Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Berlin centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Berlin

Novum Hotel Lichtburg Berlin am Kurfürstendamm

Novum Hotel Lichtburg Berlin am Kurfürstendamm

I Berlin (Wilmersdorf), Berlin
3 km från centrum.
Från 563 SEK
Park Plaza Berlin Kudamm

Park Plaza Berlin Kudamm

Nära Kejsar Wilhelms minneskyrka, Berlin
2 km från centrum.
Från 606 SEK
Hotel Panorama Am Adenauerplatz

Hotel Panorama Am Adenauerplatz

I Berlin (Charlottenburg-Wilmersdorf), Berlin
3 km från centrum.
Från 662 SEK
Hotel Allegra

Hotel Allegra

Nära Reichstag, Berlin
3 km från centrum.
Från 675 SEK
Mercure Hotel Berlin City

Mercure Hotel Berlin City

Nära Monument Berlinmuren, Berlin
3 km från centrum.
Från 710 SEK
Park Plaza Wallstreet Berlin Mitte

Park Plaza Wallstreet Berlin Mitte

Nära Nikolaikirche, Berlin
4 km från centrum.
Från 836 SEK
Hotel Residenz Begaswinkel

Hotel Residenz Begaswinkel

I Berlin (Tiergarten), Berlin
1 km från centrum.
Från 877 SEK
Steigenberger Hotel Berlin

Steigenberger Hotel Berlin

Nära Berlin Zoo, Berlin
2 km från centrum.
Från 959 SEK
Best Western Hotel Berlin-Mitte

Best Western Hotel Berlin-Mitte

Nära Reichstag, Berlin
3 km från centrum.
Från 978 SEK
Grimms Berlin Mitte

Grimms Berlin Mitte

Nära Nikolaikirche, Berlin
4 km från centrum.
Från 1019 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Berlin

Områden och distrikt i närheten av Berlin

Reseguide Berlin

Bo bra och billigt på hotell i Berlin centrum

Berlin Christmas Market

Berlin är huvudstaden i Tyskland och ett viktigt center i Europa för konst, politik och vetenskap. Staden har en spännande historia som sträcker sig ända tillbaka till 1200- talet. För historieintresserade är detta en stad man absolut bör besöka. Berlin är också känt för att ha några av världens främsta universitet, teatrar, orkestrar och muséer men också för att vara en väldigt liberal stad.

Många associerar Berlin med kalla kriget och många sevärdheter och attraktioner präglas av Berlins historia de senaste 70 åren och kan upplevas både dystert, intressant och lärorikt. Vi rekommenderar att man tar en titt på den del av Berlinmuren som finns kvar. En mur som delade staden i två under nästan 30 år.

Vare sig du letar efter ett vanligt hotellrum, pensionat, motell, spa, boutique- eller lyxhotell kan vi erbjuda ett stort utbud av hotell till rimliga priser.

Saker att uppleva i Berlin

Berlin har ett brett utbud av aktiviteter, sevärdheter och attraktioner. Så oavsett om man planerar att vara här länge eller bara åka på en romantisk weekend, finns det alltid något att göra.

Julmarknader

Marknader är en stor del av den tyska jultraditionen och i Berlin anordnas det mellan 50 till 100 julmarknader varje år. Marknaderna startar i regel mot slutet av November och är som intensivas under en månads tid men de tar inte helt slut förens i Januari. De mest kända marknaderna håller till i området runt centrum som till exempel Alexanderplatz och Gendarmenmarkt. Här kan man köpa allt från mat och dryck till handgjorda suvenirer och juldekorationer. Berlin är en perfekt stad under vintern om man vill komma i julstämning.

Önskar du att bo centralt i närheten av många av Berlins julmarknader? I så fall kan vi bland annat rekommendera Park Inn Alexanderplatz där man har kort avstånd till både marknader och andra sevärdheter.

