FAQ

Varför ska jag beställa hotell hos cityhotels.com?

Cityhotels.com har en av skandinaviens största hotelldatabaser och vi har ständigt fina erbjudanden och sista minuten priser. Cityhotels.com öppnades 2006 och vi har lång och stor kunskap om hotellförmedling. Vi är ofta ute och inspekterar hotellen för att hålla oss uppdaterade. Vi talar svenska och vår kundtjänst snabb och ofta tillgänglig.

Hur kan cityhotels.com hålla så låga priser?

cityhotels.com tillsammans med våra leverantörer har tusentalsbokningar varje år. Vilket gör att vi kan pressa priserna och erbjuda ett stort urval av hotell.

Varför är det billigare att boka hotellrum via cityhotels.com än direkt hos hotellet?

cityhotels.com samarbetar med stora internationella leverantörer som har över 20 år erfarenhet i branschen. Sedan vi tillsammans har ett stort antal bokningar så kan erbjuda riktigt bra priser.

Vad betyder att ett hotell är på förfrågan?

Hotellet står på förfrågan när våra room allotment (tilldelade rum) är uppbokade. Väljer du att boka ett hotell som står på förfrågan så sickas en rumsökning automatiskt till hotellet och innom 48 timmar så får vi ett svar om det finns flera lediga rum. Får vi tag i flera rum så skickas en faktura automatiskt till dig. Finns det inga lediga rum så ger vi förslag på likvärdigt hotell till dig.

Jag önskar inte betala med kreditkort på Internet?

Kontakta vår kundtjänst så kan vi skicka en faktura.

Hur reserverar jag ett rum?

Du bokar ditt hotellrum online på cityhotels.com eller via telefon. När hotellreservationen är registrerad betalas den på ett av två följande sätt:

Vi skickar en "hotellvoucher" (hotelldokument) till den angivna e-postadressen. Voucheren ska skrivas ut och levereras i receptionen vid ankomst till hotellet. Hotellvouchern är ett dokument som räknas som ett giltigt bevis för din bokning.

Är det säkert att betala med mitt kreditkort?

Läs om säker betalning i cityhotels här.

Vilka kreditkort accepteras?

På cityhotels kan ni betala med Visa,MasterCard, American Express, Diners Club, Discover credit cards och Visa Electron. Väljer du ett hotell där man betalar vid utcheckning så är det hotellet självt som bestämmer vilka korttyper som är giltiga. Dessa alternativ visas när du gör din bokning.

Kan jag specificera var i hotellet jag önskar rum (vånging, nära pool etc.)?

Detta går inte att göra underbokningsprocessen. Men ni kan alltid kontakta oss på kontaktschema alt. tel: +47 98 03 56 95 så ska vi förmedla detta vidare till hotellet. Vi kan dock inte garantera att önskemålen uppfylls.

Är rumpriset per person eller per natt?

Priserna som visas på cityhotels är totalpriset för antal personer, rum och nätter. Inga skatter eller extra avgifter tillkommer.

Finns det extra erbjudande och sista minuten beställningar?

Många av våra hotell har specialerbjudande och sista minuten priser som fördelaktigt kan bokas av våra kunder.

Jag ska fick ett extra erbjudande. Hur bokar jag det?

Vi ger normalt inte ut rabatter uten alla erbjudande visas i hotellistan. Ibland har vi särskillda kampanjer med rabattkoder som vi delar ut till våra facebook medlemmar och tidigare kunder. Gilla http://www.facebook.com/cityhotelscom Om du har motagit en rabattkod men kan inte hitta den så ta kontakt så hjälper vi dig.

Hotellet hittar inte min reservation. När får hotellet min bokning?

Rummet är bokat men namnen registreras oftas inte förrän 14 dagar före incheck. Detta beror på att hotellen inte vill belasta hotellen med massa ändringar. Om man har särskillda önskningar eller har bokat extra säng så registreras namnen direkt.

Får jag hotellvouchern från hotellet eller från cityhotels.com?

Cityhotels.com skickar alla hotellvoucher och bokningsbekräftelsen. Det är också vi som adminsterar bokningen.

Vad ska jag göra om jag finner ett lägre pris efter att jag har gjort min bokning?

