Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Madrid centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Madrid

Hostal Gallardo

Hostal Gallardo

Nära Plaza de España, Madrid
1 km från centrum.
Från 410 SEK
Flat5Madrid

Flat5Madrid

Nära Plaza de España, Madrid
1 km från centrum.
Från 412 SEK
NH Madrid Alberto Aguilera

NH Madrid Alberto Aguilera

Nära Plaza de España, Madrid
1 km från centrum.
Från 509 SEK
Hostal Josefina

Hostal Josefina

Nära Plaza Mayor, Madrid
Från 561 SEK
Quo Eraso Aparthotel

Quo Eraso Aparthotel

Nära Las Ventas, Madrid
3 km från centrum.
Från 585 SEK
Jc Rooms Santo Domingo

Jc Rooms Santo Domingo

Nära Plaza Mayor, Madrid
1 km från centrum.
Från 595 SEK
Hostal Olmedo

Hostal Olmedo

Nära Plaza Mayor, Madrid
Från 595 SEK
Espahotel Plaza Basílica

Espahotel Plaza Basílica

Nära Estadio Santigo Bernabeú, Madrid
4 km från centrum.
Från 633 SEK
Novotel Madrid Center

Novotel Madrid Center

I Madrid (Retiro), Madrid
3 km från centrum.
Från 690 SEK
AC Hotel Cuzco by Marriott

AC Hotel Cuzco by Marriott

Nära Estadio Santigo Bernabeú, Madrid
5 km från centrum.
Från 1035 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Madrid

Områden och distrikt i närheten av Madrid

Reseguide Madrid

Bo bra och billigt på hotell i Madrid centrum

Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

Madrid ligger i Spanien och är både den största staden i landet och huvudstaden. Madrid har 3,2 miljoner invånare och har varit ett viktigt centrum för handel och kultur för hela den spansktalande världen.

Madrid är en helårsdestination med relativt milda vintrar och varma somrar. De flesta väljer att resa hit antingen på våren eller på hösten eftersom temperaturen är lagom och vädret som bäst. Högsäsongen för turister är i perioderna mars-maj och september-november så vill man resa lite utanför de säsongerna kan juni vara att rekommendera då det är mindre turister men fortfarande inte allt för höga temperaturer.

Vi har många bra hotellerbjudanden och bra priser om du vill bo billigt i Madrid. Hos oss hittar du ett brett utbud av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och vanliga hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett hotell hos oss.

Shopping i Madrid

Madrid är en stad med stora möjligheter om man är ute efter shopping. Här kan man hitta allt från exklusiva modebutiker och designaffärer till souvenirbutiker och loppmarknader. Speciellt lädervaror, kläder och skor kan löna sig att köpa här med tanke på att priserna är lägre än i sverige samtidigt som kvalitén ofta är bra.

Staden har också flera marknader och en av de mest populära är El Rastro. Denna marknad hålls varje söndag och är väldigt populär bland turister. Här kan man hitta alla slags varor och göra riktigt bra klipp. El Rastro ligger inte långt från centrum och det är inte svårt att hitta hotell i närheten. Vill du bo i detta område kan vi bland annat rekommendera Hotel Ganivet.

Bo i Madrid centrum

Madrid centrum är förhållandevis kompakt och man kan enkelt ta sig runt i staden till fots. De flesta av stadens sevärdheter och attraktioner ligger i centrumområdet så om man hittar ett hotell i centrum har man kort väg till både restauranger, uteställen och sevärdheter. Priserna på hotell varierar ofta en del men vill man bo nära eller i centrum så får man ofta betala lite extra för det bra läget.

Vi har flera hotell med bra läge i Madrid centrum. Vi kan till exempel rekommendera Anaco Hotel eller Vincci Soho.

Madrid for barn

Madrid är en stad som det passar bra att ta med barnen till. Staden är full av spännande saker att göra som passar både stora och små. Maten är också en sak som faller de flesta i smaken. Bland attraktionerna som passar bra för barn finns djurparken och zoot, samt många spektakulära parker som är värda att besöka. Retiroparken är en av de mest populära parkerna och är perfekt om man vill slappa och vandra runt lite. Vill man ta med sig barnen på shopping kan det vara en bra idé att åka till något av de stora shoppingcentrumen. Här kan man hitta flera stora leksaksbutiker som garanterat kommer vara spännande för de små.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen som vi erbjuder i Madrid passar bra förfamiljer så det är inga problem att hitta övernattning åt hela ert sällskap.

