Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i San Francisco centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i San Francisco

Hotel G San Francisco

Hotel G San Francisco

Nära Union Square, San Francisco
Från 2193 SEK
The Andrews Hotel

The Andrews Hotel

Nära Union Square, San Francisco
Från 2307 SEK
Hotel Diva

Hotel Diva

Nära Union Square, San Francisco
Från 2443 SEK
Villa Florence

Villa Florence

Nära Westfield San Francisco Centre, San Francisco
Från 2444 SEK
Sir Francis Drake, a Kimpton Hotel

Sir Francis Drake, a Kimpton Hotel

Nära Union Square, San Francisco
Från 2502 SEK
Best Western Plus The Tuscan

Best Western Plus The Tuscan

Nära Fisherman's Wharf, San Francisco
2 km från centrum.
Från 2605 SEK
Pier 2620 Hotel Fisherman's Wharf

Pier 2620 Hotel Fisherman's Wharf

Nära Lombard Street, San Francisco
2 km från centrum.
Från 2633 SEK
Clift

Clift

Nära Union Square, San Francisco
Från 2966 SEK
Sheraton Fisherman's Wharf Hotel

Sheraton Fisherman's Wharf Hotel

Nära Fisherman's Wharf, San Francisco
2 km från centrum.
Från 3181 SEK
Hyatt Centric Fisherman's Wharf San Francisco

Hyatt Centric Fisherman's Wharf San Francisco

Nära Lombard Street, San Francisco
2 km från centrum.
Från 3181 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i San Francisco

Områden och distrikt i närheten av San Francisco

Reseguide San Francisco

Bo bra och billigt på hotell i San Francisco centrum

Wikimeda Commons. licensierad under Creative Commons 3.0

San Francisco är en storstad i delstaten Kalifornien och har den näst största befolkningstätheten i USA endast slaget av New York. Trots att detta är en storstad med amerikanska mått är det en mycket charmerande stad som har blivit en av amerikanernas allra populäraste semesterstäder. San Francisco är känt för bland annat Golden Gate Bridge och Alcatraz samtidigt som det är en mycket liberal stad.

San Francisco har i stort sett bra temperaturer året om, men vill man ha bästa möjliga väder bör man åka i början av hösten, runt september och oktober, då det ofta är dimmigt och blåsigt på sommaren. Detta är en stad som har något för de flesta, oavsett om man reser med familj, vänner eller om man är på en romantisk weekend .

Vi har ett stort hotellutbud med rimliga priser för dig som vill bo bra och billigt i San Fransisco. Hos oss finner du ett stort urval av bland annat pensionat, boutique- och lyxhotell. Så vare sig du vill bo exklusivt eller enkelt, finner du garanterat ett passande hotell hos oss.

Shopping i San Francisco

Union Square och i områdena runtom hittar man många kända varuhus som Bloomingdales och Macy’s men även exklusiva designbutiker som Gucci och Versace. Detta är definitivt ett område man bör åka till om man är intresserad av att shoppa. Är det köpcenter man är på jakt efter kan man bland annat se sig om i området runt Fisherman’s Wharf. Här hittar man också flera turistattraktioner, restauranger och museer samt flera kända köpcenter som bland annat Pier 39.

Vi har flera bra och billiga hotell i området runt Union Square om du vill ha kort väg till San Franciscos bästa shoppingdistrikt.

Bo i centrum

San Fransisco är en relativt stor stad och det kan vara svårt att veta var man vill bo. De flesta sevärdigheterna och attraktionerna ligger i området runt centrum, och väljer man ett hotell med centralt läge har man goda möjligheter att ta sig runt och uppleva allt spännande som San Fransisco har att bjuda på.

Letar du efter hotell nära centrum kan vi rekommendera bland annat Hotel Whitcomb.

Resa til San Francisco med barn

San Francisco är en stad som är utmärkt att åka till med familj. Staden har en rad attraktioner att bjuda på som passar både barn och vuxna. Bland annat kan det vara uppskattat att besöka vaxmuseet, Ripleys Believe It Or Not Museum eller Alcatraz, som är några av de mest populära attraktionerna. Amerikansk mat går dessutom alltid hem hos både stora och små, och den kan ofta vara mer varierad än man tror.

Reser du med familj kan vi hjälpa dig med att hitta barnvänliga hotell. Många av hotellen vi erbjuder i San Fransisco är väl lämpade för familjer och det är inga problem att hitta övernattning till hela familjen.