Uteliv och festivaler

Berlin har ett av de mest spännande och mest varierande uteliven i Europa. Här hittar man alltid något intressant vad man än tycker om. Det finns jazzklubbar, barer, pubar samt stora nattklubbaroch diskotek.

Några av de populäraste områdena för uteliv är Mitte och Prenzlauer Berg, där många av de kända nattklubbarna och uteställena håller till. Letar du efter ett billigt hotell i dessa områden har vi flera hotell att rekommendera.

Här kan du hitta tips till uteställen i Berlin.

Årligen anordnas det också många festivaler och parader i Berlin. Staden är bland annat känd för sin kulturkarneval, JazzFest och inte minst firandet av Christopher Street Day. Berlin är en mångkulturell stad med invånare från över 180 länder. Detta märks speciellt på paraderna som är kända för att vara färgrika och unika.

Här kan du hitta flera tips till festivaler och vilka som skulle kunna passa just dig (Englesk).

Mat

I Berlin finns det många ställen att äta oavsett vad klockan är och vad man är sugen på. Man kan hitta romantiska restauranger, unika caféer eller snabbmatställen om man har bråttom.

På grund av att staden är så mångkulturell kan man hitta många olika typer av restauranger. Det finns allt från italienska och franska gourmetrestauranger till de turkiska och grekiska köken. Självklart finns det också ställen som serverar traditionell tysk mat. Den traditionella maten är ofta kraftfullt välsmakande och det används lokala råvaror som gör maten både unik och spännande.

Är man i Berlin kan man inte undgå att lägga märke till den så kallade currywursten, en typ av korv som säljs i kiosker och bodar runt om i stan. Denna typ av snabbmat uppfanns i Berlin i 1949. Det är lite av en slags ikon i tysk populärkultur samtidigt som det är Tysklands mest populära snabbmat. Om man istället är sugen på bakelser eller andra sötsaker finns det många bagerier och konditorier runt om i stan. Man behöver inte gå långt för att få tag i nybakta tyska bakelser.

Här finns lite tips till bra matställen i Berlin.

Behöver du hjälp med att hitta hotell? Många åker till Berlin för att se konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor, konferenser och liknande arrangemang. Hittar du inte det du letar efter kan vi hjälpa dig med hotellrum som passar dina behov. Ta kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig att få det mesta ut av din resa!

Bo i Berlin centrum

Tvärt emot andra storstäder är många av hotellen i Berlin billiga i förhållande till standarden och man kan själv lätt välja hur centralt man önskar att bo.

Väljer man ett hotell i Berlin centrum är man garanterad kort väg till många attraktioner och sevärdheter. Man har ett stort urval restauranger, shopping och uteställen. Vill du bo bra och billigt i Berlin centrum har vi mycket att välja på. Vi kan till exempel rekommendera Hotel Sylter Hof och Steigenberger Hotel, som ligger väldigt centralt, har bra läge och väldigt bra priser. Vill man bo mer exklusivt men ändå prisvärt kan vi rekommendera The Mandala Hotel.

Vill man ha lite lugnare omgivning kan det passa att boka ett hotell, motell eller annan övernattning som ligger lite utanför centrum. Ca 18% av Berlin består av skog så därför finns det mycket vackra grönområden i närheten av stan där det ligger många fina hotell. Vill man boka ett hotell utanför centrum har man mycket att välja på här hos Cityhotels som till exempel Ku' Damm 101 Design-Hotel.

Längre ner på sidan kan du hitta fler hotell som vi rekommenderar i Berlin.

Transport i Berlin

Berlin har haft ett komplext transportsystem sedan slutet av 1800-talet och kan idag erbjuda ett en bra kollektivtrafik. Det finns bland annat ett tunnelbanesystem (U-Bahn) med 9 linjer, lokaltåg (S-Bahn) med 15 linjer plus 150 bussturer och sex färjelinjer.

Här kan du hitta en översikt över kollektivtrafiken Berlin (engelsk).

Förutom kollektivtrafiken så är också taxi ett populärt transportmedel för turister i Berlin. Det är ett snabbt och enkelt sätt att ta sig runt.

