Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Budapest centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Budapest

Boulevard City Pension and Apartments

Boulevard City Pension and Apartments

Nära Corvin Plaza, Budapest
2 km från centrum.
Från 518 SEK
Canada Hotel Budapest

Canada Hotel Budapest

Nära Palace of Arts, Budapest
5 km från centrum.
Från 522 SEK
Atlas City Hotel

Atlas City Hotel

I Budapest (Centrala Budapest), Budapest
2 km från centrum.
Från 606 SEK
Corvin Plaza Apartments and Suites

Corvin Plaza Apartments and Suites

Nära Ungerns nationalmuseum, Budapest
1 km från centrum.
Från 647 SEK
ibis Budapest City

ibis Budapest City

Nära Ungerns nationalmuseum, Budapest
1 km från centrum.
Från 760 SEK
Hotel Hungaria City Center

Hotel Hungaria City Center

Nära Arena Plaza Shopping Mall, Budapest
2 km från centrum.
Från 803 SEK
Hotel Budapest

Hotel Budapest

I Budapest (District II), Budapest
4 km från centrum.
Från 815 SEK
Europa Centerpoint Guesthouse

Europa Centerpoint Guesthouse

Nära Ungerns nationalmuseum, Budapest
1 km från centrum.
Från 841 SEK
Corvin Center Suites

Corvin Center Suites

I Budapest (Centrala Budapest), Budapest
2 km från centrum.
Från 1530 SEK
Prater Residence

Prater Residence

I Budapest (Centrala Budapest), Budapest
2 km från centrum.
Från 9580 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Budapest

Områden och distrikt i närheten av Budapest

Reseguide Budapest

Bo bra och billigt på hotell i Budapest centrum

Il conte di Luna, Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

Budapest är huvudstad i Ungern och är landets viktigaste centrum för bland annat ekonomi, politik och kultur. Budapest består av de två stadsdelarna Buda och Pest som ligger på var sin sida av Donau-älven och staden har nästan 2 miljoner invånare vilket gör staden till den största i landet. Staden har också en lång och spännande historia som har satt en stor prägel på arkitekturen här.

Budapest är för många en spa-stad och här hittar man otaliga spa- och badanläggningar som är uppbyggda runt många av stadens varma källor. Staden har också ett rikt och varierande uteliv så det passar bra att åka hit på både en romantisk weekendtur eller på en tur med vänner. Det är också värt att nämna att prisnivåerna här är relativt låga i förhållande till de hemma i Sverige.

Vi har många bra hotellerbjudanden till rimliga priser om du önskar att bo bra och billigt i Budapest. Hos oss hittar du ett brett utbud av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och vanliga hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett hotell hos oss.

Shopping i Budapest

Det är Pest- sidan som är den överlägset bästa delen av staden för shopping. Här hittar man bland annat en av stadens huvudgator Váci Street där många butiker och restauranger ligger. Här hittar man också några av stadens mest trendiga och fashionabla butikerna tillsammans med många traditionella ungerska butiker som säljer handgjorda varor.

Vill du bo nära Váci Street kan vi rekommendera hotellet Eurostars Budapest Center.

Är det köpcentrumen man är ute efter borde man ta en tur lite utanför centrum där man bland annat kan hitta två av Europas största köpcenter, WestEnd City Center och Arena Plaza. Båda har många internationella märkesklädesbutiker, biografer, caféer och restauranger. Letar du efter hotell i närheten av till exempel WestEnd City Center kan vi rekommendera NH Budapest City.

Vill du ha fler tips om shopping i Budapest bör du läsa denna artikeln.

Bo i Budapest centrum

Själva huvudcentrum av Budapest räknas Pest- sidan att vara. De flesta av stadens sevärdheter och attraktioner ligger i just detta området så om man väljer att bo på ett hotell med centralt läge har man goda möjligheter till att gå runt och uppleva det Budapest har att bjuda på.

Vi har flera bra och billiga hotell med bra läge i Budapest centrum. Bland annat kan vi rekommendera Hotel Lucky och Eurostars Budapest Center.

