Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Los Angeles centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Los Angeles

The Historic Mayfair Hotel Los Angeles

The Historic Mayfair Hotel Los Angeles

Nära Microsoft Theater, Los Angeles
1 km från centrum.
Från 1143 SEK
Shelter Hotel Los Angeles

Shelter Hotel Los Angeles

I Los Angeles (Koreatown), Los Angeles
4 km från centrum.
Från 1410 SEK
Millennium Biltmore Hotel Los Angeles

Millennium Biltmore Hotel Los Angeles

Nära Walt Disney Concert Hall, Los Angeles
Från 1785 SEK
Miyako Hotel Los Angeles

Miyako Hotel Los Angeles

I Los Angeles (Little Tokyo), Los Angeles
1 km från centrum.
Från 1815 SEK
Radisson at USC, Los Angeles

Radisson at USC, Los Angeles

Nära University of Southern California, Los Angeles
4 km från centrum.
Från 1827 SEK
Hotel Normandie

Hotel Normandie

I Los Angeles (Koreatown), Los Angeles
4 km från centrum.
Från 1908 SEK
The LA Hotel Downtown

The LA Hotel Downtown

Nära Walt Disney Concert Hall, Los Angeles
Från 2517 SEK
DoubleTree by Hilton Hotel Los Angeles Downtown

DoubleTree by Hilton Hotel Los Angeles Downtown

Nära Walt Disney Concert Hall, Los Angeles
1 km från centrum.
Från 2675 SEK
The LINE Hotel

The LINE Hotel

I Los Angeles (Koreatown), Los Angeles
4 km från centrum.
Från 2758 SEK
The Westin Bonaventure Hotel and Suites, Los Angeles

The Westin Bonaventure Hotel and Suites, Los Angeles

Nära Walt Disney Concert Hall, Los Angeles
Från 3794 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Los Angeles

Områden och distrikt i närheten av Los Angeles

Reseguide Los Angeles

Bo bra och billigt på hotell i Los Angeles centrum

Los Angeles, ofta förkortat som LA, är en stad i delstaten Kalifornien, på västkusten av USA. Staden är den största i Kalifornien och näst största i hela USA räknat i antalet invånare med sina över 3,8 miljoner invånare bara i stadskärnan. Los Angeles är bland annat känd för sin filmindustri och Hollywood har varit centret för Amerikansk filmindustri sedan tidigt på 1900-talet. Många känner ofta igen platser de har sett i filmer eller TV-serier och det är inte omöjligt att man också får se några kändisar när man är här.

Los Angeles är en stad man kan resa till året om. Det varma klimatet gör att temperaturen här nästan alltid ligger mellan 20 till 30 grader och staden har i genomsnitt 325 dagar med sol om året!

Vi har ett stort hotellutbud med rimliga priser för dig som vill bo bra och billigt i Los Angeles. Hos oss finner du ett stort urval av bland annat pensionat, spa-, boutique- och lyxhotell. Så vare sig du vill bo exklusivt eller enkelt, finner du garanterat ett passande hotell hos oss.

Var i Los Angeles vill man bo?

Los Angeles är en stor stad, och vill man bo nära många av stadens mest populära attraktioner och sevärdigheter så lönar det sig att leta efter hotell i Los Angeles centrum. Bor man på ett hotell i centrum har man kort väg till populära turistmål som till exempel Hollywood och Beverly Hills samtidigt som man har goda möjligheter att utforska resten av staden.

Resa till Los Angeles med barn

Los Angeles är en stad som passar bra för den som reser med barn. Den amerikanska maten går alltid hem hos både stora som små. Staden har även en rad av olika attraktioner som är väl lämpade för barn. Reser man hit med barn för första gången är man nästan tvungen att besöka DIsneyland. Ett besök på Universal Studios är också något som definitivt är populärt bland barnen.

Reser du med familj så kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen vi erbjuder i Los Angeles är väl anpassade för familjer och det är inget problem att hitta övernattning åt hela familjen.

Transport

Los Angeles har ett relativt bra utbud av kollektivtrafik. Här finns det tunnelbana, lokaltåg, bussar och spårvagnar. Man kan ta sig runt i stora delar av centrala staden genom att åka kollektivt. Vill du läsa mer om LAs offentliga transportssystem så kan du titta till denna sida. Ska du åka kollektivt kan det vara smart att använda sig av reseplaneraren för att ta reda på vilka linjer du ska ta. Det finns också en app som kan hjälpa dig med att planera din resväg.

