Villkor

Hotellklassificering "Stjärnor"

Hotellstandarden skiljer sig väldigt mycket från ett land till ett annat. Ett tvåstjärnigt (**) hotell i Frankrike kan inte jämföras med ett tvåstjärnigt hotell i Sverige. Därför kan antal hotellstjärnor vara väldigt missvisande.

hotellstjärna

Hotell med enkel standard med enkla faciliteter. Privata eller gemensamma toaletter och bad/dusch. Handfat med varmt och kallt vatten på rummet. Underhållsstandard i relation till stjärna.

hotellstjärna hotellstjärna

Hotell med enkel standard och enkla faciliteter. Privat toalett, badrum, telefon och TV på samtliga rum. Underhållsstandard i relation till stjärnor.

hotellstjärna hotellstjärna hotellstjärna

Medelklass hotell med bra standard, privat toalett, badrum, telefon och TV på samtliga rum. Underhållsstandard i relation till antal stjärnor.

hotellstjärna hotellstjärna hotellstjärna hotellstjärna

Hotell med hög standard. privat toalett, badrum, telefon, TV och minibar/roomservice. Safetybox på rummen. Restaurang ofta med Á la carte. Underhållsstandard i relation till antal stjärnor.

hotellstjärna hotellstjärna hotellstjärna hotellstjärna hotellstjärna

Lyxhotell med mycket hög standard. Privat toalett, badrum, telefon, TV och minibar/24h roomservice. Exklusiv möblering, pool, gym och oftas ett flertal restauranger. Underhållsstandard i relation till antal stjärnor.

Rumtyper

Många hotell använder sig av olika rumtyper och benämningar. Här är en generel standard för de vanligaste rumtyperna.

  • Enkelrum: Rum för en person.
  • Dubbel/twinrum: Rum för två personer med antingen en stor dubbelsäng eller två separata sängar. Observera att vi inte garanterar sängtypen.
  • Dubbel/twinrum med extra säng: Rum för två personer med barn upp från 0-12 år. Extra sängen kan ibland vara i en bäddsoffa.
  • Trippelrum: Rum för tre personer. Tre enkla sängar alternativt en stor dubbel och en enkel säng.
  • Fyrbäddsrum: Rum för fyra personer. Fyra enkla sängar alternativt två stora dubbelsängar.

Bokning och reservation

Du bokar ditt hotellrum online på cityhotels.com eller via telefon. När hotellreservationen är registrerad betalas den på ett av två följande sätt:

  • Direkt med kredit- eller debetkort genom vår betalningsportal.
  • Vid utcheckning på hotellet, om det valet gjordes vid beställning.

Vi skickar en "hotellvoucher" (hotelldokument) till den angivna e-postadressen. Voucheren ska skrivas ut och levereras i receptionen vid ankomst till hotellet. Hotellvouchern är ett dokument som räknas som ett giltigt bevis för din bokning.

Betalning med kreditkort

Betalning på cityhotels.com sker på ett av följande sätt, beroende på hotelleverantören:

  • Extern betalningsterminal via DIBS Payment Services. DIBS hanterar transaktionen och vi mottar beloppet för bokningen.
  • Integrerad betalningsterminal via Travelscape LLC. Expedia hanterar då bokningen, antingen via sitt eget transaktionssystem eller genom att skicka kortdata till hotellet.

Både DIBS och Expedia erbjuder etablerade och säkra betalningslösningar. I de fall där man kan välja att betala vid utcheckning så är det hotellet självt som tar betalt. Vi kommer endast att skicka kreditkortet till hotellet i säkerhet. Vi lagrar inga kortdata själva.

Cityhotels.com är certifierade av GeoTrust som är en av världens största digitala certifieringsorganisationer. Alla kortnummer krypteras efter ett godkännande och lagras inte. Godkänns inte kortet så fullförs inte bokningen. Vid tekniska fel ska cityhotels.com kontaktas direkt.

Priser

Vi reserverar oss för eventuella prisfel och valutaförändringar. Vi förbehåller oss också rätten att i efterhand kunna ändra priset vid större förändringar eller om prisfel uppstår.