Transport i San Francisco

San Francisco har ett väldigt bra kollektivutbud och det är en väldigt kompakt stad. Något som gör att det nästan är enklare att ta sig runt med kollektivtrafik än med bil. Det är huvudsakligen buss och spårvagn detta nät består av men det finns också regionaltåg och tunnelbana som gör att man kan välja fritt vad man vill åka med. Kollektivtransporten kallas ofta för «Muni», som är en förkortning av namnet på firman som driver stadens kollektivtransport.

Bland kollektivutbudet hittar man också en av San Franciscos attraktioner och kända varumärken, nämligen kabelspårvagnarna, eller Cable Cars. Dessa banor blev först byggda i slutet av 1800-talet och har varit en viktig del av staden sedan dess. I dag är det tre linjer som är i drift, och vagnarna körs på samma sätt som de alltid har gjort.

Hur tar man sig till San Francisco

Flyger man till San Francisco landar man troligtvis på San Francisco International Airport (SFO) , som ligger cirka 13 kilometer utanför centrum. Härifrån kan man bland annat ta tåg eller taxi in till centrum. Hittar man inga passande flygbiljetter hit kan det också vara smart att titta på flygpriser till flyplatserna i Oakland och San Jose som är en liten bit därifrån. Från Oakland flygplats kan man ta snabbtåg, och från San Jose går det gratis shuttlebussar in till San Francisco.

Vi har flera bra och billiga hotell i närheten av San Francisco International Airport (SFO) .

Sevärdigheter och attraktioner

San Francisco är en stad med många attraktioner och det är inte utan anledning den har blivit en populär semesterstad bland amerikaner.

En av San Fransiscos mest ikoniska byggnader och en populär turistattraktion är Golden Gate Bridge. Detta är en stor hängbro som sträcker sig 2,7 kilometer över San Francisco-bukten. Det finns flera goda utkiksplatser på bägge sidor av bukten och det är möjligt att gå över hela bron via trottoaren på utsidan.

Från Golden Gate Bridge ser man också bort till Alcatraz som definitivt är en av stadens allra största turistmagneter. Alcatraz, också känt som The Rock, är en ö som ligger i San Fransisco-bukten och är känd för att ha varit hem åt ett av USAs mest kända högsäkerhetsfängelser. Detta fängelse har speciellt blivit känt på grund av de berömda fångarna som har varit fängslade här, som bland annat Al Capone och George «Machine Gun» Kelly, och ingen ska någonsin ha tagit sig därifrån levande. För att komma ut till Alcatraz får man ta färjan som går från pier 33. Färjan går två gånger i timmen och det är endast den man behöver betala för. Inträdet till fängelset är gratis.

Letar du efter hotell som ligger nära både Alcatraz och Golden Gate Bridge kan vi rekommendera att hitta ett hotell i området runt Fishermans Wharf. Bland annat kan vi rekommendera Hyatt Fisherman's Wharf.

En av stadens mest speciella attraktioner är Musee Mechanique. Detta museum ställer ut stora samlingar av spelautomater som är ända från 1800-talet fram tills idag. Här hittar man bland annat spelautomater, spåmaskiner, tredimensionella dockor och vevorglar. Som med många av de andra museerna i San Fransisco ligger Musee Mechanique också runt Fishermans Wharf, och det kan löna sig att hitta ett hotell här om man vill ha kort väg till många av stadens kända attraktioner.

Vill du uppleva det största kinesiska samhället i Nord-Amerika bör ta dig till Chinatown i San Francisco. Detta är ett av de mest livliga delarna av staden och här hittar man allt från restauranger till butiker som säljer jade, antikviteter, silke och andra typiska kinesiska varor.

Har man hyrbil kan det också rekommenderas att besöka The Winchester House i San Jose. Detta är en stor herrgård som blev byggd under en 40 års-period av Sarah Winchester och är enligt uppgifter ett av USAs mest hemsökta hus. Hon ska ha fått instruktioner om hur hon skulle bygga huset av spökena som fanns där. Något som har lett till att huset är en stor labyrint med bland annat trappor som inte leder någonstans och mystiska symboler som ingen vet vad de betyder.

Förlsag och hotelltips

Vill du ha fler tips och idéer kring vad du kan göra, se och besöka kan vi rekommendera denna guide.

Ska du beställa gruppresa, eller planerar att göra det, kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss, så kan vi ge dig ett erbjudande på din gruppresa. Ska du på konserter, fotbollsmatcher, musikaler, mässor och liknande arrangemang kan vi också hjälpa dig med att hitta hotellrum till detta.

Ta gärna kontakt med vår kundeservice om du har problem med att hitta hotell.