Varför boka på cityhotels?

  • Fler än 200 000 hotell världen över
  • Mellan 20-70% kan sparas genom att boka hotellrum via cityhotels.com.
  • Vi fyller 10 år och firar med specialpriser.
  • Välj om du vill betala nu eller vid utcheckning på de flesta hotellen.

Våra kunder gillar oss!

Bo bra och billigt på hotell i New York centrum


Tips till 10 hotell vi rekommenderar i New York

Mayfair New York

Mayfair New York

Nära Broadway, New York
1 km från centrum.
Från 1307 SEK
Seton Hotel

Seton Hotel

Nära Chrysler Building, New York
1 km från centrum.
Från 1309 SEK
Pod 51

Pod 51

Nära Chrysler Building, New York
1 km från centrum.
Från 1315 SEK
Pod 39

Pod 39

Nära Macy's, New York
1 km från centrum.
Från 1387 SEK
Club Quarters Hotel, Grand Central

Club Quarters Hotel, Grand Central

Nära Chrysler Building, New York
1 km från centrum.
Från 1907 SEK
HGU New York

HGU New York

Nära Empire State Building, New York
1 km från centrum.
Från 2200 SEK
The Lucerne Hotel

The Lucerne Hotel

I New York (Upper West Side), New York
3 km från centrum.
Från 2384 SEK
Park Lane Hotel

Park Lane Hotel

Nära Bloomingdale's, New York
1 km från centrum.
Från 2497 SEK
The Gregory

The Gregory

Nära Empire State Building, New York
1 km från centrum.
Från 2612 SEK
Hyatt House New York/Chelsea

Hyatt House New York/Chelsea

Nära Empire State Building, New York
1 km från centrum.
Från 2735 SEK

Karta over 10 rekommenderade hotell i New York

Områden och distrikt i närheten av New York

Reseguide New York

Bo bra och billigt på hotell i New York centrum

New York som ofta kallas The Big Apple är den största staden i USA med över 8,2 miljoner invånare. Staden består av 5 stadsdelar: Bronx, Manhattan, Brooklyn, Staten Island och Queens. Här hittar man allt från parker och museum till kända shoppinggator och historiska byggnader.

Cityhotels har ett stort utbud av bra och billiga hotell i New York centrum och områdena runt omkring. Vare sig du letar efter vanliga hotellrum, bed and breakfest, pensionat, boutique eller lyxhotell hittar du garanterat något som passar dig även om du bara ska vara här på en weekend eller stanna länge.

Shopping i New York

New York är en av världens bästa städer att besöka om man älskar shopping. Här kan du hitta allt från stora marknader och varuhus till små specialbutiker och designbutiker.

Shopping på 5th Avenue

5th Avenue är en av de viktigaste gatorna i hela New York och den är känd från många filmer. Längs denna gatan kan man hitta några av de mest fashionabla butikerna i hela stan. Går man från Midtown och mot Central Park hittar man butiker som bland annat Hugo Boss, Louis Vuitton och Prada.

Letar du efter hotell i närheten av 5th Avenue? Vi har många hotell i områdena runt Central Park och Grand Central.

Marknader och specialbutiker

Ett av de andra populära shoppingställerna i New York är SoHo. Området har fått namnet på grund av sitt läge söder om Houston Street (South of Houston) och här hittar man en stor blandning av kända märkesklädesbutiker, up-and-coming designerbutiker, caféer och mindre specialbutiker.

Vil du bo på hotell i närheten av SoHo kan vi hjälpa dig med att hitta bra och billiga övernattningsmöjligheter.

Vil du ha flera tips för shopping i New York kan vi rekommendera att du läser denna artikeln.

Bo i New York centrum

Manhattan räknas som «hjärtat» av New York och önskar man att bo centralt och nära till allt New York har att bjuda på är detta definitivt stället man ska bo på.

Vi erbjuder många hotell med rimliga priser och har flera rekommenderade hotell på Manhattan. Även om du är ute efter bed and breakfest, hotellrum eller andra övernattningsmöjligheter hittar du garanterat det du letar efter. Vil du bo centralt och billigt kan vi rekommendera bland annat Park Central New York och Morgans som bägge har bra läge i något av de mest kända områdena runt Manhattan.

Du kan också se flera hotell vi rekommenderar i listan längre ner på sidan.

Transport i New York

New York har ett utvecklat system när det kommer till kollektivtrafik. I tillägg till att ha ett av världens längsta tunnelbanesystem är tåg och buss också viktiga transportmedel i stan.

Taxi är också ett viktigt transportmedel i New York och kan nästan ses om en egen attraktion. De gula taxibilarna har blivit som en slags ikon för staden och det är nästan 13 000 taxibilar i drift dagligen. Därmed är det svårt att inte lägga märke till dem.

Hur tar man sig till New York

New York har en hektisk flygtrafik och där med också många flygplatser. De tre flygplatserna som är mest populära för internationell flygtrafik är John F. Kennedy International (JFK), Newark Liberty International (EWR) och LaGuardia (LGA). Det är mest troligt att du landar på någon av dessa flygplatserna när du flyger till New York.

