Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Stavanger centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Stavanger

Hotel Alstor

Hotel Alstor

Nära Arkeologiska museet, Stavanger
2 km från centrum.
Från 735 SEK
St Svithun Hotel

St Svithun Hotel

Nära Arkeologiska museet, Stavanger
2 km från centrum.
Från 873 SEK
Myhregaarden Hotel

Myhregaarden Hotel

Nära Norska petroleummuseet, Stavanger
Från 1172 SEK
Park Inn by Radisson Stavanger

Park Inn by Radisson Stavanger

Nära Stavanger Museum, Stavanger
1 km från centrum.
Från 1317 SEK
Best Western Havly Hotell

Best Western Havly Hotell

Nära Norska petroleummuseet, Stavanger
Från 1435 SEK
Comfort Hotel Stavanger

Comfort Hotel Stavanger

Nära Stavanger-katedralen, Stavanger
Från 1444 SEK
Scandic Stavanger City

Scandic Stavanger City

Nära Norska petroleummuseet, Stavanger
1 km från centrum.
Från 1485 SEK
Clarion Hotel Energy

Clarion Hotel Energy

Nära Arkeologiska museet, Stavanger
3 km från centrum.
Från 1538 SEK
Thon Hotel Maritim

Thon Hotel Maritim

Nära Stavanger-katedralen, Stavanger
Från 1677 SEK
Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger

Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger

Nära Telemuseum, Stavanger
Från 1760 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Stavanger

Reseguide Stavanger

Bo bra och billigt på hotell i Stavanger centrum

Odd Inge Worsøe, Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

Stavanger är en stad och kommun i Rogaland, sydväst i Norge. Det är mätt i norska mått en storstad, med över 130 000 invånare, och kallas ofta för Norges oljehuvudstad. Stavanger är en fin stad med ett aktivt uteliv, rikt kulturutbud och vacker natur, och det har varit en viktig stad för handel i Norge ända sedan vikingatiden.

Stavanger är en kuststad, och har mycket nederbörd under stora delar av året. Vintrarna är relativt milda i förhållande till resten av landet, medan somrarna ofta är varmare. Det kan därför rekommenderas att man reser till Stavanger under sommarmånaderna, då vädret är som torrast och varmast. Då får man även goda möjligheter till att njuta av de vackra stränderna som finns i området, och kanske till och med få pröva på surfing.

Vi har ett stort hotellutbud med rimliga priser för dig som vill bo bra och billigt i Stavanger. Hos oss finner du ett stort urval av bland annat pensionat, boutique- och lyxhotell, så vare sig du vill bo exklusivt eller enkelt, finner du garanterat ett passande hotell hos oss.

Shopping i Stavanger

Stavanger har mycket att bjuda på för de som gillar att shoppa. Här hittar man allt från stora köpcenter till fabriksoutlets och gulliga småbutiker. Det största köpcentret i området, Kvadrat, finner man i Sandnes, som ligger lite över en halvtimme utanför Stavanger. Detta köpcenter har över 170 butiker och restauranger, och är en plats man definitivt borde besöka om man gillar shopping.

Vi har flera bra hotell om du letar efter hotell i närheten av Sandnes.

Vill man gå i de lite mindre butikerna, kan det bland annat rekommenderas att man besöker Oleana, där man kan hitta många spännande garn- och textilprodukter, eller Sjokoladepiken där man kan köpa nästan alla tänkbara former av choklad.

Letar du efter hotell i närheten av till exempel Sjokoladepiken, och flera andra av Stavangers mindre butiker, kan vi rekommendera dig att bo på Radisson Blu Atlantic Hotel.

Bo i Stavanger centrum

Centrum av Stavanger är litet och kompakt, med trånga och bilfria gator, och flera öppna torg. Det är ett charmerande område, som man absolut bör utforska till fots. Inte långt ifrån centrum ligger också gamlebyen, där man kan se några av Nord-Europas bäst bevarade trähusbebyggelser.

Letar du efter ett bra och billigt hotell i centrala Stavanger, kan vi bland annat rekommendera Myhregaarden Hotel.

