseet är andra saker som både barn och vuxna kan gilla.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen som vi erbjuder i Oslo passar bra för familjer så det är inga problem att hitta övernattning åt hela ert sällskap.

Transport

Eftersom Oslo inte är så stort är det lätt att gå eller cykla runt i staden. Skulle man behöva ta sig en längre sträcka finns det en väldigt bra kollektivtrafik och man kan enkelt ta reda på hur man ska åka om man använder reseplaneraren. Oslos tunnelbana består av sex linjer och tillsammans med spårvagnar, bussar, färjor och lokaltåg täcks i princip hela Oslo och närområdena. Alla resesätten använder sig av samma biljett- och prissystem så om man köper en biljett som räcker en längre tid kan man välja vad man vill åka med och göra byten.

Planerar du att vara i Oslo och besöka flera sevärdheter kan det löna sig att köpa Oslo Pass. Med denna biljetten får man gratis entré på över 30 museer och sevärdheter, man får åka fritt med kollektivtrafiken, gratis parkering på kommunala platser och rabatt på flera andra saker. Du kan läsa mer om Oslo pass här.

Kör du bil till Oslo kan det vara smart att på förhand se vart du kan parkera. Det kan vara svårt att hitta parkering inne i centrum och det är inte alla hotell som har egen parkering. Vill du få lite tips till vart du kan parkera kan du läsa på denna sidan.

Hur tar man sig till Olso?

Flyger man till Oslo landar man vanligtvis på Gardermoen (OSL) som är Norges största flygplasts och den näst största flygplatsen i Norden. Gardemoen ligger ca 5 mil utanför stan och härifrån kan man välja mellan att åka regionaltåg, flygtåg, buss eller taxi in till centrum. Det är också möjligt att flyga till Torp eller Rygge som är mer vanligt för lågprisflyg att landa på men båda dessa ligger längre ifrån centrum. Dock finns det bra anslutningar med buss in till Oslo centrum från båda platserna.

Vi har flera bra och billiga hotell i närheten av Gardemoen (OSL).

Det finns också möjlighet att åka buss till Oslo från flera svenska städer om man föredrar det. Förutom att det ofta kanske är lite billigare än att flyga stannar bussarna mitt på busscentralen i centrum. Det gäller också för tågen.

Vill du bo på ett hotell i närheten av Oslo centralstation och busstation kan vi tipsa om Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo.

Vill du ha mer information om transport i Oslo rekommenderar vi att du kollar på denna sidan.

Sevärdheter och saker att göra

Oslo har en rad olika sevärdheter och saker att göra så man har stor möjlighet att välja just det man är sugen på för dagen. En självklar sak att besöka är slottet och stortinget samt Operan som kan vara väldigt mysig under fina sommardagar.

En av Oslos största turistattraktioner är Frognerparken. Detta är en av stadens offentliga parker och här hittar man bland annat ”Vigelandsanlegget” som kanske parken är mest känd för. I denna skulpturanläggningen kan man se kända skulpturer som Monolitten och Sinnataggen och det är ett perfekt ställe att gå till om man vill njuta av solen en vacker dag.

Vi har flera bra hotellerbjudanden på hotell i närheten av Frognerparken.

En annan av Norges och Oslos mest besökta turistattraktioner är Holmenkollen. Här kan man bland annat se Holmenkollenbacken som är en av världens mest kända hoppbackar och man kan ta en tur genom skidmuseet om man vill lära sig mer om skidsportens historia. Från Holmenkollen har man också fantastisk utsikt över hela Staden.

På Bygdøy (Bygdö) hittar man flera av stadens populärare museer. Här kan man bland annat besöka Frammuseet där man går ombord och ser på skeppet som användes av kända upptäcktsresare som Roald Amundsen och Fridtjof Nansen. På Bygdøy hittar man också Kon-Tiki museet och Norska Folkemuseet som ställer ut fartyg och artefakter från Thor Heyerdals expeditioner och samlingar av kulturhistoriska föremål och byggnader. Bygdøy har också flera fina stränder om man tycker om att bada.

Letar du efter hotell i närheten av Bygdøy har vi flera bra erbjudanden på bra och billiga hotell.

Är man konstintresserad bör man också passa på att besöka Munch-museet och Nationalgalleriet där man kan se konstverk av Edvard Munch och andra kända norska och utländska konstnärer. Vi har flera bra hotell att erbjuda i närheten av Munch-museet. Bland annat rekommenderar vi Best Western Kampen Hotell.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande på din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Oslo.