Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i Chicago centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i Chicago

Chicago South Loop Hotel

Chicago South Loop Hotel

Nära McCormick Place, Chicago
4 km från centrum.
Från 929 SEK
Inn of Chicago, an Ascend Hotel Collection Member

Inn of Chicago, an Ascend Hotel Collection Member

Nära John Hancock Center, Chicago
1 km från centrum.
Från 961 SEK
Jaslin Hotel

Jaslin Hotel

I Chicago (Chinatown), Chicago
3 km från centrum.
Från 1015 SEK
Chicago's Essex Inn

Chicago's Essex Inn

Nära Art Institute of Chicago, Chicago
1 km från centrum.
Från 1045 SEK
Hotel Felix Chicago

Hotel Felix Chicago

Nära John Hancock Center, Chicago
2 km från centrum.
Från 1319 SEK
Comfort Suites Michigan Avenue Loop

Comfort Suites Michigan Avenue Loop

Nära Millennium Park, Chicago
1 km från centrum.
Från 1482 SEK
Homewood Suites by Hilton Chicago Downtown

Homewood Suites by Hilton Chicago Downtown

Nära John Hancock Center, Chicago
1 km från centrum.
Från 1662 SEK
Wyndham Grand Chicago Riverfront

Wyndham Grand Chicago Riverfront

Nära Millennium Park, Chicago
1 km från centrum.
Från 1733 SEK
The Gwen, a Luxury Collection Hotel, Chicago

The Gwen, a Luxury Collection Hotel, Chicago

Nära John Hancock Center, Chicago
1 km från centrum.
Från 2234 SEK
Loews Chicago Hotel

Loews Chicago Hotel

Nära Millennium Park, Chicago
1 km från centrum.
Från 2234 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i Chicago

Områden och distrikt i närheten av Chicago

Reseguide Chicago

Bo bra och billigt på hotell i Chicago centrum

Chicago ligger i delstaten Illinois i USA och har kanske en världens mest spektakulära silhuetter. Staden är den tredje största i USA och har över 2,7 miljoner invånare. Chicago har en spännande historia som är präglad av allt från bränder till gangsterverksamhet och staden kommer förmodligen överraska dig när du reser hit.

Chicago har ett typiskt inlandsklimat med varma somrar och kalla vintrar. Staden kallas ofta «The Windy City» trots att den inte är speciellt utsatt för vindar, men reser man hit bör man ändå packa ner en del olika kläder. Åker man hit på sommaren vill man få flest soltimmar. Men samtidigt så faller den största mängden regn under sommaren så man får se sig för vad man tar på sig. Sommaren är också högsäsong för turister så om man vill skaffa sig ett billigt hotell kan det löna sig att boka resan hit utanför sommarsäsongen, till exempel i perioden mellan januari till mars.

Vi har många bra hotellerbjudanden och bra priser om du vill bo billigt i Chicago. Hos oss hittar du ett brett utbud av bland annat pensionat, bed & breakfest, boutiquehotell, lyxhotell, spahotell och vanliga hotell. Så oavsett om du vill bo exklusivt eller enkelt hittar du garanterat ett hotell hos oss.

Shopping i Chicago

Chicago är definitivt en shoppingstad och man kan hitta flera kända varuhus och butiker här. Magnificent Mile är kanske en av de mest självklara utgångspunkterna för shopping i Chicago. Detta är en del av Michigan Avenue, som är en av de större gatorna i staden, och längs denna gata ligger flera turistattraktioner och sevärdheter. På The Magnificent Mile kan man hitta några av stadens största byggnader samt många restauranger, butiker och hotell.

Vi har flera bra hotellerbjudanden om du letar efter hotell i närheten av Magnificent Mile.

De bästa områdena för shopping är Loop-distriktet och bor man på ett hotell här har man garanterat kort väg till kanske USAs bästa shopping.

Bo i Chicago centrum

Chicago centrum kallas ofta bara för The Loop och är inte större än att man kan ta sig runt till fots. I detta område hittar man många av stadens sevärdheter som till exempel Willis Tower som är USAs näst högsta byggnad. Vill man få mesta möjliga ut av besöket i Chicago kan det löna sig att skaffa ett hotell med centralt läge så att man slipper transporttider och istället har kort väg till butiker, restauranger och sevärdheter.

Letar du efter hotell med bra läge i Chicago centrum har vi ett bra utbud på hotell med rimliga priser.