Transport i Madrid

Madrids kollektivtrafik är både effektivt och omfattande och består av tunnelbana, buss och lokaltåg. Tunnelbanan har över 300 stationer och täcker i stort sätt hela staden. Tillsammans med de över 170 bussturerna kan man där med ta sig nästan över allt i staden genom att åka kollektivt. Både tunnelbanan och bussarna använder sig av samma biljettsystem och det finns speciella turistbiljetter om man planerar att resa kollektivt flera dagar.

Tänker man resa kollektivt i Madrid kan det vara smart att använda sig av reseplaneraren för att hitta vilken rutt och linje som man bör åka med.

Taxi kan också vara ett bra alternativ om man ska ta sig runt och priserna är generellt sätt billigare än i Sverige. Det är dock billigare att åka med kollektivtrafiken än med taxi.

Hur man tar sig till Madrid

Det enklaste sättet att ta sig till Madrid på är att flyga till Berajas Airport (MAD). Denna flygplats ligger cirka 15 kilometer utanför centrum och det finns goda möjligheter att ta sig in till staden. Från flygplatsen kan man ta både buss, tåg och tunnelbana som går direkt in till centrum. Det går direktflyg från vissa flygplatser i Sverige och från Stockholm tar flygningen lite under fyra timmar.

Letar du efter hotell i närheten av Berajas Airport (MAD) har vi flera bra hotellerbjudanden.

Sevärdheter och saker att göra i Madrid

Madrid har många attraktioner och sevärdheter att bjuda på, så man hittar garanterat något att göra oavsett om man bara är här på en weekend eller under en längre tid.

En av de mest populära sevärdheterna är det kungliga palatset Palacio Real de Madrid. Detta är den spanska kungafamiljens officiella bostad i Madrid men används oftast för speciella ceremonier. Stora delar av slottet är öppet för turister och det finns möjlighet till att vara med på guidade turer.

Vill du bo på ett hotell nära Palaci Real de Madrid kan vi rekommendera att bo på Hotel Acta Madfor som bara ligger ett stenkast där ifrån.

Är man fotbollsintresserad bör man definitivt ta en tur till Santiago Bernabeu som är Real Madrids arena. Här har man möjlighet att se på fotbollsstadion, olika samlingar och gå på guidade visningar varje dag förutom matchdag.

Vill du bo ett hotell vid Santiago Bernabeu kan vi tipsa om Holiday Inn Madrid.

Är det ett museum man är på jakt efter har Madrid mycket att välja på. Ett av de mest populära museerna är Museo Reina Sofía ofta förkortat MNCARS. Detta är Spaniens nationalmuseum för konst, huvudsakligen från 1900-talet, och ställer ut verk av bland annat Pablo Picasso. Inte långt från Reina Sofía ligger konstmuseet Museo del Prado som har en större samling av europeiska konstverk från 1300-talet och fram till 1800-talet.

Söker du ett hotell som har nära till flera av Madrids konstmuseer kan vi rekommendera Radisson Blu Madrid Prado.

Madrid har flera kända byggnader som kan vara värda att se. Catedral de la Almudena är en stor katolsk katedral som har varit under planering och byggnation sedan 1700-talet och ändra fram tills 1993. Även om katedralen inte har en speciellt lång historia är den förtjänt av att bli besökt besöka på grund av sin vackra arkitektur och speciella karaktär. En annan plats som kan vara intressant att se är Plaza Mayor som är en stor plats i centrum av Madrid. Här arrangeras det ofta olika tillställningar och genom historien har platsen använts till tjurfäktning, festivaler och kröning av kungar.

Letar du efter ett hotell i närheten av Plaza Mayor kan vi bland annat rekommendera att bo på Room Mate Alicia.

En annan historisk viktig byggnad i Madrid är Las Ventas. Denna imponerande byggnad stod färdig 1929 och är definitivt något som man borde ta turen förbi. Man hittar också ett museum som handlar om tjurfäktningens historia.

Hotelltips och rekommendationer

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell . Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande för din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Madrid.

Har du krav på speciella faciliteter som t.ex. gratis frukost, gratis parkering, simbassäng, träningscenter, badkar, balkong, spa eller något annat så kan vi hjälpa dig att hitta det.