Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Hotell London centralt. Bo bra och billigt

Vi kan erbjuda 1100 hotell i London och det är ofta svårt och tidskrävande att hitta hotell i London city. Men Cityhotels har valt ut 10 av våra populäraste hotell som är bokade av svenskar. Många till riktig bra priser.

Lite längre ner på sidan har vi skrivit en London reseguide. Med tips på severdigheter och områden som är trevliga att besöka eller bo i.

Ta gärna kontakt med oss om du vill ha hjälp med att boka eller önskar hotelltips.


Tips på 10 hotell som vi rekommenderar i centrala London

Maranton House Hotel

Maranton House Hotel

I London (South Kensington), London
5 km från centrum.
Från 771 SEK
Eurotraveller Hotel Express

Eurotraveller Hotel Express

I London (Kennington), London
3 km från centrum.
Från 963 SEK
The Whitechapel

The Whitechapel

I London (North London), London
5 km från centrum.
Från 1095 SEK
Lancaster Gate Hotel

Lancaster Gate Hotel

Nära Kensington Gardens, London
4 km från centrum.
Från 1233 SEK
London Town Hotel

London Town Hotel

I London (Centrala London), London
5 km från centrum.
Från 1299 SEK
Go Native Tower Bridge

Go Native Tower Bridge

Nära Tower of London, London
4 km från centrum.
Från 1315 SEK
Mowbray Court Hotel

Mowbray Court Hotel

I London (Centrala London), London
5 km från centrum.
Från 1354 SEK
Mentone Hotel

Mentone Hotel

Nära British Library, London
2 km från centrum.
Från 1407 SEK
The Harrison

The Harrison

Nära British Library, London
2 km från centrum.
Från 1569 SEK
Rez Apartments

Rez Apartments

Nära Tower of London, London
4 km från centrum.
Från 1613 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i London

Var ska man bo i London. Rekommenderade områden

Om du önskar att bo nära centrum och billigt så hittar du många hotell i Paddington och Bayswater. Men det är också trevligt att bo i Nottinghill, Kensignton, Victory Station och Mayfair som alla ligger runt Hyde Park. För shopping- och teaterbesökare så är Oxford Street, Convent Garden, West End och Bloomsbury fint. För er som önskar lite mera urbanstil så finns det endel hotell vid Liverpool Station och Shoreditch.

Reseguide och tips i London

London är både huvudstad och den största staden i Storbritannien. Staden ligger i England och har historia som sträcker sig nästan 2000 år tillbaka i tiden. Förutom att vara en av de mest besökta turistorterna kan London också bjuda på allt från stora shoppinggator och berömda fotbollslag till några av världens bästa nattklubbar, konstgallerier, världskända museum och många vackra historiska byggnader.

Vare sig du letar efter vanliga hotell, pensionat, boutiquehotell eller lyxhotell kan vi hjälpa dig hitta bra hotell till rimliga priser.

Shopping i London

London är ett mekka för de som är intresserade av shopping eller bara gillar att titta på mycket olika saker. Här kan man hitta något för alla smaker oavsett om man gillar långa shoppinggator, stora shoppingcentrum eller små mysiga och unika butiker.

Shopping på Oxford Street

Oxford Street är en av Londons mest kända shoppinggator och har sedan tidigt på 1800- talet varit hem för ett antal stora varuhus och affärer. Några av affärerna finns fortfarande som till exempel John Lewis som har legat på Oxford Street sedan 1864.

I dag är shoppinggatan hem för hundratals små och stora butiker där många brittiska märken har sina huvudaffärer.

Oxford Street är också ett populärt turistmål på vintern. Speciellt runt juletider då den kända julbelysningen sätts upp med tusentals spektakulära julbelysningar och juldekorationer. Ska man till London under denna tid är det viktigt att boka hotell i god tid eftersom det är många turister som reser hit på vintern.

Är du intresserad av att hitta hotell i närheten av Oxford Street kan vi hjälpa dig!

Marknader i London

Är man trött på köpcentrum och varuhus, eller bara känner sig äventyrslysten kan marknaderna i London vara ett bra alternativ. Här kan man hitta nästan vad som helst till väldigt bra priser. Vare sig du är ute efter antikviteter, exklusiva delikatesser eller märkeskläder, finner man alltid det man är på jakt efter.

Här kan du se en lista med både de största och de mysigaste marknaderna i London.

Är du intresserad av att veta mer om vad Londons shopping har att erbjuda rekommenderar vi dig att läsa denna artikel där får du fler tips om shopping i London.

Bo i London centrum

Vi erbjuder ett stort utbud av hotell i centrala London där man har ett kort avstånd till de flesta sevärdheterna. Det är en perfekt utgångspunkt om man önskar att ha många möjligheter att se sig runt.

Runt Hyde Park finns det flera jättemysiga områden så som Paddington, Kensington, Bayswater, Chelsea, Notting Hill och Knightsbridge, där det finns många hotell med bra läge.

