Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Göteborg centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Göteborg

Quality Hotel Panorama

Quality Hotel Panorama

Nära Universeum, Göteborg
2 km från centrum.
Från 1349 SEK
Scandic Opalen

Scandic Opalen

Nära Göteborgs konstmuseum, Göteborg
1 km från centrum.
Från 1679 SEK
Hotel Riverton

Hotel Riverton

Nära Göteborgs stadsmuseum, Göteborg
1 km från centrum.
Från 1796 SEK
Scandic Europa

Scandic Europa

Nära Göteborgs stadsmuseum, Göteborg
Från 1873 SEK
Comfort Hotel Goteborg

Comfort Hotel Goteborg

Nära Göteborgs stadsmuseum, Göteborg
1 km från centrum.
Från 1889 SEK
Elite Park Avenue Hotel

Elite Park Avenue Hotel

Nära Göteborgs konstmuseum, Göteborg
1 km från centrum.
Från 2061 SEK
Scandic Rubinen

Scandic Rubinen

Nära Göteborgs konstmuseum, Göteborg
1 km från centrum.
Från 2160 SEK
Hotel & Ristorante Bellora

Hotel & Ristorante Bellora

Nära Göteborgs konstmuseum, Göteborg
Från 2876 SEK
Scandic Backadal

Scandic Backadal

Nära Ikea Backebol, Hisings Backa
5 km från Göteborg centrum.
Från 1787 SEK
Dockyard Hotel

Dockyard Hotel

Nära Slottskogen, Västra Frölunda
5 km från Göteborg centrum.
Från 1295 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Göteborg

Reseguide Göteborg

Bo bra och billigt på hotell i Göteborg centrum

Jonipoon, Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

Göteborg är Sveriges näst största stad med över 500 000 invånare. Staden har blivit väldigt populär mycket på grund av Liseberg som är Skandinaviens största nöjespark. Göteborg har mycket annat att bjuda på som bland annat shopping, god mat och flertalet museer.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du önskar att bo bra och billigt i Göteborg. Hos oss hittar du ett brett utbud av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och vanliga hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett hotell som passar dig hos oss.

Shopping i Göteborg

Att vandra runt på Göteborgs gator kan vara både mysigt och spännande. Staden har många gågator och flera shoppingcenter. Ett av de mest populära ställena att shoppa på är i området runt stadens paradgata, Kungsportsavenyn, ofta bara kallad Avenyn. Här hittar man också många caféer, barer och uteställen. Detta är ett perfekt ställe att bo på om man vill vara i händelsernas centrum. Vill du bo på ett hotell i närheten kan vi rekommendera Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Letar du efter tips till vart man bör shoppa i Göteborg kan vi rekommendera en titt på denna sidan.

Vill du bo i närheten av andra ställen med bra shoppingmöjligheter kan vi rekommendera Hotel Opera där man har kort väg till Nordens största köpcenter, Nordstan.

Julmarknad

Den 17 november startar julfirandet i Göteborg för då öppnar julmarknaden på Liseberg. Med over 5 miljoner lampor, knappt tusen julgranar och sex kilometer girlanger skapas en riktigt härlig julstämning. Här finns också massor av bodar som säljer allt möjligt.

Bo i Göteborg centrum

De flesta sevärdheterna och sakerna att göra ligger i området runt centrum. Så väljer man ett hotell med centralt läge har man en bra utgångspunkt när man ska utforska det Göteborg har att bjuda på. Man blir också mindre beroende av transportmedel eftersom man kan sig till de flesta sakerna bara genom att promenera.

Vill du bo mitt i Göteborgs centrum kan vi rekommendera Clarion Hotel Post där man bor väldigt centralt.

Resa till Göteborg med barn

Barn älskar Göteborg mycket på grund av Liseberg. Detta är Nordens största nöjespark och en av Sveriges mest besökta turistattraktioner. Parken ligger i stadens centrum och där inne finns bland annat berg-och-dalbanor, karuseller, radiobilar, spökhus och flera matställen. Det är oftast öppet från april till oktober och sedan i december under jul.

En tur i Slottsskogen kan också vara en rolig aktivitet om man åker med barn. Slottsskogen är Göteborgs största park och det finns till och med en djurpark med massvis av olika djur som till exempel älgar, pingviner, hästar, sälar med mera.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen vi erbjuder i Göteborg passar bra för familjer så det är inga problem att hitta övernattning för hela familjen.

Transport

Göteborg har Nordens största spårvagnsnätverk med 13 linjer och 132 hållplatser som täcker både innerstaden och förorterna. Det finns också bra med bussar och tåg om man vill åka lite längre. Så det finns alltid möjlighet till att resa kollektivt i Göteborg.

Ska du till Göteborg och planerar att resa kollektivt och besöka flera sevärdheter kan det löna sig att skaffa «Göteborg City Card». Med denna biljett får du fri tillgång till många av de sevärdheter som finns, du reser fritt med kollektivtrafiken samt får parkera bilen gratis.

Hur tar man sig till Göteborg?

Göteborg har bra kontakt med resten av Sverige. Det går mycket tåg, bussar och flyg från alla delar av landet. Flyget tar bara ungefär en timma från Stockholm. Det är perfekt om man vill åka på en weekend.

Landvetter (GOT) är Göteborgs huvudflygplats. Detta är Sveriges näst största flygplats och ligger ca 20 minuter från centrum. Från flygplatsen finns möjlighet att åka flygbuss in till stan.

Sevärdheter och saker att göra

Som tidigare nämnt är en av Göteborgs absolut största attraktioner nöjesparken Liseberg. Parken öppnades 1923 och har över tre miljoner besökare årligen. Parkens mest populära attraktioner är bland annat Kanonen, Helix, AtmosFear och Balder. Balder är en av världens största berg-och-dalbanor i trä där man kommer upp i hastigheter över 90 km/h i den brantaste backen på 70 graders lutning.

Hotelltips om du letar efter hotell i närheten av Liseberg: Boka hotellrum hos Upper House som ligger både nära Liseberg och centrum.

Vill man lära sig om Göteborgs historia bör man besöka Göteborgs Stadsmuseum. Förutom att se flera olika utställningar som byts ut regelbundet får man lära sig om stadens utveckling genom åren. Vill du bo på ett hotell nära Göteborgs Stadsmuseum kan vi rekommendera Avalon Hotel.

Göteborg har flera andra museer att bjuda på. Konstmuseet, som ligger vid Götaplatsen, ställer ut bland annat Nordisk konst ända från 1400- talet och fram tills idag. Det finns också fotoutställningar och verk gjorda av kända konstnärer som Rembrandt och Picasso. Letar du efter ett hotell nära Konstmuseet kan vi rekommendera Scandic Opalen.

En annan spännande sak att se är Göteborgs Botaniska trädgård. Denna park räknas som en av Europas bästa i sitt slag med över 16 000 blommor och växter fördelade över 40 hektar av park. Klippträdgården som en del av parken kallas har till och med blivit tilldelad tre stjärnor i Michelin-guiden och ses av många som parkens huvudattraktion.

Andra sevärdheter som är värda att se är bland annat Universeum som är Göteborgs vetenskapscentrum. Här får man se och lära sig om allt från hajar och regnskog till rymdforskning. Att vandra runt i den stora regnskogen med diverse fritt gående och flygande djur är en helt klart unik upplevelse.

Vill du läsa mer om saker att göra i Göteborg kan du ta en titt på denna sidan.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande för din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Göteborg.