Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Lissabon centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Lissabon

Wallis São Bento

Wallis São Bento

I Lissabon (Centrala Lissabon), Lissabon
2 km från centrum.
Från 432 SEK
Estrela dos Anjos

Estrela dos Anjos

I Lissabon (Centrala Lissabon), Lissabon
1 km från centrum.
Från 662 SEK
DownTown Guest House

DownTown Guest House

Nära Castelo de São Jorge, Lissabon
Från 671 SEK
Hotel VIP Inn Berna

Hotel VIP Inn Berna

Nära Gulbenkian-museet, Lissabon
4 km från centrum.
Från 758 SEK
Vila Garden Guesthouse

Vila Garden Guesthouse

I Lissabon (Arroios), Lissabon
2 km från centrum.
Från 811 SEK
Hotel VIP Executive Zurique

Hotel VIP Executive Zurique

Nära Gulbenkian-museet, Lissabon
4 km från centrum.
Från 853 SEK
Mercure Lisboa Hotel

Mercure Lisboa Hotel

Nära Gulbenkian-museet, Lissabon
4 km från centrum.
Från 949 SEK
Lisbon Marriott Hotel

Lisbon Marriott Hotel

I Lissabon (Centrala Lissabon), Lissabon
4 km från centrum.
Från 997 SEK
Novotel Lisboa

Novotel Lisboa

Nära Gulbenkian-museet, Lissabon
3 km från centrum.
Från 1045 SEK
Imperium Lisbon Village

Imperium Lisbon Village

I Lissabon (Estrela), Lissabon
2 km från centrum.
Från 1295 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Lissabon

Områden och distrikt i närheten av Lissabon

Reseguide Lissabon

Bo bra och billigt på hotell i Lissabon centrum

Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

Lissabon är huvudstaden samt den största staden i Portugal, med över 600 000 invånare i stadskärnan och två miljoner invånare i storstadsområdet. Staden ligger vackert på atlantkusten vid mynningen av floden Tejo.

Lissabon har ett relativt varmt klimat med torra och behagliga somrar. Många butiker och hotell har stängt under sommaren, då ägarna själva tar semester. Vintrarna kan ofta bli kyliga, men det blir sällan minusgrader här. Högsäsongen för att resa till Lissabon är i månaderna mars till oktober, men staden är lika mycket en helårsdestination som man kan åka till året runt.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser för dig som vill bo bra och billigt i Lissabon. Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat pensionat, boutique- och lyxhotell. Så vare sig du vill bo exklusivt eller enkelt så hittar du garanterat rätt hotell hos oss.

Shopping i Lissabon

Lissabon har mycket att bjuda på om man är glad i shopping. Här hittar man både stora köpcenter, lokala småbutiker och kända märkesvarubutiker. I centrum hittar man tre stora köpcenter med både stora kedjebutiker och lokala designerbutiker. Typiskt för Portugal är porslin och keramik, utöver allt det goda vinet. Lissabon är en av de billigaste storstäderna i Europa, men detta begränsar inte dess utbud av shopping.

Är du på jakt efter ett hotel i närheten av ett av de största köpcentrerna i Lissabon, Amoreiras, så kan vi rekommendera EPIC SANA Lisboa Hotel.

Staden har också flera marknader, som passar bra om man är ute efter billiga kläder och andra småsaker. Du kan läsa mer om marknader i Lissabon här.

Bo i Lissabon centrum

Centrala Lissabon är området runt Baixa. I detta område hittar man många av stadens mest populära attraktioner, och väljer man ett hotell i denna del av staden så har man garanterat kort väg till det mesta som Lissabon har att bjuda på. Stadskärnan är också relativt kompakt, så det är inga problem att ta sig runt till fots.

Letar du efter hotell i centrala Lissabon så har vi många rekommenderade hotell. Bland annat kan vi rekommendera Avenida Palace.

Lissabon för barn

Lissabon är en bra stad att ta med barnen till. Här hittar man bland annat ett av världens största akvarier, en djurpark och mycket annat spännande för både stora och små. Dessutom har man nära till både stränder och hav, som är väldigt passande för de som reser hit under sommarsäsongen. Tjurfäktning är också något som kan vara kul för hela familjen. Tjurfäktning i Portugal är nämligen mer barnvänlig än på andra platser eftersom tjuren inte dödas i slutet.

Hotell i Lissabon är mycket hjälpsamma om man reser med barn och det är sällan några problem att skaffa extrasängar åt de barn som är med. Reser du med familj kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen vi erbjuder i Lissabon är väl lämpade för barnfamiljer, och det är inga problem att hitta övernattning åt hela familjen.