Vissa internetpris på vår webbplats är garanterat lägsta pris. Men ibland händer det att det är vi har några kampanjer då priser sänks. Om ni skulle hitta ett lägre pris efter att ni har bokat så är det vikigt att ni kontaktar oss. Om det inte är några speciella avbokningsregler så betala vi mellanskillnaden eller bokar om ditt hotell. Vänligen ser avbokningsreglerna för detta.

När dras pengarna för min hotellbeställning?

På cityhotels.com har du ofta möjlighet till att betala direkt eller på hotellet.

Vid betalning nu:

Ditt kort debiteras när bokningen bekräftas. Du behöver därmed inte tänka på betalning för rummet när du kommer till hotellet. Däremot önskar hotellet ofta en kopia av ditt betalningskort när du checkar in. Detta är för eventuella extra utgifter som du har tillgång till som t.ex. minibar, bar och restaurang.

Vid betalning på hotellet:

Du betalar inget vid bokning utan istället vid utcheckning på hotellet. Vid bokning skickar vi kortdata krypterat till hotellet som då fungerar som en säkerhet. Kortet måste vara giltigt vid utcheckning från hotellet.

Kan jag ange speciella rumtyper eller önskemål som tex, Connecting room, rökrum, sängtyp eller tidig incheck?

Detta kan ibland väljas när ni gör bokningen. Om det inte går att fylla i någon information om era önskemål så går det fint att e-posta dina önskemål till vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Om jag ändrar min beställning kommer jag att få samma pris då?

Det varier beroende vilken ändring ni gör. Det kan vara prisskillnad när man ändrar datum eller rumtyp.

Kan man reservera mer än ett rum?

Ja, upp till tre rum kan bokas.

Hur gör jag en hotellbeställning för någon annan, tex en anställd?

Du gör reservation precis som vanligt och fyller i dina personuppgifter sen skriver ni namnet på den personen som ska checka in. Måste jag betala för första nattan om jag inte ankommer för dagenefter eller ankommer sent? Ja , första natten måste betalas. Hotellet håller av rummet till dig. Jag har problem med min bokning online, vad ska jag göra? Du ska kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Hur bokar jag hotell som uppfyller mina krav?

Läs noga igenom hotellbeskrivningen om det inte framgår där så ta kontakt med vår kundtjänst så hjälper vi dig?

Hur ändrar jag min hotellbokning?

Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Kostar det något att ändra bokningen?

Det varierar från bokning till bokning och reglerna för detta är tydligt framkommande innan bokning och i orderbekräftelsen.

Avbeställning

Vad är avbokningsreglerna för min bokning?

Avbokningskostnaden varierar beroende på vilket hotell och i vilken period du bokar. Avbokningsreglerna går att lästa genom att klicka på länken "Avbeställning och ändring" innan beställningen blir bekräftad. Om inga andra avbeställningsregler framgår så är standarden: 0-72 timmar så måste första natten betalas. 72 timmar och mer före ankomst så är kostnaden 250 kr per rum. 100% avbeställningskostnad gäller för de datum som faller in vid speciella arrangemang. Kunderna blir informerade vid beställningen om speciella villkor gäller!

Hur avbokar jag min hotellbokning?

Ändringar och avbokningar måste skickas skriftligt till oss via vårt kontaktformulär. Ändringar och avbokningar måste skickas till oss i våra öppettider är måndag till fredag​​ kl. 08-17 (endast bankdagar).

När återbetalas pengarna när jag avbokar inom tidsgränsen för gratis avbokning?

Vi krediterar beloppet omedelbart men det kan dröja upp till 30 dagar innan beloppet blir tillgängligt på ditt kort. Om pengarna inte har kommit efter 30 dagar ber vi dig vänligen kontakt vår kundtjänst.

Kan jag avboka min hotellreservation online?

Nej, detta är inte möjligt. Ändringar och avbokningar måste skickas skriftligt till oss via vårt kontaktformulär. Ändringar och avbokningar måste skickas till oss i våra öppettider är måndag till fredag​​ kl. 08-17 (endast bankdagar).

Blir mitt betalkort debitierat om jag glömmer att avbeställa?

