Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Istanbul centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Istanbul

Hotel Promise

Hotel Promise

Nära Cicek Pasaji, Istanbul
3 km från centrum.
Från 230 SEK
Sultanahmet Suites - Apartments

Sultanahmet Suites - Apartments

Nära Arasta Bazaar, Istanbul
1 km från centrum.
Från 291 SEK
Bianco Residence Taksim

Bianco Residence Taksim

Nära Mixer, Istanbul
3 km från centrum.
Från 326 SEK
Hotel Esen

Hotel Esen

Nära Topkapi-palatset, Istanbul
1 km från centrum.
Från 403 SEK
Tria Elegance Istanbul

Tria Elegance Istanbul

Nära Hagia Sofia, Istanbul
2 km från centrum.
Från 484 SEK
Berr Hotel

Berr Hotel

I Istanbul (Aksaray), Istanbul
2 km från centrum.
Från 485 SEK
Pera Tulip Hotel

Pera Tulip Hotel

Nära Mixer, Istanbul
2 km från centrum.
Från 492 SEK
Askoc Hotel

Askoc Hotel

Nära Topkapi-palatset, Istanbul
1 km från centrum.
Från 561 SEK
Marble Hotel

Marble Hotel

Nära Mixer, Istanbul
3 km från centrum.
Från 575 SEK
Osmanbey Fatih Hotel

Osmanbey Fatih Hotel

I Istanbul (Harbiye), Istanbul
5 km från centrum.
Från 596 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Istanbul

Områden och distrikt i närheten av Istanbul

Reseguide Istanbul

Istanbul är den största staden i Turkiet med över 13 miljoner invånare. Staden har tidigare haft flera namn bland annat Bysans och Konstantinopel. Istanbul har en lång historia som sträcker sig ända tillbaka till 660 f.kr. Staden är naturligt uppdelad i två delar, en Europeisk del och en Asiatisk del, som skiljs åt av Bosporen som är ett sund genom staden.

Om man vill resa till Istanbul är det smart att planera sin resa lite mer noga än vanligt. Många tror att Istanbul är en typisk «medelhavsstad» där solen skiner hela tiden. Men faktum är att det kan bli minusgrader och snö under vintermånaderna. De flesta reser hit under sommaren och sensommaren men det kan också vara väldigt fint på våren då man också slipper lite av alla turister.

Letar du efter hotell i Istanbul har vi ett stort hotellutbud till bra priser där du kan välja på allt från pensionat och familjehotell till boutique- och lyxhotell. Se listan nedanför för att se de hotell som vi rekommenderar i Istanbul. .

Hotell i Istanbul

Det område som räknas som Istanbul centrum är det område runt Sultan Ahmet. Här hittar man bland annat många av stadens attraktioner som till exempel den blåa moskén. Väljer man att bo i centrum får man kort väg till sevärdheter medan man också har bra möjligheter att uppleva allt det andra Istanbul har att bjuda på.

Vi har många hotell med bra läge i Istanbul centrum. Önskar du att bo bra och billigt kan vi rekommendera Erguvan - Special Class och Lalinn Hotel där bor man praktiskt taget i den gamla staden i Istanbul.

Vill man bo både centralt och på de populära turistorterna bör man välja ett hotell i närheten av Taksim. Detta är en del av Istanbul som är känt för sina många restauranger, hotell och butiker som gör det populärt för turister. Här bor man centralt och har kort väg till diverse sevärdheter.

Transport

Istanbul har en bra kollektivtrafik med bland annat bussar, linbanor, tåg, spårvagnar och färjor. Det är stadsbussarna som är stadens viktigaste transportsystem och tack vare ett tätt nätverk av bussar kan man komma i stort sätt över allt i staden med buss. Som turist kan det dock vara smart att undvika bussarna eftersom de ofta blir överfulla och stillastående i köer.

Taxi är också ett utbrett transportmedel i Istanbul. Men som turist gäller det att vara på sin vakt så man inte blir lurad. Taxi i Istanbul är väldigt billigt i jämförelse med resten av Europa men det är inte alltid det snabbaste sättet att ta sig fram. Planerar du att åka taxi i Istanbul kan vi rekommendera denna artikeln om hur man kan undgå att bli lurad (Engelsk).

