Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i San Diego centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i San Diego

Ramada Gaslamp Convention Center-The Historic St James Hotel

Ramada Gaslamp Convention Center-The Historic St James Hotel

Nära San Diego Convention Center, San Diego
Från 787 SEK
Urban Boutique Hotel

Urban Boutique Hotel

Nära Maritime Museum of San Diego, San Diego
1 km från centrum.
Från 898 SEK
The Horton Grand Hotel

The Horton Grand Hotel

Nära San Diego Convention Center, San Diego
Från 963 SEK
The Lafayette Hotel, Swim Club & Bungalows

The Lafayette Hotel, Swim Club & Bungalows

Nära San Diego Zoo, San Diego
5 km från centrum.
Från 1255 SEK
Handlery Hotel

Handlery Hotel

I San Diego (Mission Valley), San Diego
5 km från centrum.
Från 1301 SEK
The Sofia Hotel

The Sofia Hotel

Nära San Diego Convention Center, San Diego
Från 1342 SEK
Bristol Hotel

Bristol Hotel

Nära Maritime Museum of San Diego, San Diego
Från 1422 SEK
Westgate Hotel

Westgate Hotel

Nära Westfield Horton Plaza, San Diego
Från 1508 SEK
Residence Inn by Marriott San Diego Downtown/Gaslamp Quarter

Residence Inn by Marriott San Diego Downtown/Gaslamp Quarter

Nära San Diego Convention Center, San Diego
1 km från centrum.
Från 1581 SEK
Hilton Garden Inn San Diego Downtown/Bayside

Hilton Garden Inn San Diego Downtown/Bayside

Nära Maritime Museum of San Diego, San Diego
2 km från centrum.
Från 1685 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i San Diego

Områden och distrikt i närheten av San Diego

Reseguide San Diego

Bo bra och billigt på hotell i San Diego centrum

Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

San Diego är den näst största staden i delstaten Kalifornien och den åttonde största staden i USA. Staden ligger i sydvästra USA, vid kusten till Stilla Havet och nära gränsen till Mexico. San Diego är känd för sitt fantastiska klimat, de stora stränderna och för sin långa ankytning till USAs flotta.

San Diego är en helårsdestination och har över 200 dagar om året då det är varmare än 21 grader. Under somrarna är det många som väljer att semestra just här och det kan bli många människor i staden såväl på stranden. Vill man åka hit lite utanför den vanliga turistsäsongen men medan det fortfarande är varmt så bör man passa på att åka hit runt september.

Vi har ett stort hotellutbud med rimliga priser för dig som vill bo bra och billigt i San Diego. Hos oss finner du ett stort urval av bland annat pensionat, boutique- och lyxhotell. Så vare sig du vill bo exklusivt eller enkelt, finner du garanterat ett passande hotell hos oss.

Shopping i San Diego

San Diego är en bra stad om man gillar shopping. Här hittar man ett stort urval av butiker och köpcenter, både inomhus och utomhus så att man även får tid till att njuta av Kaliforniens soliga väder samtidigt som man shoppar. Ett av stadens populäraste utomhus-köpcenter är Fashion Valley Center, som ligger i Misson Valley-området. Här hittar man många kända märkesbutiker som Louis Vitton, Gucci och Apple. För de något yngre finns bland annat också en Disneybutik och en Legobutik.

Letar du efter hotell i detta område så kan vi bland annat rekommendera Best Western Seven Seas.

San Diego har också mycket att bjuda på om man gillar att gå på marknader. På grund av det gynnsamma klimatet så är det möjligt att odla frukt och grönt i stort sett året runt och jordbruk är den fjärde största industrin i området. Runt om i staden kan man hitta flera stora och små marknader som säljer lokaproducerad mat och hantverk som smycken och textilier. Vill du ha en översikt över många av stadens marknader så kan du titta på denna karta.

Bo i San Diego centrum

San Diegos centrum är relativt litet och kompakt, vilket gör att man kan ta sig runt till fots. I centrum hittar man flera av stadens attraktioner som bland annat San Diego Maritime Museum, Petco Park och San Diego Convention Center som är platsen där Comic-Con hålls varje år.

Letar du efter ett bra och billigt hotell i San Diegos centrum så kan vi bland annat rekommendera Urban Boutique Hotel och The Horton Grand Hotel.

San Diego för barn

San Diego är en stad som det passar bra att ta med barnen till. Här hittar man många attraktioner som är väl lämpade för barn, som bland annat San Diego Zoo och SeaWorld. San Diego Zoo är en av de största djurparkerna i världen med över 650 olika djurarter och var också en av de första djurparker att ställa ut djuren i naturliga miljöer istället för burar. På SeaWorld hittar man allt från berg-och-dalbanor till utomhusakvarier och en djurpark. Området bjuder dessutom på flera vackra stränder och det är garanterat att man hittar något att göra för både stora som små.

Reser du med familj så kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många av de hotell vi erbjuder i San Diego är väl lämpade för familjer och det är inga problem att hitta övernattning åt hela familjen.