Resa till Budapest med barn

Budapest är en stad som passar bra om man vill resa med barn. Ungrarna är i regel väldigt hjälpsamma när det kommer till barn så det brukar inte vara några problem att skaffa till exempel barnstolar på restauranger. Många köpcentrum har också egna lekrum om man vill kunna gå och shoppa en stund utan barnen. Staden har också många sevärdheter att bjuda på som passar bra för barn. En populär attraktion för barn är djurparken Budapest Zoo där man kan se allt från giftiga ormar och kor till köttätande växter och fjärilar. En annan populär sak att ta med barnen till är Mirakelpalatset (Palace of Wonders) som är en interaktiv vetenskapspark där barnen får pröva på många spännande saker och samtidigt lära sig massor.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen som vi erbjuder i Budapest passar bra att bo på med hela familjen så det är inga problem att hitta övernattning åt hela ert sällskap.

Transport

Budapest är en stad som definitivt bör upplevas till fots men ska man ta sig längre distanser kan det vara smart att använda sig av kollektivtrafiken. Staden har bland annat en av de äldsta tunnelbanenätverken i världen varav en linje finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv. Man behöver inte bli skrämd över att banorna är gamla för det är generellt sätt väldigt fina stationer. Idag finns det flera linjer som tar dig över stora delar av staden och i tillägg till tunnelbanan finns både spårvagns- och bussnätverk så det är lätt att ta sig dit man vill.

Taxi kan också vara ett bra alternativ om man vill ta sig runt i Budapest. Vill man åka taxi kan det vara bra att ringa och beställa en taxi istället för att stoppa en på gatan eftersom det finns en del oseriösa chaufförer som försöker lura turister. Därför är det också viktigt att se så man får rätt växel.

Hur man tar sig till Budapest

Det enklaste sättet att ta sig till Budapest på är att flyga till Budapest Liszt Ferenc internationella flygplats (BUD), ofta bara kallad Ferihegy. Flyturen är relativt kort och tar från Stockholm mellan två och två och en halv timma.

Ferihegy ligger 16 kilometer från centrum och det är lätt att ta sig dit från flygplatsen. Man kan bland annat åka med bussen som tar lite mer än en halvtimma eller så kan man ta en taxi. Det finns ofta många taxibilar ståendes utanför om man inte har bokat någon.

Sevärdheter och saker att göra

Budapest är en stad som är full av historia och fantastiska byggnader och det är inte svårt att hitta på något att göra.

Vill du uppleva stadens historia bör du besöka Varhegy (slottshöjden). Här hittar man många av stadens mest kända och historiska byggnader och detta är en av de mest populära turistattraktionerna. Slottshöjden räknas som gamla-stan i Budapest och förutom många historiska byggnader hittar man också många restauranger och butiker. En annan populär turistattraktion, som också ligger vid slottshöjden, är Mattiaskyrkan. Det är en kyrka som är över 700 år gammal och som har använts till bland annat kungliga bröllop och kröningar.

I närheten av Mattiaskyrkan ligger Fiskebastionen. Detta terrassliknande byggnadsverk bjuder på unik arkitektur och ger dig en fantastisk utsikt över Pest-sidan av staden. Är man på slottshöjden bör man också se Buda-slottet som innehåller både ett historiskt museum och Ungerska Nationalgalleriet. Från slottshöjden kan man ta bergbanan ner till den kända kabelbron.

Letar du efter hotell i närheten av slottshöjden har vi flera bra och billiga alternativ.

Ett annat populärt turistmål i Budapest är Parlamentsbyggnaden. Detta är den största och högsta byggnaden i Budapest och är huvudsätet för Ungerns parlament. Här erbjuds rundturer för turister där man bland annat kan få se de Ungerska kronjuvelerna.

Letar du efter hotell i närheten av parlamentsbyggnaden kan vi rekommendera NH Budapest City.

Andra sevärdheter som är värda att besöka är Terrorns hus (House of Terror), Margaret-ön, Gellerthöjden och Sankt Stefansbasilikan .

På Vörösmarty Square firas årest julmarknad i Budapest och då är torget är fullt av matstånd med ungersk mat. Julmarknaden är från 1 - 24 december.

Vill du ha fler tips på vad man kan göra i Budapest kan du läsa denna artikeln.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell längre ner på sidan. Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande för din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Budapest.