Om det är så att ni glömmer att avboka så måste som regel första natten betalas om inget annat står. Tex Non refundable ”ej återbetalning” så blir hela beloppet debiterat.

Bekräftelse

Vad händer när jag gör en bokning på cityhotels.com?

När hotellreservationen är registrerad så skickas en hotellvoucher (hotelldokument) till den angivna e-postadressen. Vouchern ska sedan skrivas ut och lämnas i receptionen vid ankomst till hotellet. Hotellvouchern är en värdehandling som gäller som bevis för uppehållet och bokningen.

Hur lång tid tar det för min bokning att bli bekräftad?

Hotell märkt ”Lediga rum” bilr bekräftade ögonblickligen. En bokningsbekräftelse och en hotellvoucher (hotelldokument) skickas ut till uppgivna e-postadressen. Hotell märkt ”på förfrågan” kan ta upp till 48 timmar innan vi har fått svar. Ibland något längre om bokningen görs under helgdagar. Då får vi svar om får rum eller inte. Vi brukar ofta komma med några likvärdiga alternativ.

Hur kontrollera jag att min bokning är berkäftad?

Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Har inte möjlighet eller problem att skriva ut min hotellvoucher?

Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig och skickar hotellvouchern direkt till hotellet.

Hur får jag kvitto på min hotellbokning?

När bokningen görs så skickas ett kvitto till din e-post. Om du inte hittar mailet vänligen kolla ditt spamfilter eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Vad gör jag om min bokning inte finns när jag ankommer till hotellet?

Det är viktigt att ni alltid har med er hotellvouchern/ hotelldokumentet så hotellet kan kontakta oss. Du kan också kontakta cityhotels.com eller vår leverantör som har ett 24-timmars telefonnummer. Telefonumret står på din hotellvoucher.

Diverse

Vad är Semesterhus, semesterboende (Vacation Rental)?

Ett semsterboende är en typ av lägenhet eller hus med självbetjäningsfaciliter. Ofta pentry som är utrustade med kyl, frys, microvågsugn etc. Många semsterboende har separata sovrum, fullutrustad kök, ett eller flera badrum, tvättmaskin och torktumlare. Vissa har också balkong eller terrass. Handukar och sängkläder ingår oftast. Rengöring och andra hotellfacliteter ingår oftast. Tillskillnad från hotel där rum och priser ibland gäller per person så betalar man för själva boendet för ett max antalpersoner. De flesta semesterhus med ett sovrum kan husa upp till fyra personer med en bäddsoffa i allrummet. Det flesta två sovrums boende kan husa sex personer och de flesta tre sovrums boende kan husa åtta personer. Läs noggrant igenom beskrivningen för semesterboende som beskriver vad som ingår och hur många personer som kan bo där.

Var hämtar jag nycklarna till mitt semesterboende?

Detta framgår i eposten med din hotellbekräftelse. Ofta har boendet ett reception eller ett kontor i närheten där nycklarna kan hämtas.

Kan jag boka över telefon?

Du är alltid välkommen att kontakta oss på telefon. Vänligen ha kreditkortsuppgifterna klara. Vi tar inga boknings- eller administrationsavgifter för detta. Ring oss på +47 98 03 56 95

Vilken typ av kundservice erbjuder cityhotels.com?

Cityhotels.com har vanliga öppetider. Vänligen se på länken kundtjänst. Men på bekräftelsen finns ett 24 timmars telefonnumer och e-postadress med en engelsktalande support. Den supporten är öppen dygnet runt alla dagar i veckan. Det går också fint att ringa till oss och spela in ett telefonmeddelande eller skriva en e-post så kontaktar vi dig.

Jag söker efter ett hotell i New York. Kan cityhotels.com hjälpa oss?

Det kan vi. Cityhotels.com har lång erfarenhet av hotellförmedling och vi reser ständigt runt och inspekterar hotell. Vi hjälper dig gärna med hotell som passar dina önskemål. Om du är ett speciellt hotell som du söker och du inte hittar i hotellistan så kan vi säkert hjälpa dig med det. Vi sätter boende som första och viktigaste priorieten inför resan.

Erbjuder hotellet transport till och från flygplatsen?