Transport i San Diego

San Diego har ett stort nätverk av kollektivtrafik som består av buss, spårvagn och tåg. Spårvagnarna och bussarna täcker stora delar av centrum och området runt men vill man resa längre, som till Los Angeles, så är tåg ett bra alternativ. Det finns också goda möjligheter för att hyra bil, vilket det är mycket enkelt att ta sig runt i staden med så länge man undviker rusningstrafiken. Ska man hyra bil så är det viktigt att komma ihåg att man får betala för att parkera i stort sett hela staden. Parkeringarna kontrolleras dessutom flitigt av parkeringsvakter.

Ska du åka kollektivt i San Diego så kan det löna sig att använda reseplaneraren för att ta reda på vilka turer och linjer man ska ta för att komma fram.

Hur kommer man till San Diego

Ska man flyga till San Diego så är det enklast att landa på San Diego International Airport (SAN) . Denna flygplats ligger lite under 5 kilometer från centrum och man kan enkelt ta sig in med buss, taxi eller tåg. Det finns också goda möjligheter att hyra bil på flygplatsen om man vill det. Flyplatsen har också tågförbindelser till Los Angeles och andra stora städer i området. Flyger man från Sverige så får man räkna med minst en eller två mellanlandningar då det inte flyger några direktflyg hit.

Letar du efter hotell i närheten av San Diego International Airport (SAN) så har vi flera bra erbjudanden.

Sevärdheter och saker att göra i San Diego

San Diego är fullt av attraktioner och vare sig man bara vill hålla sig till området runt staden eller åka ut på längre utflykter så finns det garanterat något roligt att hitta på.

Stränder är en stor attraktion i San Diego och vid Mission Bay, Cardiff-by-the-Sea, La Jolla Cove och många fler platser hittar man stränder som passar allt från småbarnsfamiljer till surfare och dykare. Vill du läsa mer om stränderna i San Diego så kan du titta till denna sida.

Vi har flera bra hotellerbjudanden om du till exempel vill bo i närheten av stränderna i La Jolla.

Är man intresserad av djur eller bara vill uppleva en av världens största djurparker så bör man ta sig till San Diego Zoo som ligger i Balboa Park. Djurparken har över 3700 djur från mer än 650 olika arter och det är bland annat en av de få djurparker i världen där man kan få se jättepandor. Här kan man också besöka en botanisk trädgård med över 700 000 växter.

Balboa Park är dessutom en vacker attraktion i sig självt och har stora grönområden ifall man blir trött på asfalt och biltrafik. Här hittar man inte bara San Diego Zoo utan också en rad andra museer, trädgårdar och attraktioner. Bland annat så kan det rekommenderas att åka till San Diego Air & Space Museum eller San Diego Museum of Art.

Är du på jakt efter ett hotell i närheten av Balboa Park så kan vi rekommendera att hitta ett hotell i närheten av San Diego centrum.

Vill man besöka nöjesparker så är möjligheterna också många. I närheten hittar man SeaWorld och Legoland, och om man har tid så är Disneyland bara en och en halv timme bort med bil. SeaWorld ligger närmast staden och är utöver en nöjespark, även en djurpark och ett akvarium. Legoland ligger en dryg halvtimme utanför staden och här kan man bland annat se miniatyrversioner av kända amerikanska byggnader byggda av Lego.

Letar du efter hotell nära Legoland så kan vi erbjuda flera bra och billiga hotell i det området.

I centrum av San Diego finns det också flera attraktioner. USS Midway Museum, ligger vid hamnen och är ett stort hangarskepp som har ett antal flygplan uställda på däck. Man får dessutom gå runt inuti skeppet. Är man intresserad av tecknade serier eller tv-serier så bör man passa på att besöka Comic Con, som arrangeras på San Diego Convention Center i juli.

Skulle man få lust att åka på längre utflykter så kan både en tur till Los Angeles eller Tijuana vara bra alternativ. Turen till Los Angeles tar cirka 2 timmar om man åker med bil eller nästan 3 om man åker med tåg. Detta är en stad med mycket att se och göra, så vill man få med sig så mycket av Los Angeles som möjligt så kan det löna sig att hitta ett hotell här. Tijuana kan också vara en fin dagstur men man bör vara uppmärksam över att det kan ta lång tid att komma in i USA igen från Mexico samt att många hyrbilsfirmor inte tillåter en att ta med sig bilen över gränsen.

Rekommendationer och tips till hotell

Ska du beställa gruppresa, eller planerar du att göra det, kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss, så kan vi ge dig ett erbjudande på din gruppresa. Ska du på konserter, fotbollsmatcher, musikaler, mässor eller liknande arrangemang så kan vi hjälpa dig med att hitta ett hotellrum till detta.

Letar du efter hotell med speciella krav som till exempel swimmingpool eller läge vid stranden? Ta kontakt med vår kundeservice om du har problem med att hitta hotell.