Vill du bo centralt och kan vi rekommendera Holiday Inn London – Oxford Circus, där har man kort väg till många kända sevärdheter och turistmål.

Andra hotell som vi kan rekommendera om man önskar att bo billigt i centrum är Queens Park Hotel och Park Plaza County Hall London.

Transport i London

Möjligheterna är många när man önskar att åka och se sig omkring. London har en bra kollektivtrafik och där bland världens äldsta tunnelbana. Staden är också känd för sina ikoniska bussar, deras röda dubbeldäckare.

Med över 700 busslinjer, 11 tunnelbanelinjer och 6 järnvägslinjer som förbinder hela staden är det enkelt att ta sig dit man vill.

Här kan du se en Översiktskarta över Londons tunnelbanesystem.

Hotell nära Paddington

Många turister väljer att ta Heathrow Express från Heathrow in till London centrum. Denna tågfärd stoppar vid Paddington station, som är en bra utgångspunkt ifall man vill utforska London.

Vi kan hjälpa dig att hitta bra och billiga hotell i närheten av Paddington station.

Hur man kommer till London

Det finns totalt sex flygplatser som ligger i närheten av London. De mest populära av dessa är Heathrow (LHR) och Gatwick (LGW), och det är många hotell som ligger med kort avstånd till dessa flygplatserna.

Vi kan hjälpa dig att hitta Hotell i närheten av Gatwick eller hotell I närheten av Heathrow.

Från flygplatserna finns det också bra möjligheter för kollektivtrafik in till centrum antingen i form av buss, tåg eller taxi.

London för barn

London har ett stort utbud av aktiviteter som ägnar sig åt både de stora och de små. Allt från London Zoo och Madame Tussauds till musikaler som Lion King och stora leksaksbutiker som kan vara spännande för både barn och vuxna.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många hotell i London är väldigt barnvänliga och erbjuder bland annat övernattning med flera barn i samma rum.

Här finns en artikel med fler tips om hur du upplever London med barn.

Attraktioner i London

Huvudattraktionen i London är Buckingham Palace, Westminster, Big Ben, Trafalgar Square och Piccadilly Circus. De flesta attraktionerna ligger placerade i området runt centrum, och hittar man ett hotell här har man goda möjligheter till att utforska det som London har att bjuda på.

London är tätt packat med historiska och typiska byggnader som är värda att se. I tillägg till detta hittar man bland annat också muséer, teatrar, gallerior och restauranger som också är värda ett besök. Så även om man er intresserad i historia, kultur, arkitektur eller bara har lust att uppleva London, finner man alltid något spännande.

Besöker man Westminster kan man se den brittiska parlamentsbyggnaden och inte minst klocktornet Big Ben. Tower of London är också ett populärt mål att besöka och håller samma nivå med platser som Buckingham Palace och Tower Bridge. Alla har de en lång och spännande historia. Vi erbjuder bra hotell som ligger i närheten av dessa platser som till exempel Queens Park Hotel och Apex City Of London Hotel.

London är också känt för sina musikaler och teatrar. West End räknas som det viktigaste underhållningsområdet i London och här kan man se allt från musikaler som Mamma Mia, Grease, Lion King eller Billy Elliot till ballettversionen av Romeo och Julia. Billetter till uppvisningarna kan man blad annat förhandsbeställa på nätet.

Är man intresserad av muséer rekommenderas bland annat ett besök på British Museum och National History Museum. Här kan man uppleva allt från förhistoriska dinosaurieskelett till fynd från det gamla Egypten. Om man är intresserad av konst bör man också titta in på Tate Modern som är Storbritanniens nationalmuseum för framtidskonst och National Gallery som ställer ut saker från bland annat Leonardo da Vinci och Van Gogh. Letar du efter hotell i närheten av dessa platserna, kan vi bland annat rekommendera hotellen Harrington Court Apartments och Novotel London City South.

Om man bara önskar att slappna av kan en tur genom St James Park och MayFair passa perfekt. Det kan också en båttur ned för Themsen eller en tur med London Eye, där man får uppleva London från nya spännande vinklar.

Ska man på konsert, musikaler, fotbollsmatch, mässor och liknande kan vi hjälpa dig med hotellrum som passar för det.

London har också många andra attraktioner och sevärdheter som är värda att få med sig. Här kan du hitta många fler tips till saker att göra och se i London (Engelsk).

Rekommendationer och tips till hotell

Det kan vara svårt att välja hotell i London men vi erbjuder något för varje smak. Vare sig man är ute efter små unika hotell eller stora hotellkedjor har vi allt från spa-, lyx-, konferens- och familjehotell, allt efter vad man själv önskar.

Här kan du läsa lite mer om vilket hotell som skulle kunna passa dig bäst i London.

Det är många bloggar och sidor som ger tips och råd om vart man ska bo. Då kan det vara svårt att hitta det man söker i den stora djungel av information. Har du problem med att välja hotell kan vi hjälpa dig! Ta kontakt med vår kundservice som har bred erfarenhet och kan hjälpa dig att hitta det bästa hotellet för just dig.