Hotellavgifter

På några destinationer i världen pålägger de lokala myndigheterna att hotellen ska ta ut avgift per gäst. Det är ofta en turist- eller stadsskatt (tourist- or city tax) som betalas direkt till hotellet vid ankomst. Avgifterna framgår tydligt i prissammandraget för du betalar på cityhotels och betalas som regel i hotellets lokala valuta. Någon gånger omräknas avgifterna på cityhotels till samma valuta du betalar med, t.ex. SEK. Det kan då uppstå valutadifferans när du kommer till hotellet. Den här valutadifferansen återbetalas inte av cityhotels.

Avbeställning

Avbeställningskostnaden varierare beroende på vilket hotell och vilken period du väljer. Villkoren kan man läsa genom att klicka på länken "Avbeställning och ändring" innan beställningen blir bekräftad.

Ändringar och avbokningar måste skickas skriftligt till oss via vårt kontaktformulär. Ändringar och avbokningar måste skickas till oss i våra öppettider är måndag till fredag​​ kl. 08-17 (endast bankdagar).

Ändringar

Ändringar av namn och på barns ålder kommer inte tillföra några extra kostnader. Alla ändringar är avhängig av tillgängligheten på hotellet. Ändringar och avbokningar måste skickas skriftligt till oss via vårt kontaktformulär. Ändringar och avbokningar måste skickas till oss i våra öppettider är måndag till fredag​​ kl. 08-17 (endast bankdagar).

Oförbrukad eller förkortad hotellupphåll

Du har inget krav på ersättning för oförbrukad tid på hotellet, eller om du väljer att förkorta din vistelse där.

Reklamationer

Vid problem eller missnöje på plats så ska alltid hotellreceptionen kontaktas först. Om det inte hjälper så ska cityhotels.com kontaktas omedelbart på telefon eller på e-post. Meddelas vi i efterhand så har du som regel inget krav på kompensation. Detta för att vi måste få en chans att rätta till eventuella fel/missnöjen på plats.

Prisändringar

cityhotels.com reserververar sig för eventuella prisändringar som kan uppstå i samband med datafel, valutaförändringar och andra yttre påvärkningar som faller utanför vår kontroll.

Tekniska fel

cityhotels.com reserverar sig för eventuella tekniska fel som kan uppstå i samband med bokningsprocessen.

Karta och adress

Vi reserverar oss för eventuella adressfel på vår online karttjänst.

Övrigt

Var uppmärksam på att städningen i enstaka land kan vara betydligt enklare än det vi är vana med i Skandinavien.

I många länder kan vatten och ström vara betydligt dyrare än i Skandinavien. Det är därför vanligt att man sparar in på detta. Tillgången på varmvatten kan vara begränsad och det kan också vara något kallare på rummen än vad vi är vana vid. I flera länder har det också införts en begränsning på aircondition-förbrukning, vilket kan innebära att den bara kan sättas på när man vistas i rummet eller att förbrukningen endast gäller sommartid (i Europa från 1 jun till 30 sep). Vi beklagar eventuella problem i samband med detta, men vi hoppas på förståelsen för att man önskar att spara på miljön.

I storstäder får man räkna med trafikbuller och uteliv. Om detta är väldigt avgörande för dig, vänligen meddela oss innan du beställer, så ska vi försöka att hitta det bästa alternativet för dig. Trafikbuller är vanligtvis ingen grund till ersättningkrav i efterhand.

Viktigt

Pass, visum och hälsokrav för dig och dina medresenärer är ditt ansvar. Vi rekommenderar starkt att du skaffar dig en reseförsäkring.

EAN Affiliate Program Agrement

Vid bokning av hotell som går genom vår hotelleverantör Travelscape LLC godkänner du villkor och bestämmelser beskrivna på hemsidan EAN terms and conditions.

Rettigheter

Rettigheter Cityhotels.no © og dens logo, font og tekst er varemerkebeskyttet og får derfor ikke kopieres eller brukes uten vår godkjennelse. Cityhotels.no © har copyright på webbdesign, logo, font og tekst. Dette må ikke kopieres eller brukes uten vår godkjennelse.