Transport i Lissabon

Det finns många sätt att ta sig runt i Lissabon. Det snabbaste sättet är att använda sig av tunnelbanan. Metron är relativt nyrenoverad och man kan ta sig till stora delar av staden med hjälp av denna. Man kan välja att köpa biljetter för enkelresor, biljetter som gäller för både buss och tunnelbana, och många andra typer av biljetter. Läs mer om Lissabons tunnelbana här.

Utöver tunnelbanan finns det också ett bra utbud av bussar, spårvagnar linbanor som kan ta dig till de flesta platser i staden. Det är också mycket uppskattat att ta sig runt i staden till fots, då det är relativt kort väg mellan de stora atraktionerna.

Hur tar man sig till Lissabon?

Det enklaste sättet att ta sig till Lissabon är att flyga till Portela flygplats (LIS). Flyplatsen ligger cirka sju kilometer norr om staden, och man kan enkelt ta sig in till staden med taxi eller buss. Det går också flygbussar som åker mellan flygplatsen och centrum dygnet runt. Man kan också hyra bil direkt vid flygplatsen.

Letar du efter hotell i närheten av Portela flygplats (LIS) så kan vi rekommendera VIP Executive Art's.

Det finns flygbolag som erbjuder direktflyg till Lissabon från både Stockholm och Göteborg. Direktflygen är dock säsongsberoende och det går som flest direktflyg under sommarhalvåret. Flygturen tar cirka fyra timmar från Göteborg och en halv timme mer från Stockholm.

Attraktioner i Lissabon

Lissabon har en lång historia som sträcker sig ända in på 1300-talet f. Kr. Lissabon har genom historien varit en viktig hamnstad, och var bland annat en av Europas viktigaste hamnar under upptäcksresandes- och kolonialtiden på 1400- och 1500-talen. Det var härifrån som Vasco da Gama seglade iväg då han hittade sjövägen till Indien.

Den äldsta stadsdelen av Lissabon är Alfama. Denna stadsdel präglas av trånga smågator, många små och gulliga hus och en fantastisk utsikt. Här är det rekommenderat att promenera runt och njuta av den fantastiska stämningen.

Kristusstatyn är en gigantisk staty av Jesus, som är inspirerad av Kristusstatyn i Rio. Själva statyn är 28 meter hög och står på en 82 meter hög ställning. Denna är en spektakulär syn som definitivt borde upplevas. Statyn finns söder om staden, på andra sidan av floden Tajo, i Almada.

Hieronymus kloster är ett stort kloster som ligger i stadsdelen Belém. Byggandet av detta kloster startades runt år 1500, och är idag en del av UNESCOs världsarvslista. Här kan man bland annat se sarkofager tillhörande Henrik Sjöfararen, Vasco da Gama och flera portugisiska kungar. Klostret är också känt för dess speciella arkitektur, och det är en av de viktigaste byggnaderna som har uppförst i manuelisk stil.

Inte långt ifrån Hieronymus kloster hittar man Belemtornet. Detta torn byggdes på 1500-talet, till minne av Vasco da Gama. Precis som Hieronymus kloster så är Belemtornet byggt i manuelisk till och har också blivit en del av UNESCOs världsarvslista.

Är du på jakt efter hotell i detta område så kan vi rekommendera Altis Belém Hotel & Spa.

Reser man med barn så är Lissabons Akvarium en självklarhet att besöka. Detta är Europas största akvarium, och ett av de största akvarierna i världen. Huvudattraktionen här är den gigantiska tanken där man kan se ekosystem som kopierar Stilla Havet, Antarktis, Atlanten och Indiska Oceanen. Här kan man komma mycket nära djuren och uppleva mer än 450 olika arter med 16 000 djur.

Är du på jakt efter hotell i närheten av akvariet så har vi flera rekommenderade hotell. Vill du läsa mer om attraktioner och sevärdigheter i Lissabon, kan vi rekommendera denna hemsida.

Rekommendationer och hotelltips

Ska du beställa gruppresa, eller planerar du att göra det, så kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss, så kan vi ge dig ett erbjudande på din gruppresa. Ska du på konserter, fotbollsmatcher, musikaler, mässor och liknande evenemang kan vi också hjälpa dig att hitta hotellrum till detta.

Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell, eller om du har problem med att hitta hotell med speciella krav. Som till exempel hotellrum med balkong eller hotell nära stranden.