Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Hamburg centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Hamburg

Hotel Lumen am Hauptbahnhof

Hotel Lumen am Hauptbahnhof

Nära Hamburger Kunsthalle, Hamburg
1 km från centrum.
Från 673 SEK
Centro Hotel Keese

Centro Hotel Keese

Nära Hauptkirche St. Michaelis, Hamburg
2 km från centrum.
Från 923 SEK
Hotel Condor

Hotel Condor

Nära Hamburger Kunsthalle, Hamburg
1 km från centrum.
Från 940 SEK
Nordic Hotel Domicil

Nordic Hotel Domicil

I Altona-Altstadt (Schanzenviertel), Hamburg
2 km från centrum.
Från 941 SEK
STAY! Hotel Boardinghouse

STAY! Hotel Boardinghouse

Nära Hamburger Kunsthalle, Hamburg
1 km från centrum.
Från 1002 SEK
Dorint Hotel Hamburg Eppendorf

Dorint Hotel Hamburg Eppendorf

I Hamburg (Eppendorf), Hamburg
5 km från centrum.
Från 1051 SEK
Hotel Fürst Bismarck

Hotel Fürst Bismarck

Nära Hamburger Kunsthalle, Hamburg
1 km från centrum.
Från 1062 SEK
Centro Hotel City Gate

Centro Hotel City Gate

Nära Hamburger Kunsthalle, Hamburg
2 km från centrum.
Från 1165 SEK
Hotel Alster-Hof

Hotel Alster-Hof

Nära Hamburger Rathaus, Hamburg
1 km från centrum.
Från 1530 SEK
Novum Hotel Holstenwall Hamburg Neustadt

Novum Hotel Holstenwall Hamburg Neustadt

Nära Hauptkirche St. Michaelis, Hamburg
1 km från centrum.
Från 1956 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Hamburg

Områden och distrikt i närheten av Hamburg

Reseguide Hamburg

Bo bra och billigt på hotell i Hamburg centrum

Hamburg är Tysklands näst största stad. Förutom att vara en egen delstat är Hamburg också en av landets viktigaste hamnstäder. Staden har en historia som sträcker sig ända tillbaka till början av 800-talet och det har varit en viktig stad för tysk sjöfartshistoria och tysk industri. Det officiella namnet på staden är «Freie und Hansestadt Hamburg» som finns kvar efter tiden då Hansan höll till där.

Hamburg är också känt för att vara en stad med rikt konst- och kulturliv och har ett stort utbud på bland annat teatrar och biografer. Musikkulturen är stor och det finns över 100 musikklubbar. Detta bidrar till ett hett uteliv. Det finns också många bra ställen för shopping, mat och dricka som gör Hamburg till en stad som passar de flesta.

Letar man efter billigt boende i Tyskland är Hamburg definitivt en stad man bör prova. De flesta reser hit på sommaren men Hamburg har mycket att bjuda på utanför sommarmånaderna också. Bland annat så arrangeras någon av de bästa julmarknaderna i Tyskland.

Bo bra och billigt i Hamburg centrum

Hamburg är uppdelat i sju stadsdelar där «Hamburg-Mitte» är den stadsdel som räknas som centrum. Där hittar man bland annat gamla stan Hamburg-Altstadt där man kan se några av Hamburgs mest kända byggnader som till exempel rådhuset. Man hittar också några av Hamburgs mest besökta shoppinggator.

Vi har många hotell med bra läge i Hamburg centrum. Söker du hotell i området runt centrum och Altstadt (gamla stan) har vi många hotell att rekommendera till rimliga priser. Vi kan speciellt rekommendera Steigenberger Hotel som bland annat har eget spa och goda möjligheter för att arrangera konferenser eller event.

Transport

Hamburg är en viktig knytpunkt för både järnvägstrafiken och bilvägstrafiken från Tyskland till Skandinavien och har två stora järnvägsstationer. Hauptbahnhof är den största av de två och är också en av Europas mest trafikerade stationer och tar dagligen emot 450 000 resande.