Stavanger för barn

Stavanger är en stad det är bra att ta med barnen till. Det finns mycket att göra här, och många attraktioner som är väl lämpade för barn. En tur till museer som Norska Petroleummuseet eller Norska Barnmuseet, är garanterat något som är spännande för både små och stora. Är man trött på museer, eller vill uppleva något annat, kan man ta en tur till nöjesparken Kongeparken, där man kan roa sig med karuseller och berg-och-dal-banor.

Reser du med familj kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen vi erbjuder i Stavanger är väl anpassade för familjer, och det är inga problem att hitta övernattning till hela familjen.

Transport i Stavanger

Stavanger är inte en särskilt stor stad, och har därmed heller inget stort behov av en avancerad kollektivtrafik. Stadens offentliga transportsystem består av bussar, som man kan använda för att ta sig runt i stort sett hela staden, och områdena runt omkring. Det finns också ett bra färjeutbud om man vill åka till någon av öarna som ligger i området runt staden.

Kollektivtrafiken i Stavanger drivs av Kolumbus, och behöver man åka kollektivt så kan det löna sig att använda deras reseplanerare för att hitta rätt.

Hur tar man sig till Stavanger

Det enklaste sättet att ta sig till Stavanger är att flyga till Stavanger Lufthavn Sola (SVG), som ligger cirka 15 kilometer utanför centrum. Från flygplatsen går det tåg, buss och taxi in till centrum, utöver de goda möjligheterna att hyra bil där.

Stavanger är också lättillgängligt med bil, och flera motorvägar går rakt förbi staden. Det finns också goda parkeringsmöjligheter i och utanför staden, och flera hotell erbjuder parkeringsmöjligheter.

Attraktioner i Stavanger

Stavanger har en rad av olika attraktioner att bjuda på, som passar bra för både stora och små, och det finns alltid något att hitta på oavsett hur vädret eller förhållandena är.

Gillar man vandring så har Stavanger flera attraktioner att bjuda på. I Stavanger-regionen finner man några av Norges kanske mest populära fjällturer, till bland annat Preikestolen och Kjerag. Från Stavanger kan man ta båt uppför Lysefjorden, in till Lysebotn, och härifrån ta sig vidare till städerna där man börjar vandringen. Det är också möjligt att åka på sightseeing-turer med båt i Lysefjorden, och uppleva den vackra naturen.

Vill man besöka museer, har man flera bra alternativ. Bland de mest populära finns Norska Petroleummuseet, Museum Stavanger och Arkeologiska Museet. På Norska Petroleummuseet kan man lära sig mer om det norska oljeäventyret, och här finner man aktiviteter som kan vara spännande for både barn och vuxna. Hos Arkeologiska Museet kan man lära sig mer om Rogalands historia, och hur området har förändrat sig sedan de första människorna bosatte sig här i slutet av medeltiden.

Vill du bo på hotell i närheten av Norska Petroleummuseet, kan vi till exempel rekommendera Comfort Hotel Stavanger.

Det går inte att komma undan att Stavanger-regionen har några av landets finaste stränder. En av områdets mest populära stränder är Solastranda, som ligger i Sola, en 20 minuters biltur utanför Stavanger. Solastranda har bland annat blivit utsedd av Sunday Times som den 6:e bästa stranden i världen.

Är man på humör för att besöka nöjesparker, bör man definitivt ta turen till Kongeparken. Detta är en av Norges största nöjesparker, med över 50 attraktioner och har vunnit flera internationella priser.

Letar du efter ett bra hotell vid Kongeparken, kan vi bland annat rekommendera att bo på Byrkjedalstunet, som ligger i närheten.

Behöver du fler tips om vad du kan göra i Stavanger, kan vi bland annat rekommendera dig att läsa denna artikel.

Rekommendationer och tips för hotell

Ska du beställa gruppresa, eller planerar du att göra det, kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss, så kan vi ge dig ett erbjudande på din gruppresa. Ska du på konserter, fotbollsmatcher, musikaler, mässor och liknande arrangemang kan vi också hjälpa dig med boende för detta.

Letar du efter hotell med speciella krav som till exempel pool eller spa, men inte hittar det du är ute efter? Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.