Chicago för barn

Chicago är en stad som det passar bra att ta med barnen till. Staden har en rad attraktioner och sevärdheter som är spännande att besöka för både stora och små, och den amerikanska maten faller garanterat i smaken. Willis Tower med sin fantastiska utsikt, Barnmuseet med olika utställningar för barn och Lincoln Park Zoo är bara några av de sevärdheter som barnen uppskattar. Ska man resa med barn kan det också rekommenderas att vara borta längre än en långweekend eftersom det kan ta en stund att bli av med jetlagen.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig att hitta barnvänliga hotell. Många av de hotellen vi erbjuder i Chicago passar bra för familjer så att hitta boende för hela ert sällskap är inget problem. Ta en titt på våra rekommenderade hotell för att se mer.

Transport i Chicago

Chicago är världens tredje största transportknytpunkt och staden har USAs näst största kollektivtrafik. För att ta sig runt i staden kan man antingen åka buss, tunnelbana eller tåget beroende på hur långt man ska resa. Ska man åka kollektivt kan det vara smart att använda reseplaneraren för att hitta vilka transportmedel, linjer och hållplatser man ska använda för att ta sig fram.

Vill man resa runt på egen hand kan det löna sig att skaffa en hyrbil. Att hyra bil i USA är mycket billigare än i Sverige och vägstandarden är ofta hög. Har man med sig en GPS är det lätt att hitta men vägskyltningen är också bra.

Hur man tar sig till Chicago

Chicago har flera flygplatser men flyger man från Sverige landar man troligtvis på O'Hare internationella flygplats (ORD) eller Midway (MDW). Det är svårt att hitta direktflyg hit från Sverige men det går ofta smidigt med bara en mellanlandning.

O’Hare är en av USAs mest trafikerade flygplatser och är det mest vanliga landningsstället när man flyger från Europa. Båda flygplatserna har bra förbindelser med kollektivtrafik så det är lätt att ta sig in till centrum via buss, tåg, taxi eller hyrbil. Att ta sig in till centrum tar drygt en halvtimma.

Vi har också många hotell i närheten av både O'Hare och Midway så man kan slippa resa igen direkt efter man landat.

Sevärdheter i Chicago

Chicago är en stad med många sevärdheter och har du tänk besöka flera av dessa kan det vara värt att skaffa sig ett Go Chicago Card. Med detta kort är det möjligt att spara upp till 55 % på entréavgiften till många populära attraktionerna. Om man bara vill besöka max 5 sevärdheter kan man istället skaffa Chicago CityPass.

En av sakerna man definitivt bör se är Willis Tower (tidigare Sears Tower). Detta är USAs näst högsta skyskrapa och sträcker sig mer än 442 meter över marken, vilket gör att utsikten är fantastisk, och det går att se till hela tre andra delstater.

Willis Tower ligger inne i centrum och vill du bo nära byggnaden kan vi rekommendera Central Loop Hotel.

Inte långt från Willis Tower ligger en annan sevärdhet som man också bör se. Buckingham-fontänen i Grant Park är en av världens största fontäner och är igång från april till oktober. Under denna period anordnas också regelbundna vatten- och ljusshower så det kan vara värt att se fontänen på kvällen.

Lite norr om centrum hittar man Old Town som är ett av de äldsta och mest historiefyllda områden i staden. Denna del av staden har bland annat varit ett viktigt centrum för hippie-kulturen på 60-talet och man hittar också flera historiska byggnader här.

Letar du efter hotell i närheten av Old Town har vi flera bra och billiga alternativ.

Sydost om centrum hittar man Adler Planetarium. Detta planetarium öppnades 1930 och var det första i sitt slag. Förutom planetariet kan man också besöka museet som har en stor utställning om forskning kring yttre rymden och en stor samling av historiska instrument inom astronomi.

Rekommendationer och hotelltips

Tycker du det är svårt att välja hotell kan du kolla på våra rekommenderade hotell . Ta gärna kontakt med vår kundservice om du har problem med att hitta hotell.

Ska du boka en gruppresa eller planerar du att göra det kan vi hjälpa dig med detta! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig ett bra erbjudande för din gruppresa.

Vi har också många hotell som passar om du exempelvis ska på konserter, musikaler, fotbollsmatcher, mässor och liknande arrangemang. Vi kan också hjälpa dig med en romantisk helg, långhelg, spa, tjänsteresor, affärsresor och konferenser i Chicago.