Själva Hamburg har också ett bra kollektivtrafiksystem med både buss, lokaltåg och tunnelbana. Här kan du hitta tidtabeller och en karta över kollektivtrafiksystemet i Hamburg (engelsk) .

Hotell nära flygplatsen i Hamburg

Hamburg flygplats eller Flughafen Hamburg (HAM) är Hamburgs enda flygplats. Den öppnades 1911 och blir där med Tysklands äldsta flygplats. Det kan vara bra att bo nära flygplatsen om man vill ha en kort väg till områden runt och inne i Hamburg centrum.

Vill du bo på ett hotell nära flygplatsen? Vi har ett bra utbud på hotellrum och annan övernattning i närheten av Flughafen Hamburg (HAM).

Hamburg med barn

Hamburg er ett ypperligt resmål om man tänker ta med sig barn. Här kan man bland annat hitta Hagenbeck Tierpark, som anses vara Tysklands bästa djurpark, och ett barnmuseum som kan vara intressant för både stora och små.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig hitta barnvänliga hotell. Hittar du inte det du letar efter kan du ta kontakt med vår kundservice så hjälper vi dig med att hitta det hotell som passar för dig och din familj.

Attraktioner och sevärdheter

Som turist i Hamburg finns det många saker att se och uppleva. Här kan man bland annat hitta Carl Hagenbecks djurpark , skräck-museet/teatern «The Dungeons», ett erotisk konstmuseum och konst och hantverksmuséet som har Tysklands näst största samling av konst och hantverk.

Ett populärt turistmål är parkerna och områdena runt Alstersjön som är en insjö bestående av två delar med tillhörande grönområden med parker. Hit är det perfekt att åka om man vill slappa eller ta sig en promenad. Det brukar också finnas möjlighet att hyra en kanot eller roddbåt. Alstersjöarna har ett stort kanalsystem med bifloder till bland annat floden Elben. Det stora kanalsystemet gör att Hamburg har fler broar än Venedig och Amsterdam tillsammans. Vill du bo i närheten av alstersjön kan vi rekommendera flera av våra hotell i området runt St. Georg.

Ett annat populärt turistmål är Altstadt som är gamla stan i Hamburg. Stora delar av Hamburg har genom tiden drabbats av krig och bränder och Altstadt är den del av staden som är bäst bevarad. Här hittar man flest av stans kända byggnader som bland annat rådshuset och St. Michaelis-kyrkan som är en känd del av Hamburgs siluett. Letar du efter hotell i närheten av Altstadt i Hamburg har vi flera bra hotell att erbjuda.

Många som åker till Hamburg tar också turen förbi Reeperbahn som är en gata med många stora och kända nattklubbar, barer och diskotek. Lite känt som stans «red-light district». Vi har många hotellrum till rimliga och bra priser om man vill bo i närheten av Reeperbahn.

Shopping i Hamburg

Hamburg är också en fin stad att åka till om man vill shoppa eftersom det finns flera stora shoppinggator, varuhus och shoppingcenter. De mest kända shoppinggatorna är bland annat Jungfernstieg och Spitalerstrasse som kan bjuda på många spännande affärer.

Det finns också många marknader i Hamburg. Bland de mest kända finns fiskemarknaden som arrangeras varje söndag och har varit en tradition i över 300 år. Här säljer man mycket mer än vad som låter på namnet. Du kan köpa allt från suvenirer och begagnade saker till frukt och fisk. Letar du efter bra och billiga hotell i närheten av fiskemarknaden har vi många hotellrum att välja mellan.

Rekommendationer och hotelltips

Vi har ett brett utbud på allt från pensionat, boutique- och lyxhotell, spahotell och liknande. Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande. Hittar du inte det du letar efter kan du ta kontakt med vår kundservice, så hjälper vi dig med att hitta det hotellrummet som passar för just dig.

Planerar du en gruppresa till Hamburg kan vi på Cityhotels också hjälpa dig med att sätta ihop detta. Ta kontakt med oss genom vårt kontaktformulär så hjälper vi dig med att skräddarsy din gruppresa så att du får ut det mesta av din resa!