Vi har många bra och billiga hotell i närheten av både John F. Kennedy International, LaGuardia och Newark Liberty.

Både Kennedy och LaGuaurdia erbjuder flygbuss som går direkt till bland annat Penn Station och Grand Central som är en av de viktigaste knytpunkterna på Manhattan. Grand Central terminal är världens största järnvägstation om man räknar antal plattformar. Flygplatserna har också ett tågnätverk som knyter samman flygplatserna med New Yorks tunnelbanesystem.

Vill du se en karta över buss-, tåg- och tunnelbanesystemet kan du hitta det här (engelska).

New York med barn

New York är kanske inte den första staden man tänker på när man ska resa med barn men det finns många möjligheter att uppleva saker för både stora och små. Man kan ta en tur på Bronx Zoo eller Central Park, se utsikten från toppen av Empire State Building, gå in på Children’s Museum of Manhattan eller Broadway där man kan se musikaler som Lion King och Aladdin. Detta är några tips på aktiviteter som kan vara spännande och underhållande för både barn och vuxna.

Reser du med familjen kan vi hjälpa dig hitta barnvänliga hotell. Många av våra rekommenderade hotell kan hjälpa dig om man vill bo i ett familjerum.

Vill du ha flera tips till vad man kan göra i New York med barn kan du läsa denna artikeln.

Attraktioner och sevärdheter

New York kryllar av kända byggnader, platser, attraktioner och andra sevärdheter som är värda att uppleva.

Reser man till New York kan man nästan inte missa att ta en tur till Times Square. Detta området är känt för sina tusentals lysande neonskyltar och folkmassor. Times Square är en spektakulär ikon för New York värd att se.

Vill du bo i närheten av Times Square kan vi rekommendera Residence Inn by Marriott New York Manhattan/Times Square.

New York är också känt för sina många parker och den största och kanske mest kända är Central Park. Denna parken ligger mitt i hjärtat av Manhattan och har över 3.4 kilometer arial. Här kan man hitta allt från tennisbanor, skridskoåkning till en djurpark och roddbåtar. Central Park är perfekt om man vill koppla av lite från det hektiska storstadslivet.

Vi har ett stort utbud av hotell i närheten av Central Park. Här bor man både centralt och har kort väg till gröna naturområden.

En annan ikon för New York, som också är en populär attraktion, är Frihetsgudinnan eller Statue of Liberty. Detta monument står i mynningen på Hudsonälven, på Liberty Island, och har blivit en symbol för frihet och demokrati. Själva statyn är 46 meter hög och gjord av koppar. Hela monumentet sträcker sig hela 110 meter högt. Det är gratis att besöka ön förutom att man behöver betala för är en båttur dit ut. Båtarna som går ut till Liberty Island går också tillbaka till Ellis Island och många väljer då att besöka båda dessa platserna samtidigt.

Stan är också känd för sina många skyskrapor och unika byggnader. En tur till toppen av Empire State Building är nästan obligatorisk och man har utsikt över stora delar av Manhattan. Man kan också se stora byggnader som Rockerfeller Center, Flatiron Building och Dakota-byggnaden.

Vill du bo i närheten av Rockerfeller Center och Empire State Building kan vi rekommendera Best Western Premier Herald Square där man har kort avstånd till bägge.

Önskar man att besöka gallerior har New York ett sort utbud. Några av de mest populära galleriorna är Metropolian Museum of Art och Solomon R. Guggenheim muséet där man kan se allt från modern konst till klassiska målningar och skulpturer av bland annat Leonardo da Vinci och Rembrandt. Det finns också många muséum i New York som bland annat National Museum of the American Indian som är dedikerat till indianernas språk, kultur och historia.

De flesta av muséerna och galleriorna ligger längs Museum Mile som är en del av 5th avenue. Letar du efter hotell i närheten av Museum Mile har vi många bra erbjudanden på billiga och bra hotell.

Vill du bada kan en tur till Coney Island vara något för dig. Här kan man hitta riktigt fina stränder. Andra områden och sevärdheter som kan vara värda att uppleva är bland annat Chelsea Little Italy, Bronx Zoo, Chinatown och Ground Zero.

Vill du ha fler tips till attraktioner och sevärdheter i New York kan du ta en titt på denna artikeln.

Rekommendationer och hotelltips

Prisnivåerna på hotellen i New York är säsongsberoende och vill du hitta ett extra billigt hotellrum kan det löna sig att åka dit i perioden runt januari/februari eftersom priserna nästan kan fördubblas under sommaren och julen.

Ska du boka en gruppresa eller planerar att göra det så kan vi hjälpa dig med det! Ta kontakt med oss så kan vi ge dig erbjudanden till din gruppresa.. Ska du på konserter, musikaler, mässor eller liknande arrangemang kan vi också hjälpa dig med att hitta ett hotellrum anpassat efter detta. Ta gärna kontakt med vår kundservice. om du har problem med att välja eller hitta hotell.

Er du intresserad av fler tips till hotell i New York kan vi rekommendera att läsa denna artikeln.