Los Angeles har haft ett relativt stort problem med föroreningar och rök. På grund av detta har politikerna i staden börjat arbeta med att göra det enklare för turister att upptäcka staden utan att använda sig av en bil. Det finns därför många turer du kan ta med tunnelbanan, till fots och med cykel. Det är även tre mycket bra sätt att uppleva staden på. Du kan läsa mer om Los Angeles’ bilfria turer, på denna sidan.

Hur kommer man till Los Angeles?

Flyger man till Los Angeles landar man troligtvis på Los Angeles Internationella Flygplats (LAX) , ofta förkortat som LAX. Det är världens sjätte största flygplats och den tredje största i USA, men den är bara en av flera flygplatser som är i anslutning till staden. LAX ligger cirka 27 kilometer från centrum och härifrån går det bussar som kan ta dig hela vägen in i centrala Los Angeles. Det är också möjligt att ta sig från flygplatsen in till staden med taxi men detta är lite dyrare än att åka kollektivt.

Letar du efter hotell i närheten av Los Angeles Internationella Flygplats (LAX) så har vi flera bra alternativ. Blant annat kan vi rekommendera DoubleTree by Hilton LAX - El Segundo.

Sevärdigheter och attraktioner

Los Angeles har så otroligt många attraktioner och berömda platser att det nästan skulle ta veckor om man skulle besöka alla. Ska man resa hit kan det därför vara bra att i förväg ta reda på vilka attraktioner man vill besöka, så att man kan få mest ut av sin tid där.

En av LAs mest populära attraktioner är Hollywood, själva hjärtat av den amerikanska filmindustrin. De första filmskaparna bosatte sig här under början av 1900-talet på grund av den bra vädret, det vackra landskapet och de goda ljusförhållandena för filmning. Den kanske mest kända gatan här är Hollywood Boulevard där man bland annat hittar Walk of Fame, vaxmuseet, Grauman’s Chinese Theatre och en rad av andra kända byggnader. Är man första gången i Hollywood bör man också få se Hollywoodskylten som är känd från många filmer och tv-serier och är det första många tänker på när de hör “Hollywood”.

Letar du efter ett passande hotell i hollywood? Vi har flera bra och billiga hotell i det området.

En annan attraktion som är rolig för både de stora och små är Disneyland. Detta är en av världens populäraste och mest besökta nöjesparker och har varit i drift sedan mitten av 50-talet. Parken har sedan den tiden genomgått en rad olika utbyggnader och uppdateringar som har hållit den modern och spännande och det är inte utan anledning som den är en av de mest besökta parkerna genom tiderna.

Letar du efter hotell i närheten av Disneyland så har vi många bra erbjudanen.

Har man inte fått nog av nöjesparker efter att man har besökt Disneyland så bör man ta turen till Universal Studios. Denna park fungerar både som nöjespark filmstudio och är en av de äldsta och mest kända studier som fortfarande är i bruk. Här hittar man flera attraktioner med teman från kända filmer och serier som The Simpsons, Shrek och Jurassic Park.

Även om det är i Hollywood som filmstjärnorna jobbar så är det Beverly Hills och Bel Air man bör åka till om man vill se var filmstjärnorna bor. Följer man Sunset Boulevard från Hollywood går man förbi en rad kända attraktioner på vägen innan man kommer till Beverly Hills och Bel Air. Här kan man se husen till många av de stora film- och tv-stjärnorna, utöver en mängd stora och små attraktioner.

Är du på jakt efter hotell i Beverly Hills, kan vi bland annat rekommendera Hotel Beverly Terrace.

Inte långt från Beverly Hills och Hollywood hittar man Santa Monica och Santa Monica Beach. Här är kanske några av Los Angeles vackraste stränder och för de som vill ha en aktiv semester är detta en perfekt plats att bo på. Vi har flera hotell i Santa Monica, om du letar efter bra hotellerbjudanden.

Förslag och hotelltips

Vill du ha fler tips om vad du kan göra i Los Angeles så kan vi rekommendera denna sida.

Ska du beställa gruppresa, eller planerar du att göra det, kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss, så kan vi ge dig ett erbjudande på din gruppresa. Ska du på konserter, fotbollsmatcher, musikaler, mässor och liknande arrangemang kan vi också hjälpa dig med boende för detta.

Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.