Flyg till Istanbul

Ska du resa till Istanbul finns det bland annat direktflyg från både Stockholm och Göteborg men även från andra flygplatser. Då flyger man till en av Istanbuls två internationella flygplatser Atatürk (IST) eller Sabiha Gökçen (SAW) som ligger i både den asiatiska och europeiska delen av staden. Atatürk är huvudflygplatsen i Istanbul och ligger ca 2.4 mil utanför centrum på den Europeiska sidan. Detta är en av Europas mest trafikerade flygplatser medan Sabiha Gökçen byggdes för att avlasta Ataürk. Båda flygplatserna har bra kollektivtrafiksförbindelser och det är möjligt att åka tunnelbana, buss eller färja in till centrum.

Vare sig du är ute efter hotell i närheten av Atatürk (IST) eller hotell i närheten av Sabiha Gökçen (SAW) hittar du garanterat något bland vårat bra hotellutbud.

Resa till Istanbul med barn

Istanbul är kanske inte ett förstahandsalternativ om man vill resa med barn eftersom det är en väldigt hektisk stad men det finns fortfarande en del attraktioner och upplevelser som man kan ta med barnen på. Man kan till exempel åka till Istanbuls Waterland, som är ett stort vattenland, eller besöka Miniatürk (engelsk) som är en park med miniatyrer av några av Istanbuls mest kända byggnader. Parken är faktisk en av världens största miniatyrparker.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Vi har många bra och billiga hotell som passar för både vuxna och barn vare sig man vill ha hotell, med pool, i närheten av centrum eller i närheten av barnvänliga aktiviteter.

Sevärdheter och aktiviteter i Istanbul

Istanbul har en mängd sevärdheter och aktiviteter att bjuda på. Staden har varit ett viktigt centrum för olika kulturer genom historien och har många historiska byggnader och platser man bör se.

Sultan Ahmed-moskén, mer känd som «den blå moskén», är en av Istanbuls mest besökta turistattraktioner. Den byggdes i början av 1600-talet och blev kallad den blå moskén på grund av alla dess dekorationer i blå mosaik. Detta är definitivt något man bör se om man åker till Istanbul. Vill du bo på ett hotell i närheten av den blå moskén så har vi flera bra och prisvärda hotell.

Ett annat känt byggnadsverk som är värt att se är Hagia Sofia. Detta monument räknas som ett av de mest imponerande bysantiska byggnadsverken i Istanbul och är idag ett muséum. Vi kan erbjuda flera utmärkta hotell i närheten av Hagia Sofia.

Vill man bada så finns det inte så mycket att välja på inne i Istanbul utan istället hittar man de flesta stränderna lite norrut mot svarta havet. Dessa stränder är väldigt fina. Ett alternativ till stränderna kan vara ett besök på ett Turkisk bad, så kallat Hamam. Dessa spa-liknande baden erbjuder bland annat massage och rekommenderas speciellt att besökas under vintermånaderna då det ofta är kallt ute och ett varmt avslappnande bad kan göra gott.

Vill man uppleva en av världens största basarer kan man besöka Grand Bazaar. Detta räknas som ett av världens äldsta shoppingcenter och har 61 shoppinggator med sammanlagt fler än 3 000 butiker. Basaren har upp till 400 000 besökare dagligen och man kan få köpt nästan vad som helst här. Letar du efter ett hotell i närheten? Vi rekommenderar flera hotell i närheten av Grand Bazaar.

Här finner du fler tips till saker man bör göra när man är i Istanbul.

Rekommendationer och tips

Ska du boka en gruppresa till Istanbul kan vi på Cityhotels hjälpa dig med att sätta ihop detta. Ta kontakt med oss genom vårt interesse-schema så hjälper vi dig med att skräddarsy din gruppresa så att du får ut det mesta av din resa!

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande. Hittar du inte det du letar efter kan du ta kontakt med vår kundservice, så hjälper vi dig med att hitta det hotellrummet som passar för just dig.

Vill du veta mer om Istanbul kan du läsa denna artikeln där du också kan få några fler hotelltips i Istanbul.