Resa till Berlin

Berlin har två internationella flygplatser, Schönefeld (SXF) och Tegel (TXL). Bådas dessa flygplatser har goda förbindelser till både Berlin och resten av Tyskland via bland annat tåg och buss. Vill du bo nära någon av flygplatserna har vi många hotell att välja på i när heten av både Schönefeld (SXF) och Tegel (TXL).

Här kan du hitta information om hur du kan ta dig Tegel till Berlin (englesk) eller från Schönfeld till Berlin (englesk).

Berlin med barn

Berlin kan vara spännande för både stora och små. Reser du med familjen, kan vi hjälpa dig hitta barnvänliga hotell både i och utanför centrum.

Här kan du hitta tips när du reser till Berlin med barn.

Sevärdheter och attraktioner

Berlin har många historiska byggnader och monument som är värda att se när man är i Berlin. Man behöver inte vara speciellt historiskt intresserad för att gripas av den både dystra och lärorika historian som Berlin har att berätta.

Vill man besöka muséer är Berlin definitivt ett bra resmål. Staden har totalt 160 muséer så det borde gå att hitta något som intresserar alla. I hjärtat av Berlin hittar man Museumsinsel som är en av stadens mest kända och äldsta museikomplex. Här hittar man utställningar av allt från artefakter från antiken och det gamla Egypten till målningar från 1900-talet.

Vill du bo i närheten av Museumsinsel kan vi rekommendera Monbijou Hotel. Här bor man både centralt och har kort väg till några av Berlins mest kända muséer.

Vill man uppleva historiska och ikoniska byggnadsverk är också Berlin en stad värd att besöka. Kända ställen som Brandenburger Tor, Berliner Dom, Fernsehturm (TV-tornet), Riksdagen och Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche är ställen som man nästan måste besöka när man är i Berlin. För de som er intresserade av arkitektur och design finns det flera ställen som man kan se historiska byggnader som är gjorda i Bauhaus-stil.

Här kan du hitta lite fler tips på byggnader och ställen som är värda att besöka.

Berlins historia präglas starkt av tiden efter andra världskriget och många muséer och monument är uppsatta enbart för att visa denna del av stadens historia. Berlinmuren Checkpoint Charlie och DDR-muséet är några av få attraktioner som visar Berlins krigshistoria. Detta är ställen som inte bara är spännande att ha sett men som också får en att känna att man kan se en viktig del av Europas historia.

Staden är också känd för några av sina praktfulla gator. Vill man koppla av från muséumbesöken eller bara se mer av det Berlin har att bjuda på bör man ta en tur på Unter den Linden. Denna gatan blir ofta jämförd med Champs-Elysees i Paris och längs denna gatan hittar man en stor del av stans kända attraktioner som bland annat Brandenburger Tor. En annan gata man bör se är Kurfürstendamm. Här hittar man bland annat många av Berlins hotell, butiker och restauranger. Detta är definitivt ett av ställena man bör besöka om man gillar shopping.

Letar du efter hotell i närheten av Kurfürstendamm, kan vi hjälpa dig med att hitta bra hotell till bra priser.

Vill man få översikt över alla attraktioner och ställen som är populära att besöka i Berlin kan det vara bra med en turistkarta med översikt över de mest populära attraktionerna i Berlin.

Tips och rekommendationer för hotell i Berlin

Det kan vara svårt att välja hotell i London men vi erbjuder något för varje smak. Vare sig man är ute efter små unika hotell eller stora hotellkedjor har vi allt från spa-, lyx-, konferens- och familjehotell allt efter vad man själv önskar.

Här kan du hitta några tips till unika hotell i Berlin.

Det kan det vara svårt att hitta det man söker när det finns så mycket att välja på. Har du problemer med att välja hotell kan vi hjälpa dig! Ta kontakt med vår kundservice som har bred erfarenhet och som kan hjälpa dig att hitta det bästa hotellet för just dig.