De flesta hotellen har erbjuder sina gäste transport till och från flygplatsen mot en extra kostnad. Vissa flygplatshotell erbjuder transporten gratis. Detta fram går i hotellbeskrivningen. Om detta inte framgår så kan cityhotels.com erbjuda olika typer av transport som tex. Limousinservice eller buss för grupper. För företag/grupper som har dagsprogram kan vi också skräddarsy transporter efter önksemål detta.

Finns det parkering på hotellet?

Gratis parkering? Långtids parkering? De flesta hotellen har eller samarbetar med parkeringshus eller parkeringsplatser. Vissa har gratis men de flesta tar betalt. Priset varierar. Vissa hotel erbjuder också långtids parkering. Detta framgår I hotellbeskrivningen, om inte kontakta vår kundtjänst.

Vad sker om vi är mer än två vuxna i ett rum?

De flesta hotellen tillåter detta mot en extra kostnad. Då sätts som regel en extra säng in eller bäddas en soffa. Men det är viktig att detta avtalas innan incheckning eftersom det en del hotell har stänga regler på detta och även ett säkerhetsansvar.

Vi reser med barn… kan de bo över gratis?

Det är lite olika. Barn från 0-2 år går fint. Från 2-12 år brukar också vara gratis. Barn över 12 år är det som regel en kostnad för. Boka därför rum med barnsäng eller extra säng. Välj också barnets ålder. Om bokningen redan är förutatt så kontakta cityhotels.com kundtjänst så hjälper vi dig.

Finns det extra sängar/ barnsängar på hotellet?

Det brukar finnas. Men avtala detta innan incheckning. Vissa dubbelrum är för små för att ha en extra säng i. Enkelrum kan som regel inte bokas med extra säng. Däremot kan en barnsäng sättas in.

Hur kommer man sig till hotellet?

I hotellbeskrivning framgår hotellets adress, karta och oftas hur man tar sig till hotellet.

Ingår frukost i hotellpriset?

Det är lite olika i Skandinavien så ingår frukost som regel och även i många länder i Europea. Utanför Europa är frukost inte lika vanligt och ingår iheller inte priset. I hotellistan står det ”inkl. frukost” om det ingår frukost. Står det ingenting så ingår inte frukost.

Vad är cityhotels.com återbetalningspolicy?

Cityhotels.com strävar hela tiden efter att ge bästa möjliga service. Därför ber våra kunder att skicka reklamtionen till oss istället för hotellet. Bemärk att vi är endast en agent och vi kan inte hållas ansvarig för hotelletsstandard eller service med mera. En reklmation måste skickas skrivligt på e-post senast 60 dagar efter utcheck. Vid krav på ersättning så betalas beloppet ut senast 60 dagar efter avslutat reklamation.

Har hotellen något ålderskrav?

Var uppmärksam på att endel hotell har en åldersgräns. Tex ett hotell som har casino som kräver att man är 21 år för att vistas där eller bo på hotellet. Om det är åldergräns så framgår detta i hotellbeskrivningen eller i hotelletsvilllkor.

Finns det någon möjlighet att skriva upp sig på någon väntelista för ett fullbokat hotell?

Det går fint. Antingen kan ni boka hotell som är märkt ”på förfrågan” eller så kan ni kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Jag önskar ta med mig mitt husdjur, är det tillåtet?

Detta varierar från ett hotell till ett annat. Vänligen kontakta vår kundtjänst så ska vi kolla upp det för dig. Ibland framgår det också i hotellbeskrivning. Det är oftas en extra kostnad för att ta med husdjur.

Hur ska jag gå fram om jag har en fråga om en gammal reservation?

Vänligen kontakta vår kundtjänst

Jag har betalt på förhand men hotellet har debiterat mitt kreditkort

Kontrollera först vad debiteringen gäller. Om hotellet har debiterat ditt kreditkort för hotellrummet och du har lämnat hotellvouchern vi incheck så kontakta oss så ska vi rätta till felet.

Vår webbsajt visas i Explorer 6 och högre, Opera eller Mozilla Firefox.

Vi tar gärna emot förslag till förbättringar eller frågor om hotell eller din bokning. Ta gärna en titt på får facebook sida: gå til facebook Vi hjälper dig mer än gärna!