Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Prag centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Prag

Hotel Jerabek

Hotel Jerabek

I Prag (Prag 8), Prag
4 km från centrum.
Från 460 SEK
Hotel Pawlovnia

Hotel Pawlovnia

I Prag (Prag 8), Prag
4 km från centrum.
Från 561 SEK
Hotel Mala Strana

Hotel Mala Strana

Nära Prags nationalteater, Prag
2 km från centrum.
Från 578 SEK
Salvator Superior Apartments

Salvator Superior Apartments

Nära Torget i Gamla Stan, Prag
Från 681 SEK
DownTown Suites Chlumova

DownTown Suites Chlumova

I Prag (Prag 3), Prag
2 km från centrum.
Från 758 SEK
EA Hotel Tosca

EA Hotel Tosca

Nära Prag-operan, Prag
2 km från centrum.
Från 854 SEK
Hotel Klára

Hotel Klára

Nära Tipsport Arena, Prag
2 km från centrum.
Från 958 SEK
Hotel Residence Tabor

Hotel Residence Tabor

I Prag (Prag 3), Prag
2 km från centrum.
Från 959 SEK
Palác U Kocku

Palác U Kocku

Nära Torget i Gamla Stan, Prag
Från 1051 SEK
EA Hotel Royal Esprit

EA Hotel Royal Esprit

Nära Torget i Gamla Stan, Prag
Från 1372 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Prag

Områden och distrikt i närheten av Prag

Reseguide Prag

Bo bra och billigt på hotell i Prag centrum

Photo by Moyan Brenn

Prag är huvudstad och den största staden i Tjeckien. Staden har under de senaste åren blivit en av Europas mest besökta destinationer och en av skandinavernas mest populära resmål för storstadssemester. Många förknippar Prag med östblocken men faktum är att staden ligger längre väst än både Stockholm och Wien. Många av de fördomar som finns hänger kvar från Tjeckoslovakien- tiden och kommunismen.

Prag är kanske mest känd för sin fantastiska och varierande arkitektur och det är inte konstigt att staden ofta blir kallad «staden med de tusen spirorna». Vill man uppleva Prag från sin bästa sida bör man resa hit på sommaren i perioden mellan juni-augusti, då vädret är som bäst, eller i december då julmarknaderna och julpyntet intar staden.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du vill bo bra och billigt i Prag. Hos oss hittar du ett brett urval av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och enklare hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat något som passar dig. Ta en titt på våra rekommenderade hotell nedanför om du vill ha tips på ställen att bo på.

Julmarknad i Prag

Runt den 30 november varje år öppnas alla de små och stora julmarknaderna i Prag. De två största julmarknaderna håller till i centrum vid torget i gamla staden och på Wenceslas-torget. I tillägg till dessa kan man också hitta många andra mindre och kanske mysigare julmarknader runt om i staden. På marknaderna kan man köpa allt från mat och dricka till leksaker, exklusiva hantverk och inte minst tjeckisk glass.

Vill du bo nära många av Prags julmarknader bör du titta på hotell i området runt gamla staden.

Bo i Prag centrum

När man ska välja hotell i Prag blir man nästan alltid tvungen till att välja mellan ett billigare hotell utanför centrum eller ett dyrare hotell inne i centrum. Vill man till exempel ha gångavstånd till några av de mest populära sevärdheterna som gamla staden eller karlsbron får man ibland betala två eller tre gånger så mycket som för ett hotell lite utanför centrum.

Detta betyder dock inte att man behöver betala enorma summor för att få ett hotell med bra läge i Prag centrum. Vi har flera bra hotellerbjudanden på bra och billiga hotell som till exempel TOP HOTEL Praha och Hotel William som ligger i närheten av Karlsboen.

Resa till Prag med barn

Prag är inte en stad som är tillrättalagd för familjer som reser med barn. Men det är samtidigt en stad som barn ofta tycker är spännande. Alla de gamla och spännande husen och slotten faller ofta de yngre i smaken. Det finns också en djurpark och ett tekniskt museum som rekommenderas att besöka om man reser med barn.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen som vi erbjuder i Prag passar bra för familjer så det är inte några problem med att hitta övernattning för hela familjen. Oavsett om du letar efter hotell med balkong, pool eller andra faciliteter hittar du ett stort utbud hos oss.

Transport

Prag har, precis som alla andra storstäder, en bra kollektivtrafik. Stadens tunnelbana har tre linjer och knyter samman stora delar av staden. Spårvagnar tillsammans med bussar täcker hela staden och att resa kollektivt är väldigt billigt. Det är definitivt det enklaste sättet att ta sig fram på.

Ska du resa kollektivt kan det vara smart att använda reseplaneraren för att se vilka linjer man ska åka med.

Taxi är också populärt bland turister i Prag. Men man bör se till att förhandla priser innan man börjar åka för det händer rätt ofta att folk blir lurade.

Hur man tar sig till Prag

Prags huvudflygplats är Václav Havel flygplats (PRG) som ligger cirka 17 kilometer utanför centrum. Flera bolag flyger direktflygningar hit från flera svenska städer. Flygturen tar ca 2 timmar från mellersta och södra delarna av Sverige som till exempel från Stockholm. Från flygplatsen kan man antingen ta taxi eller minibuss in till staden.

Letar du efter hotell i närheten av Václav Havel flygplats bör du titta på några av våra bra och billiga hotell.

Sevärdheter och saker att göra

Prags mest kända landmärke, som också är en av de mest besökta turistattraktionerna, är Karlsbron. Denna bro byggdes 1358 och går hela vägen över älven Vltava som rinner genom Prag. I över 400 år var detta den enda bron som förband Gamla staden med Malá Strana (Lilla staden) och bron besöks idag av 20 000 tursiter varje dag.

Vill du bo på ett hotell nära Karlsbron kan vi tipsa om The Iron Gate Hotel and Suites.

Stadens allra främsta tursitattraktion är slottet i Prag. Detta är Europas största medeltidsslott och har varit bostad åt Tjeckiska kungar och ledare. Borgen har varit under konstant utbyggnad ända sedan den första delen av slottet byggdes runt år 870. Detta har gjort att slottet har byggts i alla olika arkitekturiska stilar som varit de senaste 1 000 åren.

Det mest kända byggnadsverket som tillhör slottet är St. Vitus-katedralen. Katedralen är byggd i gotisk stil och är den viktigaste kyrkan i hela Tjeckien. Här förvaras de Tjeckiska kronjuvelerna och fler av Tjeckiens konungar och ledare är begravda här.

Är man i gamla staden bör man ta en tur till torget. Torget i gamla staden räknas som centrum av staden och här arrangeras en julmarknad varje år. Det finns också flera sevärdheter i närheten.

Strax norr om gamla staden hittar man De judiska kvarteren. Detta område blev delvis sparat av nazisterna under andra världskriget och här kan man idag hitta några av de bäst bevarade judiska monumenten i Europa. Man kan också besöka det judiska museet som visar historien om det judiska området i Prag.

Letar du efter hotell i närheten av Josefov (Det judiska kvarteret) bör du se efter bland våra hotellerbjudanden.

Vill man besöka museer kan man ta sig till nationalmuseet. Här kan man bland annat se en imponerande samling av mineraler och bergarter i tillägg till att lära sig om den Tjeckiska historien.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande på din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Prag.